Lipsahtiko liikaa klooria porealtaaseen?

Liikaa klooria porealtaassa voi aiheuttaa ihoärsytystä tai punoitusta silmissä. Suositeltu klooritaso on noin 3 – 5 ppm. Klooritasoa voidaan laskea monella eri tavalla:

  • Ei kiirettä – Kloori haihtuu ajan kanssa pois allasvedestä. Voit olla käyttämättä allasta kunnes kloori on haihtunut.
  • Haluan kloorin nopeammin pois – Avaa ulkoporealtaasi kansi ja laita pumput päälle. Tällöin vesi altistuu ulkoilmalle ja kloori haihtuu nopeammin vedestä.
  • Haluan kylpeä altaassa nopeasti – Voit halutessasi laskea altaasta vettä pois ja täyttää sen puhtaalla + lämpöisellä vedellä. Vaihda vettä sen verran, että klooritasosi laskee oikealle tasolle.

PH-taso

Kloorin tehokkuuteen vaikuttaa myös altaasi pH-arvo. Mikäli pH-taso on liian korkea tai matala, kloorin tehokkuus kärsii. Tällöin kloori ei sido itseensä likaa, eikä myöskään haihdu altaasta yhtä nopeasti. PH-taso on muutenkin hyvä pitää oikealla tasolla, sillä myös liian matala tai korkea pH-taso voi aiheuttaa ihoärsytystä ja pitkittyneessä tilassa se voi myös vahingoittaa ulkoporealtaan komponentteja.

Miten mitata porealtaan vesiarvot?

Tähän meiltä löytyy monenlaista keinoa. Löytyy nopeaa, edullista, tarkkaa ja mullistavaa!

Nopea ja edullinen – Testiliuskat

5-way testiliuskat kertovat sinulle nopeasti ja luotettavasti altaan kaikki tärkeät vesiarvot: Klooritaso, pH, Alkalisuus ja veden kovuus. Testiliuskat riittävät yleensä vedenhoidon tekemiseen.

5-way testiliuskat
Ulkoporealtaan veden testaukseen tarkoitetut testiliuskat

Tarkka – Scuba II

Scuba II on palkintoja voittanut vesimittari, jolla saat mitattua tarkat vesiarvot altaasta. Scuballa mittaa klooritasot, pH, alkalisuuden ja syanuurihapon. Erittäin hyvä lisäväline esimerkiksi testiliuskojen ohelle arvojen tarkkaan säätämiseen.

Scuba II -vesimittari
Scuba II allasmittari, millä voit testata altaan veden eri pitoisuuksia

Täysautomaattinen ICO WIFI

ICO WIFI on täysautomaattinen veden analysointilaite, joka lähettää vesiarvot suoraan puhelimeesi. Tämän lisäksi se myös neuvoo miten vettä tulisi hoitaa. ICO mullistaa vedenhoidon helppoudellaan.

ICO WIFI -täysin automaattinen vedenlaadunmittaus
ico wifi ja puhelin vierekkäin