Haluamme tarjota asiakkaillemme laadukkaita tuotteita, jotka tuovat hymyn kasvoille. Tästä syystä valikoimme tarkasti tuotteet, jotka otamme valikoimaamme. KuumaLähde -ulkoporealtaat ovat suunniteltu asiakkaiden tarpeet huomioiden. Niiden valmistuskustannuksissa ei ole tingitty, koska on haluttu rakentaa paras mahdollinen ulkoporeallas asiakkaalle. Laadukas ulkoporeallas on pitkäaikainen ja positiivinen sijoitus itseesi.

Laadukas ulkoporeallas kuluttaa vähemmän sähköä

Sähkönkulutuksen osalta eri allasvalmistajien altaiden välillä on suuriakin eroja. Jotkut altaat ovat eristetty erittäin hyvin ja joissain eristyksiä ei ole lainkaan. Huonosti eristetyissä altaissa lämpö karkaa eristyksessä olevien rakojen vuoksi ja tällaiset altaat saattavat pahimmillaan kuluttaa sähköä jopa 2000 € vuodessa, kun taas esimerkiksi HotSpring Highlife-sarjan Sovereign altaan sähkönkulutus on noin 300 € vuodessa (Esimerkissä altaan veden lämpötilaa pidettiin 38 °C läpi vuoden ja vesi vaihdettiin kaksi kertaa vuoden aikana). Koska erot altaiden välillä on näinkin suuria, suurin yksittäinen sähkön säästövinkki on ostaa hyvin eristetty ulkoporeallas. Olipa altaasi mikä hyvänsä, olemme tähän blogiin listanneet asioita, joilla voit vaikuttaa oman ulkoporealtaasi sähkönkulutukseen.

Pidä tuuli loitolla

Energiatehokkuuden kannalta tuuli on yksi suurimmista ulkoporealtaan haasteista. Tuuli vie mennessään paljon lämpöä altaan pinnalta viilentäen samalla veden lämpötilaa. Tästä johtuen ulkoporealtaan lämmitin joutuu tekemään enemmän töitä, joka johtaa sähkölaskun kasvamiseen. Onneksi tuulen aiheuttama turha sähkönkulutus on estettävissä. Ulkoporeallas kannattaa sijoittaa paikkaan, johon tuuli ei pääse puhaltamaan. Jos tällaista paikkaa ei ole, voidaan altaan ympärille rakentaa tuulensuojia esimerkiksi kasveilla tai vaikka omatekoisella koristeseinällä. Ammattiapua tuulensuojan rakentamiseen voit SpaExpon yrityksiltä. Kuvassa on Kaihdinliike Sandbergin lasitettu katos, joka suojaa tuulelta.

Säädä ulkoporealtaasi veden lämpötilaa harkiten

Ulkoporealtaan ollessa aktiivisessa käytössä, veden lämpötilaa ei kannata laskea, koska veden uudelleen lämmittäminen kuluttaa enemmän sähköä, kuin tasaisen lämpötilan ylläpitäminen. Lämpötilan laskemista voidaan harkita, jos ulkoporealtaasi on esimerkiksi kaksi viikkoa käyttämättä. Veden lämpötilan laskemista kannattaa harkita huolella, jos altaasi on esimerkiksi mökillä, jossa voi esiintyä sähkökatkoja. Talvella lämpötilaa ei kannata laskea alle 26 °C. Lämmin vesi antaa lisäaikaa reagoida sähköttömyyteen, ennen kuin allas jäätyy. Näin pyritään estämään veden mahdollinen jäätyminen ja laitteiston rikkoutuminen.

Kiinnitä huomiota kanteen

Ulkoporealtaan mukana tuleva kansi on yleensä hyvä ja pitää lämmön tehokkaasti sisällään, kun allas ei ole käytössä. Energiatehokkuutta lisätäksesi kiinnitä huomiota, että kansi on kiristetty oikein. Säädä kannen hihnat niin, että ne vetävät kantta hieman alaspäin. Tällöin kansi istuu täydellisesti rungon päällä. Laadukkaasta kannesta on myös pidettävä huolta. Säännöllinen kannen peseminen SpaLine-kannen hoito-aineella antaa suojaavan kerroksen kannelle, estää värien haalistumista ja pidentää kannen käyttöikää. Muista myös jättää ulkoporealtaan kansi auki 15 minuutiksi, kun lisäät klooria. Jos laitat kannen aina heti kiinni, kloori vahingoittaa kannen sisäpuolta ja ajan kanssa heikentää kannen lämmöneristystä. Älä koskaan säilytä mitään kannen päällä. Kannen- ja ulkoporealtaan pintojen suojaksi kannattaa hankkia suojapeite. Suojapeite voi parantaa myös ulkoporealtaan energiatehokkuutta. Täältä löydät meidän suojapeitteet.

Ulkoporealtaan suojahuppu

Pese suodattimet säännöllisesti

Virallinen ohjeistus on viikoittain vedellä (isot roskat), kuukausittain SpaLine Filter net -suodattimen pesuaineella tai AquaFinesse-suodattimen puhdistusaineella (rasva ja muu lika). Suodattimien pesu riippuu kuitenkin hyvin pitkälti altaan käyttöasteesta. Suosittelemme pesemään suodattimet viikoittain vedellä ja vähintään muutaman kerran vuodessa suodattimenpesuaineella. Parhaat ohjeet juuri omaan altaaseesi löydät altaasi käyttöoppaasta. Suodattimien säännöllinen pesu auttaa pitämään ulkoporealtaasi veden kunnossa ja pidentää vedenvaihtoväliä. Likaisten suodattimien veden puhdistuskyky heikkenee ja vesi joudutaan vaihtamaan useammin. Veden uudelleenlämmittämiseen kuluu sähköä ja sähkölasku kasvaa. Likaisista suodattimista johtuva likainen vesi kuluttaa ulkoporealtaan koneistoa nopeammin ja voi pahimmillaan aiheuttaa laiterikkoja. Suosittelemmekin tekemään vedenvaihdon yhteydessä myös putkiston puhdistuksen AquaFinesse SpaClean –tabletin avulla.

Suodattimen puhdistusaineet

Lisävinkit

  • Ulkoporealtaan laitetilaan voidaan lisätä erillinen lisäeriste talveksi. Huomioi, että talvisuojus pitää ottaa kesäksi pois. Tilaa talvisuojus täältä.
  • Kilpailuta sähkö. Sähköntarjoajan vaihtamisella voidaan saada aikaiseksi tuntuvia säästöjä pitkällä aikavälillä.
  • KuumaLähteen ulkoporealtaassa poreet ja hieronta toteutetaan pääasiallisesti veden avulla. Tästä syystä altaissa ei ole ilmapumppua. Mikäli altaassasi on ilmapumppu, kannattaa tarkkaan harkita sen käyttämistä kovilla pakkasilla. Ilmapumppu imee kylmää ilmaa ja puhaltaa sitä altaaseen.

Kaikista tärkein energiansäästövinkki on valita hyvin eristetty ja laadukas ulkoporeallas. Laadukas ulkoporeallas on tehty kestämään ja saat siitä uskollisen kumppanin vuosikausiksi. Hymyile ja nauti poreista!