HotSpring-ulkoporealtaat ovat lähtökohtaisesti erittäin energiatehokkaita eristyksensä ja komponenttiensa vuoksi, mutta energiatehokkuuteen voit vaikuttaa myös sinä itse omilla teoillasi! Listasimme muutamia asioita, joiden avulla voit pienentää sähkönkulutusta entisestään:

Pidä tuuli loitolla

Energiatehokkuuden kannalta tuuli on yksi suurimmista ulkoporealtaan haasteista. Tuuli vie mennessään paljon lämpöä altaan pinnalta viilentäen samalla veden lämpötilaa. Tästä johtuen ulkoporealtaan lämmitin joutuu tekemään enemmän töitä, joka johtaa sähkölaskun kasvamiseen. Onneksi tuulen aiheuttama turha sähkönkulutus on estettävissä. Ulkoporeallas kannattaa sijoittaa paikkaan, johon tuuli ei pääse puhaltamaan. Jos tällaista paikkaa ei ole, voidaan altaan ympärille rakentaa tuulensuojia esimerkiksi kasveilla tai vaikka omatekoisella koristeseinällä. Ammattiapua tuulensuojan rakentamiseen voit SpaExpon yrityksiltä. Kuvassa on Kaihdinliike Sandbergin lasitettu katos, joka suojaa tuulelta.

Säädä ulkoporealtaasi veden lämpötilaa harkiten

Ulkoporealtaan ollessa aktiivisessa käytössä, veden lämpötilaa ei kannata laskea, koska veden uudelleen lämmittäminen kuluttaa enemmän sähköä, kuin tasaisen lämpötilan ylläpitäminen. Lämpötilan laskemista voidaan harkita, jos ulkoporealtaasi on esimerkiksi kaksi viikkoa käyttämättä. Veden lämpötilan laskemista kannattaa harkita huolella, jos altaasi on esimerkiksi mökillä, jossa voi esiintyä sähkökatkoja. Talvella lämpötilaa ei kannata laskea alle 26 °C. Lämmin vesi antaa lisäaikaa reagoida sähköttömyyteen, ennen kuin allas jäätyy. Näin pyritään estämään veden mahdollinen jäätyminen ja laitteiston rikkoutuminen.

Kiinnitä huomiota kanteen

Ulkoporealtaan mukana tuleva kansi on yleensä hyvä ja pitää lämmön tehokkaasti sisällään, kun allas ei ole käytössä. Energiatehokkuutta lisätäksesi kiinnitä huomiota, että kansi on kiristetty oikein. Säädä kannen hihnat niin, että ne vetävät kantta hieman alaspäin. Tällöin kansi istuu täydellisesti rungon päällä. Laadukkaasta kannesta on myös pidettävä huolta. Säännöllinen kannen peseminen SpaLine-kannen hoito-aineella antaa suojaavan kerroksen kannelle, estää värien haalistumista ja pidentää kannen käyttöikää. Muista myös jättää ulkoporealtaan kansi auki 15 minuutiksi, kun lisäät klooria. Jos laitat kannen aina heti kiinni, kloori vahingoittaa kannen sisäpuolta ja ajan kanssa heikentää kannen lämmöneristystä.

Kannen- ja ulkoporealtaan pintojen suojaksi voit hankkia suojapeiteen.

Ulkoporealtaan suojahuppu

Pese suodattimet säännöllisesti

Pidä suodattimet hyvässä kunnossa, jotta vesi pysyy hyvänä mahdollisimman pitkään! Suosittelemme pesemään suodattimet viikoittain vedellä ja vähintään muutaman kerran vuodessa suodattimenpesuaineella. Likaisten suodattimien veden puhdistuskyky heikkenee, josta johtuen vesi joudutaan vaihtamaan useammin. Veden uudelleen lämmittämiseen kuluu sähköä ja sähkölasku kasvaa. Likaisista suodattimista johtuva likainen vesi kuluttaa ulkoporealtaan koneistoa nopeammin ja voi pahimmillaan aiheuttaa laiterikkoja! Osta suodattimen pesuvälineet täältä!

Suodattimen puhdistusaineet

Lisävinkit

  • Ulkoporealtaan laitetilaan voidaan lisätä erillinen lisäeriste talveksi. Huomioi, että talvisuojus pitää ottaa kesäksi pois. Tilaa talvisuojus täältä.
  • Kilpailuta sähkö. Sähköntarjoajan vaihtamisella voidaan saada aikaiseksi tuntuvia säästöjä pitkällä aikavälillä!
  • KuumaLähde-ulkoporealtaassa poreet ja hieronta toteutetaan veden avulla. Tästä syystä altaissa ei ole ilmapumppua. Mikäli altaassasi on ilmapumppu, kannattaa tarkkaan harkita sen käyttämistä kovilla pakkasilla. Ilmapumppu imee kylmää ilmaa ja puhaltaa sitä altaan veteen.

Kaikista tärkein energiansäästövinkki on valita hyvin eristetty ja laadukas ulkoporeallas. Laadukas ulkoporeallas on tehty kestämään ja saat siitä uskollisen kumppanin vuosikausiksi. Hymyä elämään!