Kun aletaan miettiä ulkoporealtaan hankkimista, niin usein ensimmäinen kysymys mikä juolahtaa mieleen on “kuinka paljon se maksaa?”. Hinta riippuu hyvin monesta asiasta. Ulkoporealtaiden hinnat eivät ole mitään alan salaisuuksia. Suurin osa ihmisistä on kuitenkin ostamassa ensimmäistä allastaan, eikä heillä ole mitään käsitystä siitä, miten altaita tulisi vertailla tai mikä on hyvä tai huono asia altaassa. Tämän blogin aiheena onkin käsitellä, mistä ulkoporealtaan hinta koostuu ja mitä milläkin rahasummalla voi odottaa saavansa.

Ulkoporealtaiden hinnat

Hinnat vaihtelevat yleensä noin 3 000 euron ja 30 000 euron välissä, joten olettaakin saattaa, että altaiden välillä on eroja. Yleistäen voidaan sanoa, että mitä enemmän altaastasi maksat, sitä kauemmin se pysyy matkassa mukana. Tämä ei toki päde aina. Pitkään toimineet USA:n ulkoporeallasvalmistajat ovat vuosikymmenien aikana onnistuneet kehittämään myös laadukkaita ja kestäviä matalamman hintaluokan altaita. Hintansa vuoksi niistä tosin puuttuu kalliimpien altaiden ominaisuuksia, sillä kestävät ja laadukkaat komponentit ovat kalliita.

Hankintahinta on joka tapauksessa vain yksi asia mitä kannattaa miettiä allasta vertaillessa. Osta ulkoporeallas, joka vastaa juuri sinun tarpeitasi ja on omille mitoillesi sopiva. Koeistu ja vertaa! Ole kyselijä ja kysy materiaaleista ja eristystavoista, sillä pidemmällä aikavälillä voit jopa säästää! Laadukasta ulkoporeallasta ei tarvitse huoltaa jatkuvasti. Yksi yleinen harhaluulo on, että mitä enemmän suuttimia, sitä parempi hieronta. Tämä ei pidä missään nimessä paikkaansa. Jatkuva suunnittelu- ja kehitystyö on paljon kalliimpaa, kun reikien poraaminen ja letkujen liittäminen ulkoporealtaaseen. Hyvin suunniteltu, pumppujen tehoihin mitoitettu ja monipuolisesti toteutettu hieronta erilaisine hierontasuuttimineen antaa aivan eri luokan vesihierontaa, kun suuri määrä samanlaisia suuttimia. Jos mahdollista, koekylve allas aina ennen ostoa, niin tiedät varmasti mitä ostat! Meillä on jokaisesta allasmallistosta yksi ulkoporeallas vesissä, joita suosittelemme testaamaan aina ennen ostopäätöstä. Tällöin tiedät varmasti mitä saat!

asdasd

Koekylpykäytössä oleva HotSpring Sovereign.

Kuinka paljon se ulkoporeallas sitten maksaa?

Altaiden hinnat lähtevät noin 3000-5000 eurosta. Yleensä tämän hintaluokan ulkoporealtaat tarjoavat vain perusominaisuudet, mutta pääset silti nauttimaan suhteellisen edullisesti lämpöisen veden vaikutuksesta sekä vesihieronnasta ulkoilmassa! Tämän hintaiset ulkoporealtaat ovat yleensä rotaatiovalettu kestävästä muovista, eli ne ovat eri näköisiä kuin perinteiset kiiltävät akryylialtaat. Tähän on myös hyvä syy! Rotaatiovalettu, itseään kantava runko on paljon halvempi valmistaa kuin akryylivastine. Tällöin voidaan panostaa komponenttien laatuun ja tehdä myös pitkäkestoinen ja laadukas halvemman hintaluokan ulkoporeallas. Esimerkiksi Freeflow malliston ulkoporealtaat ovat täyseristettyjä. Tähän eristystekniikkaan törmätään yleensä vasta monta tuhatta euroa kalliimmissa ulkoporealtaissa.

Freeflow

Freeflow Azure Premier

Mitä tältä hintaluokalta kannattaa odottaa

  • Laadukas eristys
  • Laadukas eristekansi
  • Hyvät peruskomponentit
  • Monivärinen valaistus
  • Vesihieronta
  • Ratkiriemukkaita hetkiä!