Lumiset talvet, moottorikelkkasafarit, saunominen ja avantouinti – näitä elämyksiä Kari Tiittanen halusi tarjota asiakkailleen. Keski-Suomessa ei kuitenkaan ollut kyseisiä elämyksiä tarjoavia yrityksiä, joten Kari päätti perustaa sellaisen itse. Polarwell Services Oy syntyi vuonna 1995. Yrityksen missiona oli tarjota turisteille suomalaisia elämyksiä yhteistyössä muiden keskisuomalaisten yritysten kanssa.

Kari työskenteli myös vientijohtajana sauna-alalla, joten hänen tehtäviinsä kuului vierailla maailman johtavilla sauna- ja spa-messuilla ympäri maailmaa. Messuilla vieraillessaan Kari tutustui sauna-alan ammattilaisten lisäksi ulkoporeallasvalmistajiin, mikä herätti hänen kiinnostuksensa ulkoporealtaisiin.

Kuva vuodelta 2004. Ulkoporealtaita esiteltiin erilaisilla kokoonpanoilla ympäri Suomea.

Sopivan allasmerkin valinta

Kun Kari siirtyi työskentelemään uuteen yritykseen 90-luvun lopulla, hän osallistui useiden eurooppalaisten taloteollisuus- ja sauna-alan yritysten hallitustyöskentelyyn. Silloin ulkoporealtaat tulivat Karille entistäkin tutummiksi, ja hän päätti aloittaa niiden maahantuonnin Suomeen.

Monet ulkoporeallasvalmistajat houkuttelivat Karia valitsemaan juuri heidän altaansa. Ennen kuin Kari teki lopullisen päätöksen, hän kääntyi vielä keskieurooppalaisten tuttaviensa puoleen. Heidän vastauksensa oli yksimielinen: “Jos saat HotSpring-altaat, älä edes mieti muita!”

HotSpringin silloinen vientijohtaja Rick Schlottman soitti Karille keväällä 2002 ja kysyi, aloittaisiko Kari heidän altaidensa maahantuonnin. Kari vastasi epäröimättä: “Yes, we start!”

Suomen ensimmäiset ulkoporealtaat todellisessa testissä

Kuva vuodelta 2007. ”The Power of Water”-viestiä on kuljetettu Saana-tunturin juurelle saakka. Viesti veden voimasta on jäänyt elämään.

Ensimmäiset ulkoporealtaat saapuivat Suomeen kesällä 2002, ja ne toimitettiin heti yhteistyökumppaneille. Todelliseen testiin altaat joutuivat tammikuussa 2003, kun niitä oltiin toimittamassa Leville, jossa pakkanen oli painunut hyytävään 32 asteeseen. Suomalaisten yllätykseksi kaikki kuitenkin onnistui täydellisesti! HotSpring-altaiden valmistajalle onnistuminen ei tullut yllätyksenä – olihan altaita toimitettu jo vuosia vaativiin olosuhteisiin, kuten Norjaan, Alaskaan ja Venäjälle.

Suurelle yleisölle ulkoporealtaat esiteltiin Laukaan Asuntomessuilla kesällä 2003. Ne olivat messukävijöille ja medialle täysin ennennäkemätön asia. Jopa niin ennennäkemätön, että ulkoporealtaat pääsivät MTV3:n Kymmenen Uutisiin!

Kuten moniin uusiin asioihin, myös ulkoporealtaisiin suhtauduttiin aluksi vähättelevästi – jopa naureskellen. Lausahdukset, kuten “Eivät nämä mene kaupaksi!”, “Tiesitkö, että vesi jäätyy talvella?” ja “Meillä on järvi vieressä, joten emme tarvitse tällaisia!”, tulivat nopeasti tutuiksi. Vuosien varrella olemme kuitenkin kovalla työllä onnistuneet muuttamaan monia mielipiteitä ja todistamaan epäilyksiä turhiksi.

Toiminta laajenee

Ensimmäinen ulkoporeallasmyymälä avattiin Jyväskylään syksyllä 2003. Huolto ja varaosakeskus perustettiin puolestaan Laukaaseen. Ulkoporeallasmyymälän ensimmäinen vuosi sujui niin hyvin, että Polarwell Services palkittiin “Pioneer of the Year 2003”-palkinnolla. Se myönnettiin nopeasta ja ammattitaitoisesta liiketoiminnan aloittamisesta uudella markkina-alueella. Tämän jälkeen yrityksemme on palkittu myös lukuisilla muilla palkinnoilla.

Joulukuussa 2006 Lempäälän Ideaparkiin avattiin laaja KuumaLähde-myyntinäyttely, ja pian tämän jälkeen toiminnan kasvaessa myös allasvarasto ja huoltoyksikkö. Keväällä 2010 toiminta Ideaparkissa laajeni entisestään, kun KuumaLähde sai kauppakeskuksesta oman myymälän.

Pääkaupunkiseudulle KuumaLähde tuli vuoden 2011 alussa, kun Espoon Kiloon avattiin KuumaLähde-näyttely. Vuonna 2013 Ideaparkin myyntinäyttely siirtyi Laukaaseen, jossa se toimi samalla asiakkaiden huoltopalvelukeskuksena.

Kuva Ideaparkin myymälästä. Myymälä avattiin ensin kodinrakentamisen osastolle rakennuksen yläkertaan.

Kesäkuussa 2018 avattu Vantaan myymälä

Espoon Kilon myymälä oli vuosia yrityksemme laajin. Siellä oli jatkuvasti esillä noin 20 erilaista allasta. Altaita pääsi myös kokeilemaan myymälässä. Kesällä 2018 muutimme kuitenkin Vantaan Petikkoon, jonne avattiin KuumaLähteen kaikkien aikojen suurin myymälä entistäkin upeammilla puitteilla. Uuden Petikon myymälän myötä myös esimerkiksi vaihtoallastoimintamme on laajentunut ja tuoteperhe kasvanut upeilla Endless Pools fitness-altailla, joita voi myös testata myymälässä.

Tervetuloa tutustumaan myymälöihimme!

Tutustu mallistoomme