HotSpring-ulkoporealtaat valmistetaan laaduikkaimmista ja kestävimmistä saatavissa olevista materiaaleista. Tästä huolimatta altaan hoito- ja ylläpitotoimet määrittelevät kuinka kauan ulkoporeallas ja sen erinäiset osat lopulta kestävät. Ulkoporealtaan säännöllinen huoltaminen ja tämän osion ohjeiden noudattaminen auttavat suojelemaan sijoitustasi.

HotSpring-altaiden valmistaja antaa jokaiselle altaalle 20 vuoden varaosasaatavuustakuun. Eli jos pidät altaastasi huolta muuten, takaamme että varaosia altaaseen saa 20 vuotta. Eli tämän voit vähintään laskea olevan HotSpring- ulkoporealtaan käyttöikä.

Muistathan selvittää omasta vakuutusyhtiöstä uuden altaasi vakuutusasiat kuntoon. Tarvitsetko erillisen vakuutuksen altaallesi, vai kattaako kotivakuutuksesi myös ulkoporealtaan?

Lyhyt checklist:

  • varmista, että allas on asennettu asennusohjeiden mukaan (tärkeimmät: altaan alusta sekä sähkösyöttö)
  • Altaan voi kytkeä sähköihin vasta kun allas on ensin täytetty vedellä
  • täytä allas niin, että ylimmät suuttimet jäävät veden pinnan alle

Ulkoporealtaan vedenvaihto

Pesuainejäännökset ja saippua esimerkiksi vaatteista ja iholta kerääntyy pikkuhiljaa altaan veteen. Vedenvaihto on suositeltavaa altaan koosta ja käyttöasteesta riippuen noin 4-12 kuukauden välein. Pääsääntöisesti vesi vaihdetaan ennen talvea ja keväällä, eli kaksi kertaa vuodessa.

 

Ulkoporealtaan veden tyhjennys

1. Katkaise virta altaasta laukaisemalla vikavirtasuoja ja altaan sulake.

2. Paikanna ulkoporealtaan päätyhjennysventtiili ja poista venttiilin korkki. Kiinnitä puutarhaletku päätyhjennysventtiiliin (välttääksesi veden tulvimista altaan ympäristöön) ja johdata letkun toinen pää sopivaan veden tyhjennyspaikkaan. Voit käyttää tyhjennykseen myös uppopumppua. Huomaa: Jos olet lisäänyt altaaseen äskettäin klooria, pidä kansi auki ja pumput päällä noin 10-30 minuttiia, jotta suurin osa kloorista haihtuu pois ennen tyhjennystä.

3. Avaa päätyhjennysventtiili kääntämällä venttiilin vipua. Allas tyhjenee painovoiman vaikutuksesta. Tärkeää: Kaikki Hot Spring –ulkoporealtaat tyhjenevät lähes kokonaan vedestä tyhjennysventtiilin kautta. Laitteisto, kuten hierontapumppu ja lämmitin tyhjenevät. Putkistoon ja laitteistoon jäävä vesi tulee tyhjentää täydellisesti (esim. imuroimalla putkisto) vain, jos allas jätetään tyhjäksi talven ajaksi.

4. Odota, että ulkoporeallas tyhjenee.

5. Avaa toissijaisen tyhjennysventtiilin korkki. Tämä tyhjentää altaan sisäisessä kierrossa olevan veden (noin viisi litraa).

6. Kun ulkoporeallas on tyhjentynyt, tarkasta ja puhdista altaan kuori.

7. Sulje päätyhjennysventtiili ja kiinnitä venttiilin korkki.

8. Kiinnitä toissijaisen tyhjennysventtiilin korkki.

9. Täytä ulkoporeallas vedellä suodatinlokeron kautta ENNEN virran kytkemistä altaaseen. Tärkeää: Puhdista altaan suodattimet ja vaihda niiden paikkoja joka kerta, kun allas tyhjennetään puhdistusta varten.

 

Ulkoporealtaiden suodattimien poisto ja puhdistus 

Hot Spring –ulkoporealtaat on varustettu tasapainotetulla suodatuksella, mikä tarkoittaa, että suodatinkasetit on mitoitettu hierontapumppujärjestelmän tarpeiden mukaan. Lisäksi on erillinen suodatinkasetti 24 tunnin lämmityskiertoa varten.

Kuten kaikkien vedensuodatusjärjestelmien yhteydessä, suodatinkasetti saattaa tukkeutua aiheuttaen heikentyneen veden virtauksen. On tärkeää ylläpitää puhdas ja tukkeutumaton suodatusjärjestelmä. Tämä ei pelkästään takaa mahdollisimman tehokkaita suuttimia ja hierontaominaisuuksia, vaan mahdollistaa myös 24 tunnin puhdistussuodatuksen tehokkaan toiminnan. Valmistaja suosittelee, että suodatinkasetit puhdistettaisiin (liottamalla mineraalien irrottamiseksi) vähintään kuukauden välein. Tri-X® -suodattimet voidaan pestä myös astianpesukoneessa (ilman pesuainetta ja kuivatusohjelmaa). Ota yhteyttä Hot Spring –jälleenmyyjään lisätietoja varten.
Huollossa huomioitavaa: Suodatinkasettien paikkojen kierrättäminen suodatinlokerossa auttaa pidentämään ulkoporealtaan suodattimien kestoikää.

1. Katkaise ulkoporealtaasta virta laukaisemalla altaan vikavirtasuoja ja sulake.

2. Poista ja aseta varovasti syrjään suodatinlokeron kansi.

3. Poista kaikki kelluvat tavarat suodatinlokerosta.

4. Käännä suodattimen kiinnityskahvaa (sijaitsee suodattimen päällä) vastapäivään kunnes se voidaan poistaa suodattimen sisällä olevasta pystyputkesta.

5. Poista suodattimen kiinnityskahva ja suodatinkasetti. Huollossa huomioitavaa: Älä koskaan poista suodattimen sisällä olevaa pystyputkea. Sisäiseen putkistoon saattaa päästä roskia, jotka voivat aiheuttaa tukoksen.

6. Käytä suodattimen puhdistukseen rasvanpoistajaa (kuten Hot Spring FreshWater -suodattimien puhdistusainetta) poistamaan suodattimesta mineraalien ja rasvan kertymän. Yksinkertaisesti kastele suodatin puhdistusaineella noudattaen pakkauksen ohjeita. Tämän jälkeen aseta suodatin puhtaalle pinnalle ja suihkuta huolellisesti puhtaaksi puutarhaletkulla. Tri-X® -suodattimet voidaan pestä astianpesukoneessa (ilman pesuainetta ja kuivatusohjelmaa).

7. Aseta suodatin paikoilleen ja kiinnitä se kiinnityskahvalla. Älä kiristä liian tiukkaan. Varoitus: Älä käytä ulkoporeallasta ilman suodattimia tai suodattimen poistoputkia.

 

Ulkoporeammeen ulkopintojen hoito

Hot Spring –ulkoporeammeissa on akryylinen pinta.
Lika ja tahrat eivät yleensä pinty ulkoporeammeen pintaan kiinni.
Pehmeällä rätillä saadaan yleensä poistettua suurin osa liasta.
Useimmat kodin kemikaalit ovat vahingollisia poreammeen pinnalle.
Pinnan puhdistamiseen ei tule käyttää hiovia, hankaavia tai liuottavia aineita.
Valmistaja suosittelee Hot Spring FreshWater Spa Shine –puhdistusainetta.
Kaikki pesuaineet täytyy huuhdella huolellisesti altaan pinnoilta.
Lue lisää käyttäjän oppaastasi.

Ulkoporeammeen kannen hoito

Altaan kannelle suositellaan puhdistus- ja hoitotoimia sen ulkonäön ylläpitämiseksi.

Suojakannen puhdistus ja hoitotoimet:

1. Irrota kansi ulkoporeammeesta ja aseta se varovasti seinää tai aitaa vasten.

2. Huuhtele altaan kansi puutarhaletkulla puhtaaksi irtoliasta.

3. Pese kannen yläosa pyörivin liikkein miedolla pesuainevedellä (teelusikallinen astianpesuainetta 8 litraan vettä) tai ruokasoodalla ja suurella pesusienellä tai pehmeällä pesuharjalla. Älä anna pesuaineen kuivua kannen pintaan ennen sen huuhtelemista puhtaaksi.

4. Pese kannen sivut ja sivuläpät. Huuhtele puhtaaksi vedellä.

5. Huuhtele kannen alaosa pelkällä vedellä (älä käytä saippuaa) ja kuivaa puhtaaksi rätillä.

6. Lisää pesun jälkeen altaan pintaan ohut kerros Hot Spring Cover Shield –hoitoainetta ja hankaa kiiltäväksi. Lue lisää käyttäjän oppaastasi.

 

Lue lisää oman ulkoporealtaasi käyttäjän oppaasta, voit myös soittaa ja kysyä lisää numerosta: 0207 710800