Eri allasvalmistajien altaiden välillä on suuriakin eroja, kun puhutaan ulkoporealtaan sähkönkulutuksesta. Ulkoporealtaan sähkönkulutukseen vaikuttaa suoraan mm. eristys. Joitain ulkoporealtaita ei ole eristetty lainkaan, kun taas toiset ovat eristetty erittäin hyvin. Esimerkiksi Highlife -malliston altaamme ovat varustettu useatiheyksisellä täyseristyksellä, eli runko on eristetty useilla eri kerroksilla polyuretaania, joka täyttää koko allaskuoren. Useatiheyksinen täyseristys on tehokkain tapa eristää ulkoporeallas ja se takaa parhaan mahdollisen energiatehokkuuden sekä pienimmän sähkönkulutuksen. Useatiheyksistä täyseristystä käytetään vain Premium -luokan ulkoporealtaissa. Tutustu lisää ulkoporealtaiden eristykseen täältä!

Huonosti eristettyjen poreammeiden ongelma on lämmön karkaaminen, joka saattaa johtaa pahimmillaan jopa 2000 € sähkölaskuun vuodessa.  Meidän asiakkaamme mittasi HotSpring Highlife -Malliston Sovereign ulkoporealtaan sähkönkulutusta vuoden ajan ja allas kulutti yhteensä noin 300 € vuodessa. Ulkoporeallasta käytettiin ahkerasti läpi vuoden, altaaseen vaihdettiin vesi kaksi kertaa sekä lämpötilaa ylläpidettiin jatkuvasti 38 °C. Koska erot ulkoporealtaiden sähkönkulutuksessa ovat näin suuria, ulkoporeallasta ostaessa kannattaa ostohinnan lisäksi laskea myös tulevaisuuden sähkönkulutus ja miettiä tuleeko halpa ulkoporeallas lopulta halvemmaksi lainkaan.

Ulkoporeallas pihalla

HotSpring -altaidemme valmistaja antaa jokaiselle altaalle 20 vuoden varaosasaatavuustakuun. Eli jos pidät altaastasi huolta muuten, takaamme että varaosia altaaseen saa 20 vuotta. Voit siis laskea tämän olevan vähintään HotSpring- ulkoporealtaan käyttöikä.

Ulkoporealtaistamme

Ulkoporealtaamme on suunniteltu siten, että ne kuluttavat mahdollisimman vähän sähköä. Kaikki ulkoporealtaamme tulevat samalta tehtaalta ja ovat sertifioitu tiukkojen Kalifornian energiakomission (CEC) standardien ja Yhdysvaltojen ulkoporealtaita koskevan kansallisen energiatehokkuusstandardin (APSP 14) mukaisiksi. Altaissamme käytetään eristeenä joko polyuretaania (useita kerroksia, joilla eri tiheydet) tai palkittua FiberCor -eristettä. Eriste on levitetty altaaseen niin, että se täyttää kaikki reiät ja kolot, jotka voisivat lisätä porealtaan sähkönkulutusta.

Jokaisessa HotSpring -ulkoporealtaissa on useita eri sähkönkulutusta pienentävää ominaisuutta, jotka takaavat yhdessä mahdollisimman alhaiset käyttökustannukset. HotSpring kutsuu tätä Energy Smart -järjestelmäksi.

HotSpringin Energy Smart -järjestelmä:

  1. HighLife -malliston täyseristys: monia eri kerroksia hyvin tiivistä polyuretaanivaahtoa, jota käytetään mm. pakastimien eristyksessä.
  2. Limelight -malliston innovatiivinen FiberCor -eristys: Täysin allasrungon täyttävä ja 4 kertaa tiivimpi eriste, kuin useimmissa muissa ulkoporealtaissa.
  3. Omien allaskansien valmistus: Voidaan olla varmoja, että eristekansi istuu tiiviisti ulkoporealtaan päällä. Käytetään tiivistä eristevaahtoa, jotta voidaan taata hyvä, laadukas eristävyys.
  4. Jatkuvasti vettä kierrättävä SilentFlo 5000 -kiertovesipumppu: Käyttää vähemmän sähköä kuin 40-watin hehkulamppu.
  5. Tehokas WaveMaster -vesipumppu: Erillinen vesipumppu, joka on käynnissä vain silloin, kun haluat tehokasta vesihierontaa.
  6. SmartJet -järjestelmä: Antaa sinun ohjata tehoa juuri niihin suuttimiin mihin sinä haluat vähemmillä hevosvoimilla.
  7. Itse suunnittelemat lämmittimet: Jotta voidaan tarjota paras mahdollinen lämmön välittyminen veteen.
  8. Patentoitu järjestelmä, joka siirtää konehuoneen tuottaman lämmön altaan veteen.
  9. Himmennettävä LED-valaistus.

Sähkönkulutukseen vaikuttavat luonnollisesti myös muun muassa altaan malli, käyttökertojen määrä ja se, minkä lämpöisenä vettä ylläpidetään.

Tutustu alla tarkemmin ulkoporealtaidemme sähkönkulutukseen!

Täältä löydät muita usein kysyttyjä kysymyksiä ulkoporealtaisiin liittyen.

Ulkoporeallasmallistomme