Ulkoporealtaan suodattimen ostaminen on vaikeaa, jos ei muista tai tiedä alkuperäisen suodattimen mallia. Usein suodattimen hankintaa vaikeuttaa myös se, että valmistajia on useita ja he merkitsevät suodattimensa eri tuotekoodeilla. Suurimmat suodatinvalmistajat ovat Darlly, Pleatco, Unicel ja Filbur. Suodattimen valmistajalla ei ole siis väliä, vain suodattimen mallilla.

Onneksi oikean suodattimen etsimiseen on apukeinoja, joita käytämme myös me ongelmatilanteiden tullessa.

Caldera spas cantabria malliin sopiva ulkoporealtaan suodatin
  • Tutki suodatin läpikotaisin ulkoisten merkintöjen varalta. Usein suodattimessa voi lukea sen malli tai tuotekoodi. Tuotekoodin googlettaminen yleensä paljastaa suodattimen todellisen mallin. Esim. Darllyn 40353 tuotekoodi paljastuu SC705 suodattimeksi. Samoin Unicel C-4335, Pleatco PRB35IN3 ja Filbur FC-2385. Valmistajalla ei siis ole väliä, koska suurimmat valmistajat valmistavat samaa suodatinta eri tuotekoodilla.
  • Selvitä oma ulkoporealtaasi valmistaja ja malli. Oman ulkoporealtaan tarkka googlettaminen yleensä paljastaa minkämalliset suodattimet altaaseen käy. Usein tämä selviää myös oman ulkoporealtaasi manuaalista.
  • Suodattimen ulkoiset seikat. Mittaa oma suodattimesi ja ota ulkoisista erityispiirteistä kuvat. Joissain voi olla ulkonevat kierteet, toisissa taas sisäänpäin menevät ja joissain ei kierteitä lainkaan. On myös hyvä ottaa kuva, jos suodattimessa on kahva tai jokin muu erityinen seikka. Mittojen ja ulkoisten seikkojen mukaan voidaan usein löytää oikea suodatin.
  • Ota vanha suodatin mukaan ja tule käymään myymälässämme Vantaan myymälässämme. Osaamme auttaa löytämään oikean suodattimen vanhan suodattimen avulla. Meitä auttaa myös todella paljon, jos osaat kertoa meillä ulkoporealtaasi merkin, mallin tai mistä olette sen ostaneet.