Ulkoporealtaan desinfiointi:

Ulkoporealtaassa pidetään samaa vettä jopa 6-12 kuukautta, joten vesi on desinfioitava jollain aineella. Tehokas ja helppo aine käyttää on kloori, jota yleisesti käytetään joko rae- tai tablettimuodossa.

Kloorin tehtävä on tappaa bakteerit vedestä. Lämpimässä, makeassa ja seisovassa vedessä bakteerikanta alkaa luonnollisesti lisääntymään todella nopeasti. Kirkaskin vesi voi olla hyvin bakteeripitoinen. Tästä syystä laadukas vedentestausmenetelmä on ainoa, jolla totuus saadaan selville. Kotikäyttöön suosittelemme 5way-testitikkuja, jotka ovat laadukkaat ja tarpeeksi tarkat. Testitikuissa on paljon eroja, ja kaikilla tikuilla ei oikeaa tai riittävän tarkkaa vastausta saada.

Testitikuissa vapaa kloori on arvoista tärkein. Se kertoo, että vesi on puhdasta. Vapaa kloori on se kloori, mikä jää altaaseen vapaaksi sen jälkeen, kun kloori on jo tappanut kaikki vedessä olevat bakteerit. Jos vapaa kloori ei nouse klooria lisätessä, altaaseen tulee vaihtaa vesi.
Koska altaassa olevien bakteereiden määrään vaikuttaa kylpykertojen tiheys, kylpijöiden määrä, suodattimien kunto, veden ikä, veden muut arvot, kloorin klooripitoisuus ja laatu ja monet muut seikat, mitään tiettyä määrää kloorin lisäykselle ei voi antaa. Testitikku on ainoa, joka kertoo, onko altaaseen lisätty riittävästi klooria.

Klooreissa on suuria eroja, joten ensin on varmistettava oman altaan käyttöohjeesta, mitä klooria altaaseen saa laittaa, ja tämän jälkeen noudatettava kloorin annosteluohjeita purkin kyljestä. Klooria kannattaa kuitenkin aina lisätä pieniä määriä kerralla, ja pitää kantta aina riittävän kauan auki kloorin lisäyksen jälkeen. Jos altaassa ei käytetä muita vedenpuhdistus aineita, tulee kloori lisätä jokaisen kylpykerran yhteydessä. Muussa tapauksessa bakteerikanta alkaa kertyä altaan ja putkistojen pinnoille ns. biofilmiksi eli limaksi, jonka kertyessä edes kloori ei tehoa tähän bakteerikertymään enää.

Kloori on hyvin voimakas ja syövyttävä aine, joten mitä vähemmän klooria tarvitsee käyttää, sen parempi myös muun muassa altaan kannelle ja niskatyynyille. Tästä syystä kannattaa aina huolehtia, altaaseen menee mahdollisimman vähän bakteereja, eli muun muassa siitä, että jokainen altaaseen menijä käy suihkussa ennen allasta sekä myös huuhdella vedellä suodattimia riittävän aktiivisesti, jotta lika ja bakteerit saadaan sillä tavoin vedestä pois.

Koska puhdas, kristallin kirkas vesi on asia, josta ei voi tehdä kompromisseja, suosittelemme todella helppo käyttöistä Aquafinesse-ainetta altaan omistajille. Se estää bakteereiden kertymisen altaan pinnoille, joten bakteerikanta ei pääse lisääntymään. Aquafinessen avulla kloorin käyttö vähenee, ja myös kloorin aiheuttamat vauriot vähenee. Asiakaspalalute Aquafinessestä on todella positiivista! Tutustu tästä videoon, jossa kerrotaan kuinka Aquafinesse toimii.

Ulkoporealtaassa näkyvät varpaat, jotka ovat vesipuotouksen poreissa.