Vedenhoitoaineet ja -välineet

Ulkoporealtaan vedenhoito

Ulkoporealtaan vedenhoito voi tuntua alkuun todella vaikealta ja vaikeasti ymmärettävissä olevalta asialta. Sitähän se varmasti onkin, jos kukaan ei ole koskaan neuvonut sen hoitamisessa! Todellisuudessa vedenhoito ei ole niin monimutkaista ja vaikeaa, kun sitä saattaisi luulla. Se on suoraviivaista puuhaa, jonka lähtökohtana on testiliuskat, joilla mitataan vesiarvoja. Lue nämä vedenhoidon perusohjeet ja onnistu vedenhoidossa! Huom. noudata aina ensisijaisesti oman ulkoporealtaasi vedenhoito-ohjetta, sillä ulkoporealtaiden suodatusjärjestelmien teho voi vaihdella suuresti!

Ulkoporealtaan vedenhoito käynnissä

Kloori ja muut aineet lisätään aina suodatinlokeroon, jotta ne sekoittuvat mahdollisimman nopeasti veteen.

Ulkoporealtaan vedenhoito jakautuu kahteen osaan:

  1. Ulkoporealtaan suodatusjärjestelmä. Altaassa oleva suodatus vastaa siitä, että altaassa ei ole hiuksia, lehtiä, rasvaa, roskia ym.
  2. Altaaseen lisättävät kemikaalit tai vedenhoitojärjestelmä vastaavat siitä, ettei vedessä ole bakteereja ym.

Ulkoporealtaan suodatus:

Eri altaiden välillä on todella suuria eroja altaan suodatuskapasiteetissa. Joissain altaissa saattaa olla vessapaperirullan kokoinen paperisuodatin, kun taas esimerkiksi HotSpringin Highlife -altaissa on jopa 5 suodatinta, joista jokaisen suodattimen suodatuskyky voi olla jopa 6-kertainen pieneen suodattimeen verrattuna. Highlife-malliston altaissa on 100 % suodatus, eli jokainen vesipisara kulkee aina suodattimen kautta, ennen kuin tulevat suuttimista ulos. Huonomman suodatinkyvyn altaissa sama vesi voi kiertää useita kertoja hierontasuuttimien läpi, kunnes se lopulta päätyy suodattimeen.

Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Se tarkoittaa kahta asiaa: Hyvällä suodatuksella varustettua allasta voit käyttää aina kun haluat ja allasvesi pysyy puhtaana. Huonolla suodatuksella varustetulla altaalle on annettava välipäiviä, jotta sen vedensuodatusjärjestelmä kerkeää suodattamaan kaiken veden.

Kuvan tarkoitus on osoittaa kuinka ulkoporealtaissa on eri määrä ulkoporealtaan suodattimia.

HotSpring Highlife Envoy -ulkoporealtaaseen menee 5 kpl suodattimia.

Suodatinkyky ei vaikuta vain kylpykokemukseen, vaan myös altaan toimintavarmuuteen, vaadittaviin hoitorutiineihin sekä siihen, kuinka paljon rahaa menee jatkossa. Voit joutua vaihtamaan pienen suodattimen useita kertoja vuodessa, kun taas useampi isompi suodatin voi kestää jopa 5 vuotta. Yksi pieni suodatin voi myös tukkeutua huomattavasti helpommin, jolloin pahimmillaan koko allas lakkaa toimimasta – huono juttu etenkin talvella!

Yleisohje on: pese suodatin/suodattimet vähintään kerran kuukaudessa juoksevan veden alla. Mutta luonnollisesti tähän vaikuttaa altaan suodatusominaisuudet sekä käytön määrä. Suodattimia ei voi pestä liikaa. Jos suodattimien peseminen on hauskaa puuhaa, niin ne voi pestä vaikka jokaisen käyttökerran jälkeen!

Altaan vedenhoito

Altaassa pidetään samaa vettä keskimäärin 6 – 12 kuukautta, joten vesi on pidettävä puhtaana jollain tavalla. Vedenlaatu vaihtelee maailmalla hyvin paljon, jonka vuoksi on tehty ohjearvot, jolloin vesi on optimaalista kylpijälle sekä puhdistusaineille. Meidän onneksemme Suomessa vedenlaatu on erittäin hyvä, joten lähtötilanne meillä on huomattavasti parempi kuin joissain muissa maissa. Hanavetemmehän on juomakelpoista! Tosin eri puolilla Suomeakin on hyvin erityyppinen vesi; pehmeys, happamuus ja rautapitoisuus voi vaihdella. Tässä astuu kuvioihin 5-way testiliuskat, joilla testataan eri arvoja vedestä ja johon koko vedenhoito perustuu.

HUOM. (Jos ulkoporealtaan täyttää kaivovedellä tai vaikka järvestä, vesi pitää esisuodattaa ennen altaaseen laskemista. Esisuodatin kerää luonnonvedestä rautapitoisuudet ja muut epäpuhtaudet pois. Käyttämällä esisuodatinta pääset paljon helpommalla veden käsittelyn suhteen. Osta esisuodatin tästä!

5-way testiliuskalla testataan vedestä seuraavat arvot (mittaliuskassa esiintyvässä järjestyksessä):

Ulkoporealtaan veden testausliuskat

– Kokonaisklooripitoisuus / TBr
– Vapaa kloori / FCI
– Alkalisuus / Alk
– pH
– Veden kovuus (hardness)

Osta 5-way testiliuskoja

5-way-liuskoja tulee käyttää:

  • aina kun täytät minkä tahansa altaan uudella vedellä
  • seurata säännöllisesti vesiarvoja, jotta kylpyvetesi on varmasti puhdasta

Koska veden stabilointi kannattaa aloittaa tikkuja lukemalla alhaalta ylöspäin, käydään asia tässä järjestyksessä. Huomio, että kun täytät uuden veden altaaseen ja vesi on vielä kylmää, aineet eivät liukene siihen yhtä hyvin kuin lämpöiseen veteen. Aineita kannattaa sen vuoksi lisätä maltillisesti alkuun, ja seuraavana päivänä, kun vesi on lämmennyt, ns. viimeistellä vesi aineilla.

Veden kovuus:

Suomessa on monilla paikkakunnilla todella pehmeä vesi, kun puolestaan esimerkiksi Keski-Euroopassa on hyvin kova vesi. Jos veden kovuus on matala (tikuissa vasen reuna), altaaseen tulisi lisätä SPA-vedenhoitoaine CA+ – ainetta ohjeiden mukaan, niin että tikkuja käyttämällä saadaan vedestä ”OK-arvo”.

Jos puolestaan vesi on jo valmiiksi hyvin kovaa (oikea reuna), laita altaaseen calcium remover-tyyny.

pH-arvo

Suomessa on usein melko hapan vesi (vasen reuna tikuista), jolloin altaaseen tulee lisätä pH+ -ainetta ohjeiden mukaan. Jos puolestaan arvo kohoaa liikaa, silloin altaaseen tulisi laittaa pH- -ainetta. + ja – aineet luonnollisesti kumoavat toisensa, eli pH:n kohdalla altaaseen lisätään vain toista näistä aineista.

PH on erittäin tärkeä arvo, koska altaan puhdistusaineet toimivat parhaiten vain, jos pH-arvo on kunnossa. Oikea pH on myös kylpijän ihon kannalta tärkeä asia.

Alkaliinisuus-arvo

Tämä arvo on tärkeä siitä syystä, että se auttaa pitämään veden pH-arvon oikealla tasolla. Alkaliinisuutta nostetaan TA+ -aineella, joka tulee sanoista Total Alkalinity.

Vapaa kloori / FCI

Vapaa kloori on arvoista tärkein. Se kertoo, että vesi on puhdasta. Vapaa kloori on se kloori, mikä jää altaaseen vapaaksi sen jälkeen, kun kloori on jo tappanut kaikki vedessä olevat bakteerit. Jos vapaa kloori ei nouse klooria lisätessä, altaaseen tulee vaihtaa vesi.

Bromipitoisuus / TBr

TBr mittaa veden bromipitoisuutta. Jos käytät klooria, sinun ei tarvitse välittää tästä arvosta. Jos käytät bromia veden puhdistusaineena, mittaa bromin määrä tätä arvoa silmällä pitäen.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan vedenhoito on 5-way testiliuskalla veden laadun tarkkailua ja toimimista sen mukaan! Ensi alkuun vedenhoito voi tuntua vaikealta, mutta kun alat tekemään sitä, tulet huomaamaan kuinka helppoa se todellisuudessa onkaan! Muistathan, että meihin voi olla aina yhteydessä 020 7710 803!

Jos perusvedenhoito ei ole sinua varten, tutustu todella helppokäyttöiseen FreshWater-suolapuhdistusjärjestelmään painamalla tästä! FreshWater-suolapuhdistusjärjestelmä hoitaa kloorin annostelun puolestasi!

HUOM! Muista aina kloorauksen yhteydessä pitää altaan kantta auki vähintään 15 minuuttia, jotta höyryn mukana ylöspäin nouseva kloorihöyry ei valkaise ja tuhoa ulkoporealtaasi kantta.

Perusvedenhoidon lisäksi suosittelemme luonnonmukaisia hoitoaineita! Niiden avulla kloorin ja muiden puhdistusaineiden käyttötarve vähenee jopa 70 %!

Luonnonmukaiset vedenhoitoaineet
FreshWater-suolapuhdistusjärjestelmä

Haluatko ulkoporealtaan, mihin ei tarvitse lisätä allaskemikaaleja? 

FreshWater-suolapuhdistusjärjestelmä

Highlife– ja Limelight-altaisiin saatavilla oleva uusi suolapuhdistusjärjestelmä on todella helppokäyttöinen – Sinun ei tarvitse enää murehtia vedenhoidosta! Järjestelmä pitää veden puhtaana, kirkkaana ja hoidettuna kokonaisen vuoden. Lisäät vain vähän suolaa vedenvaihdon yhteydessä ja järjestelmä tekee asettamasi käyttöasteen verran klooria automaattisesti. Sinä voit unohtaa kemikaalien mittaamisen ja lisäämisen.

Suolajärjestelmän edut:

– Luonnonmukaisempi allasvesi ilman kuivaa ihoa tai kutiavia silmiä

– Vähemmän lisättyjä kemikaaleja, ei voimakkaita hajuja

– Yksinkertainen vedenhoito antaa sinulle enemmän aikaa

– Säästä vettä ja sähköä, sillä vesi kestää kokonaisen vuoden!

Yksi suurimpia stressin aiheuttajia altaan omistamisessa on vedenhoito. Katso alla oleva video kuinka FreshWater-järjestelmä antaa sinun nauttia enemmän altaastasi, ilman että sinun tarvitsee tehdä juuri mitään!

Katso video painamalla tästä!

Kuinka FreshWater-järjestelmä toimii?

Uniikki, patentoitu uusi teknologia tekee FreshWater-järjestelmästä parhaimman ulkoporealtaiden suolavesijärjestelmän. Titaaninen patruuna tekee suolasta klooria, mikä desinfioi allasveden. Asetat altaan näyttöpaneelista vain käyttöasteen altaalle, jonka jälkeen järjestelmä toimii automaattisesti tarpeen mukaan.

Järjestelmä muistuttaa sinua tarkistamaan käyttöasteen, tarvittaessa muuttamaan sitä sekä mittamaan vedenlaadun 10 päivän välein. Järjestelmä kertoo myös, mikäli se tarvitsee huomioita ja antaa myös ohjeet mitä sinun tulee tehdä. Voiko vedenhoito olla enää yksinkertaisempaa?

Kertakäyttöinen titaanipatruuna ei tarvitse minkäänlaista huoltoa, ja se kestää 4 kuukautta. Kolmella patruunalla pidät allasvetesi kirkkaana ja puhtaana koko vuoden!

Vähemmällä määrällä vedenhoitoaineita pidät allasvetesi puhtaampana pidempään! Allasvesi kestää jopa 12 kuukautta ilman että sitä tarvitsee vaihtaa! FreshWater-järjestelmä säästää aikaa, vettä sekä rahaa!

Tämä kertakäyttöinen ja huoltovapaa titaanipatruuna on piilotettuna altaaseen, mutta se on helppo vaihtaa muutamassa sekunnissa ilman yhtäkään työkalua!

3 kappaleen titaanipatruunanpaketti antaa sinulle huoletonta vedenhoitoa vuodeksi! Säästä aikaasi ja valitse FreshWater-suolajärjestelmä.

Tutustu HotSpringin Limelight– ja Highlife -mallistoon!

Highlife-mallisto
Limelight-mallisto

Kysy lisää soittamalla Vantaan myymäläämme 020 7710 803.

* Moni asia vaikuttaa veden kestoon, kuten kylpijöiden määrä ja allaskemikaalit. Kun nämä asiat on kunnossa ja allasta hoidetaan oikein, allasvesi kestää FreshWater-järjestelmän kanssa jopa vuoden!

Luonnonmukaiset vedenhoitoaineet

AquaFinessen ja O-Caren luonnonmukainen vedenhoitoaine pitää allasvetesi kirkkaana ja puhtaana. Hoitoaineet puhdistavat altaasta biofilmiä, jota kertyy mm. altaan pinnoille ja putkistoon. Biofilmiä muodostuu, kun tarttumiskykyiset mikrobit tarttuvat pintaan kiinni, erittävät ympärilleen suojaavaa limaa, johon muidenkin mikrobien on helppo tarttua. Bromi ja kloori tappavat altaasta bakteereja, mutta jos bakteerien suojana on biofilmiä, niin kloori ja bromi ei pääse bakteereihin käsiksi. Vedenhoitoaineet poistavat ja estävät biofilmin muodostumista.

Aquafinesse luonnonmukainen vedenhoitoaineLuonnonmukainen vedenhoitoaine O-care

Sekä AquaFinesse että O-Care lupaavat kloorin ja muiden puhdistusaineiden käyttötarpeen putoavan jopa 70 %, jos vedenhoitotuotetta käytetään säännöllisesti ohjeen mukaan. Luonnonmukaisempi ja pehmeämpi vesi, vähemmillä kemikaaleilla!

Katso AquaFinessen tai O-Caren video, jotka selittävät kuinka tuote toimii!

Aquafinesse: https://www.youtube.com/watch?v=FA2ItfDbjO0

O-Care: https://www.youtube.com/watch?v=cVyzpzHknQQ

Osta O-Care vedenhoitoainetta tästä!
Osta AquaFinesse vedenhoitoainetta tästä!