Verkkokauppa

Ulkoporealtaan valinta – mitä minun tulee tietää ennen ulkoporealtaan ostoa?

Ulkoporealtaiden eroavaisuudet

Ulkoporealtaat ovat monille vielä melko uusi asia. Moni on ostamassa ensimmäistä allastaan, joten vielä ei oikein tiedä mikä on oleellista allasta hankittaessa. Altaita on markkinoilla laidasta laitaan, mutta mitä eroa altailla oikeasti on? Mikä ulkoporeallas sopii juuri minulle?

Olemme kuulleet monen pettyneen ihmisen tarinoita siitä, miten vesi ei pysy kirkkaana, allas on rikki eikä sitä takuukorjata tai ulkoporeallasta joutuu koko ajan huoltamaan. Näinhän asian ei pitäisi olla. Laadukkaan altaan käyttöikä voi olla useita kymmeniä vuosia, kun taas halpa allas voi jäädä käyttökelvottomaksi hyvin lyhyessäkin ajassa. Huonosti eristetty allas saattaa kuluttaa todella paljon sähköä, kun taas energiapihi allas pärjää koko vuoden jopa alle 300 eurolla.

Yksi merkittävä tekijä altaan valinnassa on käytettävä budjetti. Suosittelemme kuitenkin pohtimaan, kannattaisiko altaaseen sijoittaa esimerkiksi 2000 euroa enemmän ja ottaa tämä osuus 0% korolla. Laadukas ulkoporeallas tulee maksamaan sinulle vähemmän pidemmällä aikavälillä. Tulet säästämään tuon summan 5 vuodessa takaisin käyttökustannuksina. 10 vuoden päästä olet jo plussan puolella 2000 euroa.

Tutustu myös

Mitä ulkoporeallas maksaa

Tärkeimmät asiat, mitkä kannattaa ottaa huomioon ulkoporeallasta ostaessa

Altaan koko

Moni lähtee liikkeelle siitä, minkä kokoinen allas fyysisesti on mahdollinen (mitat) sekä siitä, kuinka monta kylpijää halutaan mahtuvan altaaseen. Kuitenkaan mitat, kylpijöiden lukumäärä tai altaan kuvat eivät kerro totuutta siitä, miten saat jalkasi suoriksi tai miten perheesi oikeasti mahtuu ulkoporealtaaseen. Joskus kuva voi antaa aivan toisenlaisen käsityksen kuin mitä allas oikeasti on. Suosittelemme, että, käyt vähintään vaatteet päällä koeistumassa allas ennen ostopäätöstä. Näin tiedät varmasti, että ulkoporeallas on mitoillesi sopiva, eikä esimerkiksi olkapäät jää vedenpinnan yläpuolelle paleltumaan!

HotSpring Highlife Jetsetter ulkoporeallas

3 hengen HotSpring Highlife Jetsetter

Mihin tarpeeseen ostat?

Jos haluat altaan vain kesäkäyttöön, löytyy varteenotettavia vaihtoehtoja huomattavasti enemmän, kuin jos tarkoitus on käyttää allasta läpi vuoden. Allasta runsaasti käyttävä tarvitsee myös vedenpuhdistusominaisuuksiltaan enemmän kuin esimerkiksi kerran viikossa allasta käyttävä. Jos ulkoporeallas on enemmänkin juhlintapaikka, ei sen hierontaominaisuuksilta vaadita niin paljoa. Sen sijaan, jos haluat käyttää ulkoporeallasta myös hyvinvointitarkoituksiin, kuten hieromaan jumiutuneita lihaksia, ulkoporealtaan pitää antaa myös laadukasta vesihierontaa. Koska erilaisia altaita on niin paljon markkinoilla, on hyvä miettiä mitä omalta ulkoporealtaalta haluaa.

Tutustu Ulkoporeallasmallistoon

Kun koko ja käyttötarkoitus on mietitty, tutustu tarkkaan näihin asioihin: 

Ulkoporealtaiden eristyksissä on erittäin isoa eroja ja se vaikuttaa suoraan sähkölaskuusi! Olemme kirjoittaneet kattavan oppaan ulkoporealtaiden eristyksestä, jonka pääset lukemaan painamalla tästä!

Eri altaiden vedenpuhdistusominaisuuksissa on suuria eroja. Esimerkiksi jotkut altaat ovat varustettu vain yhdellä suodattimella ja toiset usealla! Minkälainen allas sinun kannattaa hankkia, jotta altaan vesi varmasti pysyy puhtaana käytössäsi? Kuinka paljon olet itse valmis näkemään vaivaa asian kanssa? Tutustu lisää aiheeseen ja eri vaihtoehtoihin painamalla tästä.

HotSpring highlife Envoy, jossa on 5 Tri-X suodatinnta

1475 litran HotSpring Highlife Envoy 5 suodattimella.

Ulkoporeallas, jossa on vain yksi suodatin

1260 litran ulkoporeallas yhdellä suodattimella.

Ulkoporeallasta ostaessa kannattaa huomioida sähkönkulutus. Sähkönkulutukseen vaikuttaa moni asia ja pitkällä aikavälillä energiatehokkaampi allas voi tulla jopa halvemmaksi kuin ostohinnaltaan halvempi allas! Pääset tutustumaan lisää ulkoporealtaiden sähkönkulutukseen painamalla tästä!

Ulkoporealtaassa istumisen tarkoitus suurimmalle osalle on rentoutuminen ja nautinto. Haluatko altaan, jonka muodot ovat kehon muotoja myötäileviä vai viivottimella vedettyjä? Siksi suosittelemme, että allas koeistutaan tai jopa koekylvetään ennen sen ostamista. Selvitä mahdutko istumaan altaan istuimille, saatko jalkasi suoriksi, riittääkö vesi hartijoidesi yli jne. Soita ja varaa aika koekylpyyn 020 7710 803!

Ulkoporeallas huonolla ergonomialla

Viivottimella suunniteltu muotoilu.

HotSpring highlife envoy hyvällä ergonomialla

Ihmiskehoa myötäilevä muotoilu.

Hierontakokemukseen vaikuttaa moni asia. Yleinen harhakäsitys on, että mitä enemmän suuttimia, sen parempi hieronta. Hyvä hieronta selviää sinulle vain kokeilemalla ja vertailemalla mikä itsestä tuntuu hyvälle. Mutta mitä suurempi suutin, sitä pehmeämpää ja tehokkaampaa hieronta pääsääntöisesti on. Hyvin pienet suuttimet yleisesti joko pistelevät tai ovat vain ilmakuplia. Altaiden hieronta on toteutettu kahdella eri tavalla: ilmapumpulla tai vesipumpulla. Ilmapumppu imee ulkoilmaa, jonka se sitten puhaltaa suuttimien kautta veteen antaen hierontaa. Ilmapumpun avulla toteutetun hieronnan haittapuoli on se, että se viilentää altaan vettä, jonka vuoksi lämmittimen on tehtävä enemmän töitä pitääkseen allas lämpöisenä. Tämä korostuu etenkin talvella, jolloin ulkoilma voi olla todella kylmää. Vesipumppu sen sijaan imee altaasta lämmintä vettä ja toteuttaa hieronnan tämän avulla. Kaikki KuumaLähteen ulkoporealtaat antavat vesihierontaa. Altaissamme olevista hierontasuuttimista tulee siis vettä – ei ilmaa. Tutustu HotSpring -ulkoporealtaiden suuttimiin täältä!

Altaiden välillä on suuria eroavaisuuksia siinä, mistä ja miten altaat on rakennettu. Nämä eroavaisuudet vaikuttavat siihen, kuinka paljon allasta tulee hoitaa, miten kauan allas pysyy hyvännäköisenä sekä mikä on altaan ja sen komponenttien käyttöikä.

Allaskuori on altaan kallein osa ja ainoa mitä altaasta ei voi vaihtaa. Siksi on erityisen tärkeää, että se on tehty hyvästä materiaalista. HotSpring-altaiden allaskuori on todella kestävästä ABS-muovista, jonka takuu on voimassa jopa -50-asteen pakkasessa. Kaikki KuumaLähteen ulkoporealtaat on huoltovapaista materiaaleista tehty, eli niitä ei tarvitse hioa, lakata tai maalata tulevaisuudessa. Ne ovat myös UV-suojattu, joten et huomaa eroa 6 vuotta vanhan ja uuden HotSpring-altaan välillä.

Lämmittimen rakennusmateriaali vaikuttaa siihen, kuinka kauan se keskimäärin kestää, 3, 10 vai 15 vuotta? HotSpring-altaiden lämmittimet on tehty titaanista, mikä on paras mahdollinen materiaali tehdä lämmitin. Titaanin pinnalle ei bakteerikanta tartu, joten lämmittimen ikä on huomattavasti pidempi kuin tavallisilla ulkoporealtaan lämmittimillä.

Limelight Flair ulkoporeallas vuodelta 2011

Limelight Flair vuodelta 2011. Vieläkin erittäin hyvässä kunnossa!

Jos haluat jatkossa, että altaasi saadaan korjattua mahdollisen vian yllättäessä, tähän kannattaa myös kiinnittää huomioita. Miten takuuasiat hoidetaan? Miten pitkäjänteistä toiminta on? Päätuotemerkkimme on HotSpring, joka on ollut markkinoilla jo yli 40 vuoden ajan. Aloitimme HotSpring ulkoporealtaiden myynnin Suomessa jo vuonna 2002!

Matkusteletko paljon ja vedenhoitoon ei jää aikaa? FreshWater-suolapuhdistusjärjestelmän avulla vetesi on aina puhdasta ja kirkasta. Tutustu lisää! Haluatko kuunnella musiikkia ulkoporealtaassasi? Hot Spot, Limelight ja Highlife -altaisiin voidaan asentaa kaiutinjärjestelmä, joka toimii bluetoothin avulla. Voit kuunnella altaassasi musiikkia milloin haluat! Onko ulkoporeallas mökillä? Connextionin avulla voit hallita sitä etänä! Kysy myyjältä lisää lisävarusteista! Osaan altaista voit lisätä lisävarusteita milloin tahansa. Muita lisävarusteita löydät täältä!

Mitä jos ulkoporeallas menee rikki tai siihen tulee vika?

Ennen ulkoporealtaan ostoa on hyvä ottaa selvää altaan myyjän tarjoamista takuu- ja huoltopalveluista. Jos yritys ei tarjoa huoltoa, niin ongelmatilanteissa tulet olemaan ongelmissa. Ulkoporealtaan huolto on hyvä tehdä säännöllisin väliajoin, kerromme miten altaita tulee hoitaa ja meiltä saat myös täyden huoltopalvelun. Koska ulkoporealtaamme ovat niin pitkäikäisiä, takaamme varaosien saatavuuden jopa 20 vuodeksi!

Mistä saan ulkoporealtaaseeni tarvikkeet ja aineet?

Meiltä löydät laajan valikoiman ulkoporeallastarvikkeita ja aineita, joilla pidät altaasta hyvää huolta. Verkkokauppatilauksemme kulkevat matkahuollon kautta. Tutustu verkkokauppaamme täältä!

Tutustu allasmallistoomme!

Ulkoporeallas tukee myös terveyttä

Kaikki KuumaLähteen ulkoporealtaat tarjoavat hydroterapiaa. Hydroterapia perustuu kuuman veden, painottoman olotilan ja hieronnan yhteisvaikutukseen.

Kuuma vesi laajentaa verisuonia ja tehostaa verenkiertoa. Sen seurauksena muun muassa happi ja ravintoaineet pääsevät nopeammin parantamaan rasittuneita lihaksia.

Painoton olotila vähentää painetta kiristyneissä lihaksissa ja nivelissä. Altaassa kehon paino kevenee noin 90 prosentilla.

Monipuoliset, tehokkaat, tarkasti suunnitellut ja sijoitetut suuttimet hierovat lihaksia, niveliä, kipupisteitä laukaisten jännityksiä ja edistäen kehosi palautumista. Altaidemme hierontasuuttimet toimivat vedellä ilmakuplien sijaan!

Säännöllinen hydroterapia lisää myös endorfiinien vapautumista kehossa ja voi poistaa stressiä ja auttaa univaikeuksiin. Monet asiakkaamme ovatkin kehuneet, että altaalla on ollut merkittävä positiivinen vaikutus heidän hyvinvointiinsa!

Ulkoporeallaspaikan valmisteluohje

Ulkoporealtaan voi asentaa lähes minne tahansa. Vaatimuksena on, että alusta on tasainen, rakenteellisesti yhtenäinen ja routimaton. Alustan on myös kestettävä altaan paino. Yleisesti ottaen suosittelemme altaillemme betonialustaa, mutta myös muut alustat ovat mahdollisia. Kysy meiltä, mikäli alusta mietityttää!

Altaalle sopivan alustan hankkiminen on tilaajan vastuulla. Toimitus- ja asennushenkilöstö ei ole varautunut alustan rakennus- tai tasaustöihin.

Huomaa myös, että allas painaa täytettynä huomattavasti enemmän kuin tyhjänä! Varmista siis, että alustasi todella kestää altaan painon – myös täytettynä. Rakenteelliset vauriot, jotka ovat aiheutuneet virheellisestä alustasta, eivät kuulu takuun piiriin.

Grandee– ja Envoy-altaat vaativat suuren kokonsa takia vähintään 10 senttimetrin paksuisen betonialustan. Betonista alustaa suositellaan myös Aria- ja Vanguard-altaille.

Ulkoporealtaan patio- ja ulkoasennus

Jos ulkoporeallas asennetaan ulkotiloihin, suosittelemme altaalle vähintään kymmenen senttimetrin paksuista, vahvistettua betonialustaa tai vastaavaa. Betonin ja altaan väliin kannattaa ehdottomasti laittaa vähintään kuminen tärinämatto vaimentamaan resonointia sekä eristämään betonista hohkaavaa kylmyyttä. Jos upotat altaan, voi altaan ja betonin väliin laittaa vielä Finnfoam-eristelevyn.

Suurin osa altaista vaatii tasaisen alustan, joka jakaa painon koko altaan pohjan pinta-alalle. Highlife-altaiden pohjassa on juoksut, joiden varaan allas voidaan myös asentaa. Tutustu kunkin malliston esiasennusohjeeseen altaan pohjia suunnitellessasi!

Ulkoreporealtaan terassi- ja parvekeasennus

Jos ulkoporeallas asennetaan terassille tai parvekkeelle, on selvitettävä, kestääkö kyseinen paikka altaan painon.

Vertaa terassin tai parvekkeen suurinta kantavuutta altaan painoon. Suurimman kantavuuden saat selville asiantuntevalta rakennusurakoitsijalta tai -insinööriltä! Altaan painon puolestaan saat selville altaan mallikohtaisista tiedoista.

Altaan “massa per neliömetri”-luku ei saa ylittää terassin tai parvekkeen vastaavaa lukua. Seurauksena voi olla vakavia rakenteellisia vaurioita!

Ulkoporealtaan sähkönsyöttö

Lisensoidun sähköasentajan tulee tehdä kaikki KuumaLähteen ulkoporealtaiden sähkötyöt. Ne on tehtävä kaikkien voimassa olevien paikallisten ja kansallisten sähkömääräysten mukaisesti.

Altaiden sähkösyötön suhteen tulee ottaa huomioon seuraavat asiat:

– Allas tarvitsee toimiakseen joko yksivaiheisen, 16 ampeerin tai 20 ampeerin sähkösyötön. Katso allasmallikohtainen tarve! Samassa ryhmässä ei saa olla muita laitteita – sulakkeen kesto voi osoittautua riittämättömäksi.

KuumaLähteen altaat on myös mahdollista kytkeä kolmivaihekytkennällä (3 x 16A), jolloin altaalle vaaditaan viisijohtoinen sähkösyöttö (kolme virtajohdinta, yksi neutraali, yksi suojaa). Tämä kytkentä vaatii kuitenkin muutoksia altaan ohjauskeskukseen (kysy lisätietoja).

– Kaikissa altaissa maadoitusjohdon tulee olla vähintään saman paksuinen kuin virtajohtimen, mutta ei kuitenkaan ohuempi kuin 2,10 mm². Grandee-, Envoy-, Vanguard- ja Aria-altaissa maadoitusjohdon tulee olla vähintään saman paksuinen kuin virtajohtimen, mutta ei kuitenkaan ohuempi kuin 4,00 mm².

– Altaan kaikilla sähköpiireillä tulee olla yksi yhteinen pääkatkaisin, jossa on vähintään 3 millimetrin erotus kosketuspintojen välillä.

– Allas vaatii vikavirtasuojan sähköturvallisuuden vuoksi (samassa ryhmässä ei saa olla muita laitteita). Valtuutettu sähköasentaja asentaa sekä varmistaa sen toiminnan. Suosittelemme vikavirtasuojan kiinnittämistä altaan sähköjohdon päähän syötön puolelle.

– Altaassa ei ole valmiina virtajohdinta, vaan se kytketään suoraan altaan ohjauskeskuksen riviliittimiin kiinteistön puolelta. Kytkennässä ei saa käyttää jatkojohtoja tai pistotulppaa – suosittelemme ns. puolikiinteää kytkentää.

Ulkoporealtaan kansimekanismi (lisävaruste)

Jos ulkoporealtaaseen halutaan asentaa kansimekanismi, se pitää ottaa huomioon allasta sijoittaessa. Kansimekanismi vaatii nimittäin lisää tilaa altaan reunoilta auetakseen. Tarkista siis valitsemasi kansimekanismin vaatima tila ja ota se huomioon allasta sijoittaessa!

Eri avausjärjestelmien vaatimat tilat altaan taakse:

CoverCradle & CoverCradle II – vähintään 61 senttimetriä

CoverMate I – vähintään 30 senttimetriä

UpRite – vähintään 18 senttimetriä

Ulkoporealtaan toimitus

Voit valita sen, kuinka allas pihallesi päätyy. Vaihtoehtoja on useita:

  • voit noutaa altaan varastoltamme sovitusti
  • allas tulee rahdilla pihaan pystyasennossa
  • allas tulee kuorma-autolla pihaan, ja allas nostetaan paikoilleen (PK-seudulla jopa 36 m nosturi). Kysy tarkemmin myyjältä!
  • KuumaLähteen oma henkilöstö ja kalusto toimittaa altaan kohteeseen

Usein kysyttyä

Mikä ulkoporeallas sopii juuri minulle? Kuinka paljon työtä ulkoporealtaan ylläpito vaatii? Mitä jos ulkoporeallas menee rikki tai siihen tulee vika? Olemme koonneet tälle sivulle ulkoporealtaista usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia niihin.

Jos jokin asia jää vielä askarruttamaan sinua, ota yhteyttä meihin – vastaamme mielellämme!

Ulkoporeallas tarvitsee tasaisen, routimattoman alustan sekä maadoitetun, vikavirtasuojatun sähkön (230 V eli ns. valovirta riittää). Mallista riippuen altaamme toimivat joko 16 tai 20 ampeerin sulakkeella eli voimavirtaa ei tarvita.

Ulkoporealtaan voi sijoittaa pihalle, terassille tai sisätiloihin. Se täytetään puutarhaletkulla, joten vesiliitäntää ei tarvita. Altaamme voi ottaa mukaan muutettaessa tai siirtää esimerkiksi loma-asunnolle kesäksi.

Lue lisää ulkoporealtaan asennuksesta täältä!

Vedenvaihtotarve riippuu käytön määrästä, mutta aktiivisessa kotikäytössä vesi pitää vaihtaa noin kahdesti vuodessa. Suuremmissa ulkoporeltaissa vesi pitää vaihtaa harvemmin kuin pienissä. Vettä joutuu lisäämään jonkin verran haihtumisen seurauksena.

KuumaLähteen ulkoporealtaisiin on saatavilla erilaisia puhdistusjärjestelmiä. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin hyvä ja tehokas suodatus. KuumaLähde-ulkoporealtaissa suodattimen koko eli suodatuspinta-ala kasvaa altaan koon mukana. Suurimmissa KuumaLähteen ulkoporealtaissa on jopa kuusi suodatinta!

Ulkoporealtaissa on yleensä kaksi tyhjennysventtiiliä altaan etupaneelissa – toisesta tyhjennetään allas, toisesta putkisto. Altaat voi tyhjentää myös uppopumpulla.

KuumaLähteen altaiden tarkoitus on tarjota hydroterapiaa ja rentoutumista. Hydroterapian tehokkuus ei perustu suutinten määrään, vaan suutinten sijaintiin altaassa, suuttimen kokoon ja ominaisuuksiin. Jokaiseen makuun sopiva hierontateho saavutetaan voimakkuussäätimien avulla, joilla voit itse valita sopivan hierontatehon.

Hyvän hieronnan jokainen määrittelee itse ja sen saa selville vain kokeilemalla eri altaita. Suutinten tai pumppujen lukumäärä ei siis kerro kaikkea!

Suuttimia tarkastellessa tulisi kiinnittää huomiota myös ulkoporealtaan tehoon. Useat suuttimet tarvitsevat paljon tehoa ollakseen enemmän kuin ”kutittavia poreita”. Toisaalta jos allas vaatii voimavirtaa toimiakseen, kannattaa huomiota kiinnittää myös energiataloudellisuuteen. Toisaalta useatkaan suuttimet eivät tarjoa monipuolista hierontaa, jos ne ovat huonosti suunniteltu.

KuumaLähteen altaiden hieronta ovat ammattilaisten suunnittelema. Suuttimet ovat sijoiteltu siten, että kaikki lihasryhmät saavat oman hoitonsa.

Kaikissa KuumaLähteen altaissa on todella iso suodatusteho. HotSpring on ainoa merkki maailmassa, jossa on 100 % -vedensuodatus – ilman ohivuotoja. HotSpring-altaissa on 3–5 kappaletta konepestäviä keraamisia suodattimia. Yhden tällaisen suodattimen suodatusteho on kaksinkertainen vastaavan kokoiseen kuitusuodattimeen nähden.

KuumaLähteen altaat on suunniteltu siten, että ne kuluttaisivat mahdollisimman vähän sähköä. Altaat on sertifioitu tiukkojen Kalifornian energiakomission (CEC) standardien ja Yhdysvaltojen ulkoporealtaita koskevan kansallisen energiatehokkuus-standardin (APSP 14) mukaisiksi.

Highlife-sarjan altaissa käytetään EnergySmart™-järjestelmää, joka pitää veden halutun lämpöisenä mahdollisimman pienellä energiankulutuksella.

Altaissamme käytetään eristeenä polyuretaania useana eri tiheyksisenä kerroksena tai palkittua FiberCor-eristettä. Altaat ovat eristetty niin, että kaikki kolot ja aukot, jotka voisivat lisätä energiankulutusta saadaan tilkittyä.

Ulkoporealtaidemme valmistaja valmistaa myös niiden kannet, jotta voidaan varmistua niiden tiiviydestä ja siitä, että kansi pitää varmasti lämmön altaan sisällä.

SilentFlo 5000™ -kiertovesipumppu (Limelight-, Highlife-altaissa) kuluttaa vähemmän energiaa kuin 40 watin hehkulamppu, vaikka se kierrättää vettä altaassa ympäri vuorokauden.

Sähkönkulutukseen vaikuttavat luonnollisesti myös muun muassa altaan malli, vesitilavuus, käyttökertojen määrä ja se, minkä lämpöisenä vettä pidetään.

Ei ole. Käytämme ainoastaan laadukkaita hierontasuuttimia. Kaikkien KuumaLähteen altaiden hieronta on vesihierontaa – ei ilmaporeita.

KuumaLähteen altaissa on vakiona Corona Discharge -otsonaattori. Corona Discharge -otsonaattori on kolme kertaa tehokkaampi kuin yleensä altaissa käytetyt UV-lamppuun perustuvat otsonaattorit. KuumaLähteen altaiden otsonaattorissa ei myöskään ole kahden vuoden välein vaihdettavaa UV-lamppua – otsonaattori ei tarvitse latausta.

Kilpailevassa altaassa on kolme pumppua ja lisäksi ilmapumppu – miksi KuumaLähde on silti parempi?

Altaiden hieronnan tehokkuuteen vaikuttaa moni asia. Ensimmäinen asia on suodatus. KuumaLähteen altaissa on ainoana altaana 100 % vedensuodatus, mikä tarkoittaa, että kaikki altaaseen palaava vesi tulee suodatettuna suuttimista ulos, eikä pohjan ohivuotona, kuten useissa muissa altaissa. Tämä on yksi suurimmista syistä siihen, miksi vähempi pumpputeho riittää – hukkaa ei tule ollenkaan.

Suuttimet on suunniteltu ja asemoitu älykkäästi. KuumaLähteen altaissa on lähtökohtaisesti vähemmän suuttimia, mutta ne ovat suurempia ja tehokkaampia kuin muissa altaissa – käyttäjäkokemusten myötä hierontaa on kehitetty yli 40 vuotta. Vähempi määrä laadukkaampia suuttimia tarkoittaa parempaa hierontaa ja pienempää sähkölaskua.

Kaikki KuumaLähde-altaat ovat täysin eristettyjä. Ne on suunniteltu aktiiviseen käyttöön eli veden lämpötila pysyy jatkuvasti käyttölämpöisenä. Koska kaikessa on ajateltu energiatehokkuutta, altaat eivät vie paljoa sähköä. Lämmitin riittää siis hyvin altaaseen – altaamme eivät tarvitse suurempaa lämmitintä hyvän eristyksen vuoksi! Jos kuitenkin haluat vaihtaa suuremman lämmittimen altaaseen, sekin onnistuu.

Highlife-altaiden eristykseen on käytetty parasta mahdollista materiaalia eli paineuretaania. Altaat on eristetty täysin ja aukottomasti seitsemällä eri uretaanitiheydellä, jotta eristyskyky olisi mahdollisimman hyvä. Samaa eristystapaa käytetään teollisuuskäytössä olevissa pakastimissa.

Limelight- ja HotSpot-altaat on eristetty innovaatiopalkinnon saaneella Fibercor -eristemateriaalilla, joka on suunniteltu juuri kyseisiä altaita varten. Materiaali on valmistettu 25 prosenttisesti kierrätysmateriaaleista. Fibercor on painumaton sekä kosteuden- ja homeenkestävä. Eristeellä täytetään koko altaan runko niin, että se levittyy kaikkialle täyttäen pienetkin raot ja kolot. Samalla eriste tukee putkistoa ja vaimentaa putkiston ja pumppujen ääniä. Eristeen eristyskyky on erinomainen, sillä eristeen tiheys on jopa 32 kg / m². Fibercor -eristeellä eristetyillä altailla on myös erittäin pitkä käyttöikä.

Näin hyvin tehty eristys ei ole halvin tapa eristää allasta, mutta se on ehdottomasti paras pienen energiankulutuksen sekä altaan pitkän käyttöiän kannalta.

Täyseristetyn altaan hyödyt:

1. Täyseristys tukee putkistoa – vuodot ovat harvinaisia.

2. Täyseristys vaimentaa tekniikan äänet altaasta – allas on hiljainen.

3. Täyseristetyssä altaassa energiatehokkuus on paras mahdollinen.

4. Täyseristetyssä altaassa on varaava takkamekanismi – pumppujen tuottama lämpö tiivistyy eristeisiin, mikä auttaa allasta toimimaan huomattavasti kauemmin ilman sähköjä mahdollisen sähkökatkon yllättäessä.

Lue lisää ulkoporealtaiden eristyksestä painamalla tästä!

Kyllä kestävät. Kaikki KuumaLähteen ulkoporealtaat ovat hyvin eristettyjä ja niiden materiaalit sekä osat ovat kestäviä. Lisäksi tiivis suojakansi takaa sen, ettei lämpö pääse karkuun. Altaita myydään Suomeakin kylmempiin olosuhteisiin. Niiden takuut ovat voimassa jopa -50 asteen pakkasessa. Kylmissä olosuhteissa altaalta vaaditaan kuitenkin enemmän, joten on kannattavaa valita laadukas ja energiataloudellinen allas.

Highlife-altaat valmistetaan Kalifornian Vistassa. HotSpot- Freeflow- ja Limelight-altaat valmistetaan Meksikossa.

Tervetuloa liikkeeseemme tutustumaan ulkoporeallasvalikoimaamme – soita ja varaa aika henkilökohtaiseen esittelyyn numerosta 020 771 0800!