Kesäjuhlat, festivaalit, grillausillat. Ihanat ystävien ja lähimmäisten kanssa vietetyt terassihetket sekä piknikit Suomenlinnan kauniille kallioille. Niistä on kesä tehty. Mutta mistä on kesä myös tehty? Kertyneet liikakilot, neste ja turvotus kertovat onnistuneesta kesästä. Ulkoporealtaan omistajana voit tehostaa normaaliin rytmiin palautumista yhdistämällä sen käytön terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan.

Painonhallinta terveellinen ruokavalio

KUNTO PLUS-lehti listasi jutussaan (Hyvä olo porekylvystä, 7/2015) lämpimän porekylvyn terveyttä edistävistä vaikutuksista, jotka ovat varmasti mieluisia tietoiskuja ihanan ulkoporealtaan hankkijalle. Kylpiessä muun muassa kuonaa poistuu munuaisista tehostaen aineenvaihdunnan jopa kuusinkertaiseksi verrattuna normaaliin olotilaan – ohessa laskee turvotus. Ulkoporealtaassa rentoutuminen notkistaa niveliä ja lihaksia palauttaen kropan treenaamisen jälkeen, poistaen lihasjäykkyyden jopa kokonaan.

Urheilu ja lihasjäykkyys

Lisätehoa kulutukseen ja onnen lämpöä

 

Vaikka lämmin hydroterapia, vesiterapia, ja sen aktiivinen hyödyntäminen ei korvaa liikuntaa, on se hyvä lisä harjoittelulle palautumisen lisäksi. Tunti treenin jälkeen altaassa auttaa kroppaa palautumaan ja rentoutumaan – kuluttaen samalla 126 kaloria. Kylpemisen aikana onkin tärkeää huolehtia nestetasapainosta.

Painonhallinta ulkoporeallas

Hyötyjen lisäksi kylpeminen tekee myös onnelliseksi – 37–38°C-asteinen vesi alkaa tuottaa muun muassa CTH-hormonia, joka lisää hyvän olon tunnetta luovan hydrokortisonin tuotantoa. Myös muita hyvää oloa tuottavia hormoneja erittyy kylpiessä. Hyvällä mielellä siis voi urheilu- tai työpäivän päätteeksi ulkoporealtaassa rentoutumisen jälkeen käydä nukkumaan ja herätä tuntien olonsa hyväksi ja virkeäksi motivoiden seuraavan päivän treeniä.

 

Tulipas kevyt olo. Vai eikö sinustakin?

Ulkoporeallas terassilla Suomessa

Kurkkaa ulkoporeallasmallistomme tästä!