Kevät on tullut pikkuhiljaa Etelä-Suomeen ja pian se varmasti yltää maamme pohjoisempiinkin osiin. Tämä myös tarkoittaa talviunilla olleiden ulkoporealtaiden ottamista uudelleen käyttöön. Jotta prosessi tapahtuisi ongelmitta, päätimme kerätä teille 7-osaisen ohjeen siitä, miten käynnistät altaasi oikein. Voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme p. 020 7710 800 jos haluat, että huoltomme tulee käynnistämään altaasi puolestasi.

1. Poista suojapeite ja mahdolliset sitä paikallaan pitäneet vanerilevyt altaan päältä.

2. Avaa tyhjennysventtiili (huomioi, että joissakin altaissa voi olla kaksi tyhjennysventtiiliä) poistaaksesi pakkasnesteen. Anna pakkasnesteen valua ulos tyhjennysputken kautta. Tämän jälkeen laske vettä altaan suodatinlokeroon muutaman minuutin ajan, jotta saat huuhdeltua lämmitysjärjestelmässä olevan pakkasnesteen. Sulje hana ja varmista, että kaikki vesi on poistunut putkistoista. Kiinnitä tyhjennysventtiili(t) uudestaan.

3. Tehtyäsi edellisen, täytä ja käynnistä allas seuraamalla ohjeita oman altaasi manuaalistasi. Jos käyttöohjeesi on hävinnyt, voit pyytää sitä asiakaspalvelustamme p. 020 7710 800 tai asiakaspalvelu@kuumalahde.fi. Älä asenna suodattimia tässä vaiheessa välttääksesi niiden altistumista pakkasnesteelle.

4. Prosessin aikana shokkiklooraa altaan vesi lisäämällä kolme teelusikallista klooria 950 litraa vettä kohti ja käynnistä pumput noin 10-15 minuutiksi. Ylimääräinen kloori tuhoaa vedessä olevan pakkasnesteen.

5. Shokkikloorauksen jälkeen tyhjennä allas tyhjennyskorkin kautta tai uppopumpulla varmistaaksesi lopun pakkasnesteen poistumisen! Älä tyhjennä allasta suoraan nurmikolle tai kasvien juurille vedessä olevan kloorimäärän vuoksi.

6.Kun allas on tyhjennetty, asenna suodattimet ja seuraa altaan käynnistyksen ja täytön ohjeita oman altaasi käyttöohjeesta.  Tärkeää: Pidä kantta aina altaan päällä, kun allasta ei käytetä, riippumatta siitä, onko altaassa vettä vai ei.

7. Nauti!