Verkkokauppa

Ulkoporealtaan valinta – mitä minun tulee tietää ennen ulkoporealtaan ostoa?

Ulkoporealtaiden eroavaisuudet

Ulkoporealtaat ovat monille vielä melko uusi asia. Moni on ostamassa ensimmäistä allastaan, joten vielä ei oikein tiedä mikä on oleellista allasta hankittaessa. Altaita on markkinoilla laidasta laitaan, mutta mitä eroa altailla oikeasti on? Mikä ulkoporeallas sopii juuri minulle?

Olemme kuulleet monen pettyneen ihmisen tarinoita siitä, miten vesi ei pysy kirkkaana, allas on rikki eikä sitä takuukorjata tai ulkoporeallasta joutuu koko ajan huoltamaan. Näinhän asian ei pitäisi olla. Laadukkaan altaan käyttöikä voi olla useita kymmeniä vuosia, kun taas halpa allas voi jäädä käyttökelvottomaksi hyvin lyhyessäkin ajassa. Huonosti eristetty allas saattaa kuluttaa todella paljon sähköä, kun taas energiapihi allas pärjää koko vuoden jopa alle 300 eurolla.

Yksi merkittävä tekijä altaan valinnassa on käytettävä budjetti. Suosittelemme kuitenkin pohtimaan, kannattaisiko altaaseen sijoittaa esimerkiksi 2000 euroa enemmän ja ottaa tämä osuus 0% korolla. Laadukas ulkoporeallas tulee maksamaan sinulle vähemmän pidemmällä aikavälillä. Tulet säästämään tuon summan 5 vuodessa takaisin käyttökustannuksina. 10 vuoden päästä olet jo plussan puolella 2000 euroa.

Tutustu myös

Mitä ulkoporeallas maksaa

Tärkeimmät asiat, mitkä kannattaa ottaa huomioon ulkoporeallasta ostaessa

Altaan koko

Moni lähtee liikkeelle siitä, minkä kokoinen allas fyysisesti on mahdollinen (mitat) sekä siitä, kuinka monta kylpijää halutaan mahtuvan altaaseen. Kuitenkaan mitat, kylpijöiden lukumäärä tai altaan kuvat eivät kerro totuutta siitä, miten saat jalkasi suoriksi tai miten perheesi oikeasti mahtuu ulkoporealtaaseen. Joskus kuva voi antaa aivan toisenlaisen käsityksen kuin mitä allas oikeasti on. Suosittelemme, että, käyt vähintään vaatteet päällä koeistumassa allas ennen ostopäätöstä. Näin tiedät varmasti, että ulkoporeallas on mitoillesi sopiva, eikä esimerkiksi olkapäät jää vedenpinnan yläpuolelle paleltumaan!

HotSpring Highlife Jetsetter ulkoporeallas

3 hengen HotSpring Highlife Jetsetter

Mihin tarpeeseen ostat?

Jos haluat altaan vain kesäkäyttöön, löytyy varteenotettavia vaihtoehtoja huomattavasti enemmän, kuin jos tarkoitus on käyttää allasta läpi vuoden. Allasta runsaasti käyttävä tarvitsee myös vedenpuhdistusominaisuuksiltaan enemmän kuin esimerkiksi kerran viikossa allasta käyttävä. Jos ulkoporeallas on enemmänkin juhlintapaikka, ei sen hierontaominaisuuksilta vaadita niin paljoa. Sen sijaan, jos haluat käyttää ulkoporeallasta myös hyvinvointitarkoituksiin, kuten hieromaan jumiutuneita lihaksia, ulkoporealtaan pitää antaa myös laadukasta vesihierontaa. Koska erilaisia altaita on niin paljon markkinoilla, on hyvä miettiä mitä omalta ulkoporealtaalta haluaa.

Tutustu Ulkoporeallasmallistoon

Kun koko ja käyttötarkoitus on mietitty, tutustu tarkkaan näihin asioihin: 

Ulkoporealtaiden eristyksissä on erittäin isoa eroja ja se vaikuttaa suoraan sähkölaskuusi! Olemme kirjoittaneet kattavan oppaan ulkoporealtaiden eristyksestä, jonka pääset lukemaan painamalla tästä!

Eri altaiden vedenpuhdistusominaisuuksissa on suuria eroja. Esimerkiksi jotkut altaat ovat varustettu vain yhdellä suodattimella ja toiset usealla! Minkälainen allas sinun kannattaa hankkia, jotta altaan vesi varmasti pysyy puhtaana käytössäsi? Kuinka paljon olet itse valmis näkemään vaivaa asian kanssa? Tutustu lisää aiheeseen ja eri vaihtoehtoihin painamalla tästä.

HotSpring highlife Envoy, jossa on 5 Tri-X suodatinnta

1475 litran HotSpring Highlife Envoy 5 suodattimella.

Ulkoporeallas, jossa on vain yksi suodatin

1260 litran ulkoporeallas yhdellä suodattimella.

Ulkoporeallasta ostaessa kannattaa huomioida sähkönkulutus. Sähkönkulutukseen vaikuttaa moni asia ja pitkällä aikavälillä energiatehokkaampi allas voi tulla jopa halvemmaksi kuin ostohinnaltaan halvempi allas! Pääset tutustumaan lisää ulkoporealtaiden sähkönkulutukseen painamalla tästä!

Ulkoporealtaassa istumisen tarkoitus suurimmalle osalle on rentoutuminen ja nautinto. Haluatko altaan, jonka muodot ovat kehon muotoja myötäileviä vai viivottimella vedettyjä? Siksi suosittelemme, että allas koeistutaan tai jopa koekylvetään ennen sen ostamista. Selvitä mahdutko istumaan altaan istuimille, saatko jalkasi suoriksi, riittääkö vesi hartijoidesi yli jne. Soita ja varaa aika koekylpyyn 020 7710 803!

Ulkoporeallas huonolla ergonomialla

Viivottimella suunniteltu muotoilu.

HotSpring highlife envoy hyvällä ergonomialla

Ihmiskehoa myötäilevä muotoilu.

Hierontakokemukseen vaikuttaa moni asia. Yleinen harhakäsitys on, että mitä enemmän suuttimia, sen parempi hieronta. Hyvä hieronta selviää sinulle vain kokeilemalla ja vertailemalla mikä itsestä tuntuu hyvälle. Mutta mitä suurempi suutin, sitä pehmeämpää ja tehokkaampaa hieronta pääsääntöisesti on. Hyvin pienet suuttimet yleisesti joko pistelevät tai ovat vain ilmakuplia. Altaiden hieronta on toteutettu kahdella eri tavalla: ilmapumpulla tai vesipumpulla. Ilmapumppu imee ulkoilmaa, jonka se sitten puhaltaa suuttimien kautta veteen antaen hierontaa. Ilmapumpun avulla toteutetun hieronnan haittapuoli on se, että se viilentää altaan vettä, jonka vuoksi lämmittimen on tehtävä enemmän töitä pitääkseen allas lämpöisenä. Tämä korostuu etenkin talvella, jolloin ulkoilma voi olla todella kylmää. Vesipumppu sen sijaan imee altaasta lämmintä vettä ja toteuttaa hieronnan tämän avulla. Kaikki KuumaLähteen ulkoporealtaat antavat vesihierontaa. Altaissamme olevista hierontasuuttimista tulee siis vettä – ei ilmaa. Tutustu HotSpring -ulkoporealtaiden suuttimiin täältä!

Altaiden välillä on suuria eroavaisuuksia siinä, mistä ja miten altaat on rakennettu. Nämä eroavaisuudet vaikuttavat siihen, kuinka paljon allasta tulee hoitaa, miten kauan allas pysyy hyvännäköisenä sekä mikä on altaan ja sen komponenttien käyttöikä.

Allaskuori on altaan kallein osa ja ainoa mitä altaasta ei voi vaihtaa. Siksi on erityisen tärkeää, että se on tehty hyvästä materiaalista. HotSpring-altaiden allaskuori on todella kestävästä ABS-muovista, jonka takuu on voimassa jopa -50-asteen pakkasessa. Kaikki KuumaLähteen ulkoporealtaat on huoltovapaista materiaaleista tehty, eli niitä ei tarvitse hioa, lakata tai maalata tulevaisuudessa. Ne ovat myös UV-suojattu, joten et huomaa eroa 6 vuotta vanhan ja uuden HotSpring-altaan välillä.

Lämmittimen rakennusmateriaali vaikuttaa siihen, kuinka kauan se keskimäärin kestää, 3, 10 vai 15 vuotta? HotSpring-altaiden lämmittimet on tehty titaanista, mikä on paras mahdollinen materiaali tehdä lämmitin. Titaanin pinnalle ei bakteerikanta tartu, joten lämmittimen ikä on huomattavasti pidempi kuin tavallisilla ulkoporealtaan lämmittimillä.

Limelight Flair ulkoporeallas vuodelta 2011

Limelight Flair vuodelta 2011. Vieläkin erittäin hyvässä kunnossa!

Jos haluat jatkossa, että altaasi saadaan korjattua mahdollisen vian yllättäessä, tähän kannattaa myös kiinnittää huomioita. Miten takuuasiat hoidetaan? Miten pitkäjänteistä toiminta on? Päätuotemerkkimme on HotSpring, joka on ollut markkinoilla jo yli 40 vuoden ajan. Aloitimme HotSpring ulkoporealtaiden myynnin Suomessa jo vuonna 2002!

Matkusteletko paljon ja vedenhoitoon ei jää aikaa? FreshWater-suolapuhdistusjärjestelmän avulla vetesi on aina puhdasta ja kirkasta. Tutustu lisää! Haluatko kuunnella musiikkia ulkoporealtaassasi? Hot Spot, Limelight ja Highlife -altaisiin voidaan asentaa kaiutinjärjestelmä, jo