Biofilmi

Biofilmi on ulkoporealtaan pahin vihollinen. Kaikki perinteiset vedenhoitoaineet taistelevat biofilmiä, eli bakteerikertymiä vastaan. Alla näet kuvan altaasta, jossa on käytetty vain tavallista klooria. Huomaat, että ns. bakteeripesäkkeitä eli biofilmiä on päässyt syntymään moneen paikkaan.

Kun ulkoaltaan putkien sisälle päästiin katsomaan, löytyi sieltä valtava määrä biofilmiä. Perinteisin tapa ratkaista tämä ongelma olisi huuhtoa putkistoa valtavilla kemikaalimäärillä usean päivän ajan, ja näin ollen vahingoittaa vielä entisestään allasta.

Tämän altaan omistajan on täytynyt käyttää valtavia määriä klooria pitääkseen allasvetensä puhtaana, niin järkyttävän suuri biofilmikertymä putkistosta löytyi. Korjauskustannukset voivat olla suuret.

Aquafinesse vs. ei AquaFinesse

Vierekkäin putket, jossa on käytetty AquaFinesseä ja toinen, jossa ei ole käytetty.

Ulkoporealtaan putki täynnä biofilmiä

Ei ole käytetty AquaFinesseä.

Allaskuori ja osat

Se ei ole yllättävää, että huonolla vedenhoidolla on vaikutuksensa altaan osiin. Allaskuori itsessään, kansi, näyttö, näppäimet ja niin edelleen. Nämä vahingot ovat peruuttamattomia.

Allaskuori, jossa ei ole käytetty AquaFinesse-vedehoitoainetta

Tässä nähdään kalsiumin kertymistä allaskuoreen. Ei ole käytetty AquaFinesseä.

Silikoniset tiivisterenkaat

Tiivisterenkaat löytyvät lämmitinten ja pumppujen liitoskohtien välistä. Ensimmäisessä kuvassa on sellaisen altaan tiivisterenkaat, jota on hoidettu Aquafinessellä 10 vuotta. Kymmenen vuoden jälkeen tiivisterenkaat ovat edelleen melko läpinäkyvät. Kloorin käytön myötä ne yleensä muuttuvat keltaisiksi ja heikoiksi, hajoten lopulta, mikä johtaa alaan vuotoihin. Mustat kumirenkaat hajoavat lopulta kokonaan, sillä ne on tehty kumista.

Tiivisterenkaat ovat edelleen täydellisen puhtaat, kiitos Aquafinessen käytön. Tuhosta tai hapertumisesta ei ole tietoakaan. Alla olevan kuvan tiivisterenkaat ovat olleet käytössä vuodesta 2004.

Käytetty AquaFinesseä

Ulkoporealtaan putkiston tiiviste ilman Aquafinesseä

Tässä ei ole käytetty AquaFinesseä, jonka vuoksi tiivisterengas on alkanut syöpyä ja haperoitua.

Vesihierontapumppu

Ankarat allaskemikaalit, kuten kloori voivat vahingoittaa altaan laitteistoa. Vesi vetoakselin takana pysyy paikoillaan tiivisteiden ansiosta, mutta nämä altistuvat ja vahingoittuvat korkeiden klooripitoisuuksien vuoksi, ja alkavat lopulta kloorivaurioiden vuoksi vuotamaan. Ne alkavat ensin kostua, sitten tiputtaa vettä ja lopulta vahingoittavat pumpun laakereita ja sähkömoottoria. Alhaalla olevista kuvista vaikutukset ovat selkeästi nähtävissä.

Käytetty AquaFinesseä

Ei ole käytetty AquaFinesseä

Käytetty AquaFinesseä

Ei ole käytetty AquaFinesseä

Kiertovesipumppu

Kiertovesipumppu kierrättää vettä yleensä 24/7. Pumput ovat yleensä pieniä sekä hiljaisia pumppuja. Kuten kuvasta näkee, vahvat klooripitoisuudet ja väärät pH-arvot ovat tuhonneet tiivisterenkaan.

Lämmittimet

Lämmittimet tuhoutuvat yleensä veden väärien pH-arvojen vuoksi. Tämä aiheuttaa ruostetta sekä lopulta vahingoittaa hitsattuja saumoja, jotka ovat lämmittimen heikoin kohta. Lopulta lämmitin hajoaa. Veden väärät pH-arvot aiheuttavat lopulta sen, että lämmitin menee rikki. AquaFinesse auttaa veden arvoja pysymään optimaalisina.

Tämä lämmitin on ollut käytössä 10 vuotta ulkoporealtaassa, jossa on käytetty AquaFinesseä.

Rikkinäinen lämmitin, johon on kerääntynyt kalkkia, koska ei ole käytetty AquaFinesseä

Pumpun märkäpää

Pumpun märkäpää on se osa allasta, mikä joutuu tekemään työn. Se on juoksupyörä, joka on kiinni pumpun mottorissa. Sen tehtävä on puskea vesi putkien ja suuttimien läpi. Kun märkäpäähän kertyy kalkkikerrostuma, sen pinnasta tulee epätasainen. Tämä kohta on bakteeripesäkkeille sopiva kasvualusta.

Vaikutukset pumpun märkäpäähän, kun AquaFinesse ei ole ollut käytössä.