Vedenhoitoaineet ja -välineet

VEDENHOITO

Puhdas ja kirkas vesi on asia, josta ei voi tinkiä. Hyvä mittari vedelle on se, että otat vettä altaasta vesilasiin ja kysyt, ”joisinko?” (älä juo). Sillä kylpiessä vettä voi etenkin lapsilla hyvinkin joutua suuhun. Jos vesi on sameaa, haisee tai vapaakloori ei enää nouse testitikuilla, on jotain tehtävä. Tässä osioissa käymme alusta pitäen vedenhoitoa läpi, jotta optimaalinen vesi pidentää myös altaasi käyttöikää sekä pienentää muun muassa sähkölaskua harvemman vedenvaihtovälin vuoksi.

Esisuodatus

Mitä puhtaampaa vettä täytät altaaseen, sitä helpompia ovat vedenhoidon seuraavat askeleet. Suomessa vesijohtovesi on todella puhdasta, mutta esisuodattimen avulla se on entistäkin optimaalisempaa altaalle. Altaissa on todella pieni vesimassa, keskimäärin vain noin 500-2000 litraa, joka kiertää altaassa keskimäärin 4-12 kuukautta, joten pienetkin vaihtelut vedenlaadussa voivat olla merkittäviä jatkoa ajatellen. Puhumattakaan, jos allas täytetään muulla kuin kunnallisella vesijohtovedellä.
Clean Screen -esisuodatin varmistaa, että altaasi vesi on mahdollisimman puhdasta täyttäessäsi allasta. Esisuodatin kiinnitetään altaan täyttöletkun päähän ja se poistaa vedestä orgaaniset hiukkaset, metallit (kuten kuparin ja raudan) ja tanniinit ennen kuin ne pääsevät allasveteen. Esisuodatin vaihtoehdot löytyvät verkkokaupastamme.

Shokkiklooraus

Kun olet täyttänyt altaan uudella vedellä, vesi on hyvä shokkikloorata samantien, eli laittaa suurempi määrä klooria altaaseen. Tällä varmistetaan se, että vesi on kristallin kirkasta jatkotoimenpiteitä varten. Etenkin uutta allasta täytettäessä ensimmäistä kertaa tämä on erityisen tärkeää, sillä suuri osa altaista on testattu vedellä jo tehtaalla, jolloin putkistoon jäänyt vesi on voinut kehittää epäpuhtauksia.
Shokkiklooraus tehdään laadukkaalla kloorilla ja yleensä purkin kyljessä on annosteluohjeet shokkiklooraukselle. Kloorin määrä riippuu altaan koosta sekä veden kunnosta. Laadukkailla allasklooreilla, jotka eivät sisällä turhia täyteaineita, tavallinen annostelumäärä on 2-3 grammaa klooria 1000 vesilitraa kohden (tarkista annostelu omasta klooripurkistasi). Shokkikloori on siis 6 – 9 grammaa. Kloorimäärä riippuu hyvin monesta asiasta, joten mittaathan altaasi vesiarvot 5-way testitikuilla ennen kloorin lisäämistä. PH-arvon mittaus on tärkeä, sillä jos pH-arvo on hyvin kaukana suositellusta arvosta, kloori ei reagoi vedessä ollenkaan.
Shokkikloorauksen jälkeen kloorin määrä altaassa on korkea. Tästä syystä on hyvä antaa ulkoporealtaan olla rauhassa muutama tunti. Tänä aikana ylimääräinen kloori haihtuu altaasta pois.  Haihtumisen vuoksi on todella tärkeää pitää altaan kantta auki vähintään 15-20 minuuttia, jotta kloorihöyryt pääsevät haihtumaan ilmaan, eivätkä syövytä altaan kantta sisältäpäin.

Veden testaus ja stabilointi

Vedentestaus on vedenhoidon lähtökohta. Ilman sitä tietoa, missä kunnossa vesi on, sille on mahdoton tehdä oikeita toimenpiteitä.
Eri puolilla Suomea on hyvin erityyppinen vesi; pehmeys, happamuus ja rautapitoisuus voivat vaihdella. Tässä astuu kuvioon testiliuskat, joilla testataan eri arvoja vedestä ja johon koko vedenhoito perustuu.
Suosittelemme käyttämään 5way-testiliuskoja, sillä niissä on kaikki tarpeelliset testausarvot sekä ne antavat luotettavan ja helposti tulkittavan vastauksen. 5way-testiliuskoilla testataan vedestä seuraavat arvot (mittaliuskassa esiintyvässä järjestyksessä):

– Kokonaisklooripitoisuus / TBr
– Vapaa kloori / FCI
– Alkalisuus / Alk
– pH
– Veden kovuus (hardness)
5-way-liuskoja tulee käyttää:
aina kun täytät minkä tahansa altaan uudella vedellä
seurata säännöllisesti vesiarvoja, jotta kylpyvetesi on varmasti puhdasta
Koska veden stabilointi kannattaa aloittaa tikkuja lukemalla alhaalta ylöspäin, käydään asia tässä järjestyksessä. Huomioi, että kun täytät uuden veden altaaseen ja vesi on vielä kylmää, aineet eivät liukene siihen yhtä hyvin kuin lämpöiseen veteen. Aineita kannattaa sen vuoksi lisätä maltillisesti alkuun, ja seuraavana päivänä, kun vesi on lämmennyt, ns. viimeistellä vesi aineilla.

Veden kovuus:

Suomessa on monilla paikkakunnilla todella pehmeä vesi, kun puolestaan esimerkiksi Keski-Euroopassa on hyvin kova vesi. Jos veden kovuus on matala (tikuissa vasen reuna), altaaseen tulisi lisätä SPA-vedenhoitoaine CA+ – ainetta ohjeiden mukaan, niin että tikkuja käyttämällä saadaan vedestä ”OK-arvo”.
Jos puolestaan vesi on jo valmiiksi hyvin kovaa (oikea reuna), laita altaaseen calcium remover-tyyny.

pH-arvo

Suomessa on usein melko hapan vesi (vasen reuna tikuista), jolloin altaaseen tulee lisätä pH+ -ainetta ohjeiden mukaan. Jos puolestaan arvo kohoaa liikaa, silloin altaaseen tulisi laittaa pH- -ainetta. + ja – aineet luonnollisesti kumoavat toisensa, eli pH:n kohdalla altaaseen lisätään vain toista näistä aineista.
PH on erittäin tärkeä arvo, koska altaan puhdistusaineet toimivat parhaiten vain, jos pH-arvo on kunnossa. Oikea pH on myös kylpijän ihon kannalta tärkeä asia.

Alkaliinisuus-arvo

Tämä arvo on tärkeä siitä syystä, että se auttaa pitämään veden pH-arvon oikealla tasolla. Alkaliinisuutta nostetaan TA+ -aineella, joka tulee sanoista Total Alkalinity.

Vapaa kloori / FCI

Vapaa kloori on arvoista tärkein. Se kertoo, että vesi on puhdasta. Vapaa kloori on se kloori, mikä jää altaaseen vapaaksi sen jälkeen, kun kloori on jo tappanut kaikki vedessä olevat bakteerit. Jos vapaa kloori ei nouse klooria lisätessä, altaaseen tulee vaihtaa vesi.

Bromipitoisuus / TBr

TBr mittaa veden bromipitoisuutta. Jos käytät klooria, sinun ei tarvitse välittää tästä arvosta. Jos käytät bromia veden puhdistusaineena, mittaa bromin määrä tätä arvoa silmällä pitäen.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan vedenhoito on 5-way testiliuskalla veden laadun tarkkailua ja toimimista sen mukaan! Ensi alkuun vedenhoito voi tuntua vaikealta, mutta kun alat tekemään sitä, tulet huomaamaan kuinka helppoa se todellisuudessa onkaan! Muistathan, että meihin voi olla aina yhteydessä 020 7710 803!

Jos perusvedenhoito ei ole sinua varten, tutustu todella helppokäyttöiseen FreshWater-suolapuhdistusjärjestelmään painamalla tästä! FreshWater-suolapuhdistusjärjestelmä hoitaa kloorin annostelun puolestasi!
HUOM! Muista aina kloorauksen yhteydessä pitää altaan kantta auki vähintään 15 minuuttia, jotta höyryn mukana ylöspäin nouseva kloorihöyry ei valkaise ja tuhoa ulkoporealtaasi kantta.
Perusvedenhoidon lisäksi suosittelemme luonnonmukaisia hoitoaineita! Niiden avulla kloorin ja muiden puhdistusaineiden käyttötarve vähenee jopa 70 %!

Veden desinfiointi

Ulkoporealtaassa pidetään samaa vettä keskimäärin 4-12 kuukautta, joten vesi pitää desinfioida jollain aineella säännöllisesti. Kloori on käytetyin ja tehokkain aine allasveden desinfiointiin. HUOM: lue aina oman altaasi käyttöohjeet ensin.
Kloori tappaa allasvedessä olevat bakteerit ja epäpuhtaudet hyvin tehokkaasti. Kloorin valintaan kannattaa kuitenkin kiinnittää huomioita, sillä niissä on hyvin suuria eroja niin laadullisesti kuin siinä, minkälaista ja missä muodossa kloori on.
Koska altaan vesimassa on pieni, kannattaa kloorin laatuun kiinnittää huomioita. Käyttämällä laadukasta klooria, hyvin pienet määrät riittävät, ja klooritaso saadaan pienemmällä määrällä sopivalle tasolle. Suuret määrät tehottomampaa klooria kuluttaa laitteistoa ja altaan osia, eikä välttämättä puhdista tarpeeksi.
Toinen ratkaistava asia on kloorin muoto: jauhe vai tabletti? Jauhe annostellaan veteen yleensä käytön yhteydessä, klooritabletti puolestaan on altaassa jatkuvasti. Lue oman altaasi käyttöohjeet ennen tämän valinnan tekoa tai keskustele myyjän kanssa aiheesta. Verkkokaupastamme löytyy molemmat kloorit, ja kloorin annosteluohjeet löytyvät aina purkin kyljestä.
Kloori ei kuitenkaan pääse vaikuttamaan altaan pinnoille kertyvään biofilmiin, vaan tappaa vain allasvedessä vapaana olevat bakteerit. Ilman biofilmiä estävää vedenhoitoainetta altaan pinnoille ja putkistoon alkaa ajan kanssa kertyä epäpuhtauksia. Tästä syystä suosittelemme asiakkaille Aquafinesse-vedenhoitoainetta, joka on saanut todella hyvää asiakaspalautetta. Pääset tästä tutustumaan Aquafinesseen tarkemmin (oma uusi sivu: ) https://www.kuumalahde.fi/aquafinesse-vedenhoitoaineen-vaikutukset/

Luonnonmukaiset vedenhoitoaineet

Luonnomukaiset vedenhoidonmenetelmät lisäävät voimakkaasti suosiotaan. Tiedetään, että 99% vedessä olevista bakteereista pyrkii kiinnittymään pintoihin (vrt. seisova vesi ja limaantunut vesiastia). Kiinnittyessään organismit muodostavat ns. biofilmin eli suojaavan kalvon, jonka turvassa ne lisääntyvät. Suosituin vedenhoitotuotteemme AquaFinesse on tieteellisesti kehitetty ja patentoitu luonnon mukainen tuote, joka ”avaa biofilmin” eli ehkäisee luonnollisella tavalla bakteerien kiinnittymistä ja kasvua pinnoilla ja allasvedessä.
Syitä Aquafinesse-vedenhoitoaineen suosioon:
– AquaFinesse on todella helppo ja yksinkertainen käyttää
– vedestä tulee ja se pysyy hyvän tuoksuisena ja silkkisen pehmeänä
– aine vähentää kloorin tai muiden desinfiointiaineiden käyttöä
– vesi ei ärsytä tai kuivata ihoa kuten uimahallivesi
– erinomainen veden laatu ja kirkkaus
– säästää allastekniikkaa eikä rasita tekstiilejä, kuten uima-asusteita
– testiraportit esim. Hollannista ja USA:sta ovat osoittaneet AquaFinessen toimivuuden käytännössä

Pääset tästä tutustumaan Aquafinesseen tarkemmin (tehdään oma uusi sivu: ) https://www.kuumalahde.fi/aquafinesse-vedenhoitoaineen-vaikutukset/

Aquafinesse-vedenhoitosarjan löydät verkkokaupastamme, vaihtoehtoja on kaksi: Aquafinesse-vedenhoitoaine joko kloorirakeella TAI klooritabletilla: https://www.kuumalahde.fi/brand/aquafinesse/

Luonnonmukaiset vedenhoitoaineet
FreshWater-suolapuhdistusjärjestelmä

Haluatko ulkoporealtaan, mihin ei tarvitse lisätä allaskemikaaleja? 

FreshWater-suolapuhdistusjärjestelmä

Highlife– ja Limelight-altaisiin saatavilla oleva uusi suolapuhdistusjärjestelmä on todella helppokäyttöinen – Sinun ei tarvitse enää murehtia vedenhoidosta! Järjestelmä pitää veden puhtaana, kirkkaana ja hoidettuna kokonaisen vuoden. Lisäät vain vähän suolaa vedenvaihdon yhteydessä ja järjestelmä tekee asettamasi käyttöasteen verran klooria automaattisesti. Sinä voit unohtaa kemikaalien mittaamisen ja lisäämisen.

Suolajärjestelmän edut:

– Luonnonmukaisempi allasvesi ilman kuivaa ihoa tai kutiavia silmiä

– Vähemmän lisättyjä kemikaaleja, ei voimakkaita hajuja

– Yksinkertainen vedenhoito antaa sinulle enemmän aikaa

– Säästä vettä ja sähköä, sillä vesi kestää kokonaisen vuoden!

Yksi suurimpia stressin aiheuttajia altaan omistamisessa on vedenhoito. Katso alla oleva video kuinka FreshWater-järjestelmä antaa sinun nauttia enemmän altaastasi, ilman että sinun tarvitsee tehdä juuri mitään!

Katso video painamalla tästä!

Kuinka FreshWater-järjestelmä toimii?

Uniikki, patentoitu uusi teknologia tekee FreshWater-järjestelmästä parhaimman ulkoporealtaiden suolavesijärjestelmän. Titaaninen patruuna tekee suolasta klooria, mikä desinfioi allasveden. Asetat altaan näyttöpaneelista vain käyttöasteen altaalle, jonka jälkeen järjestelmä toimii automaattisesti tarpeen mukaan.

Järjestelmä muistuttaa sinua tarkistamaan käyttöasteen, tarvittaessa muuttamaan sitä sekä mittamaan vedenlaadun 10 päivän välein. Järjestelmä kertoo myös, mikäli se tarvitsee huomioita ja antaa myös ohjeet mitä sinun tulee tehdä. Voiko vedenhoito olla enää yksinkertaisempaa?

Kertakäyttöinen titaanipatruuna ei tarvitse minkäänlaista huoltoa, ja se kestää 4 kuukautta. Kolmella patruunalla pidät allasvetesi kirkkaana ja puhtaana koko vuoden!

Vähemmällä määrällä vedenhoitoaineita pidät allasvetesi puhtaampana pidempään! Allasvesi kestää jopa 12 kuukautta ilman että sitä tarvitsee vaihtaa! FreshWater-järjestelmä säästää aikaa, vettä sekä rahaa!

Tämä kertakäyttöinen ja huoltovapaa titaanipatruuna on piilotettuna altaaseen, mutta se on helppo vaihtaa muutamassa sekunnissa ilman yhtäkään työkalua!

3 kappaleen titaanipatruunanpaketti antaa sinulle huoletonta vedenhoitoa vuodeksi! Säästä aikaasi ja valitse FreshWater-suolajärjestelmä.

Tutustu HotSpringin Limelight– ja Highlife -mallistoon!

Highlife-mallisto
Limelight-mallisto

Kysy lisää soittamalla Vantaan myymäläämme 020 7710 803.

* Moni asia vaikuttaa veden kestoon, kuten kylpijöiden määrä ja allaskemikaalit. Kun nämä asiat on kunnossa ja allasta hoidetaan oikein, allasvesi kestää FreshWater-järjestelmän kanssa jopa vuoden!

Luonnonmukaiset vedenhoitoaineet

AquaFinessen ja O-Caren luonnonmukainen vedenhoitoaine pitää allasvetesi kirkkaana ja puhtaana. Hoitoaineet puhdistavat altaasta biofilmiä, jota kertyy mm. altaan pinnoille ja putkistoon. Biofilmiä muodostuu, kun tarttumiskykyiset mikrobit tarttuvat pintaan kiinni, erittävät ympärilleen suojaavaa limaa, johon muidenkin mikrobien on helppo tarttua. Bromi ja kloori tappavat altaasta bakteereja, mutta jos bakteerien suojana on biofilmiä, niin kloori ja bromi ei pääse bakteereihin käsiksi. Vedenhoitoaineet poistavat ja estävät biofilmin muodostumista.

Aquafinesse luonnonmukainen vedenhoitoaineLuonnonmukainen vedenhoitoaine O-care

Sekä AquaFinesse että O-Care lupaavat kloorin ja muiden puhdistusaineiden käyttötarpeen putoavan jopa 70 %, jos vedenhoitotuotetta käytetään säännöllisesti ohjeen mukaan. Luonnonmukaisempi ja pehmeämpi vesi, vähemmillä kemikaaleilla!

Katso AquaFinessen tai O-Caren video, jotka selittävät kuinka tuote toimii!

Aquafinesse: https://www.youtube.com/watch?v=FA2ItfDbjO0

O-Care: https://www.youtube.com/watch?v=cVyzpzHknQQ

Osta O-Care vedenhoitoainetta tästä!
Osta AquaFinesse vedenhoitoainetta tästä!