Ulkoporeallas on kodin oma keidas, jossa pääsee todella nauttimaan ja rentoutumaan. Siellä voi jakaa kuulumisia, saada apua lihasjännityksiin sekä viettää aikaa perheen kesken. Siellä voi nauttia luonnosta ilman arjen hälinää. Siellä voi tuntea olevansa kaupungin sijaan erämaassa – altaan ollessa sijoitettuna upealle yläterassille, mistä vain puiden latvat näkyvät. Näin tuntevat asiakkaamme Pia Mäkelä ja hänen perheensä.

ulkoporeallas talvi

Idea ulkoporealtaasta tuttavalta – hieronta yksi tärkeimmistä ominaisuuksista

Ulkoporealtaan hankinta voi tuntua tietomäärän vuoksi hankalalta päätökseltä, mutta Mäkelälle se oli helppo – perheen ystäviltä löytyi allas. Uuden talon rakennusvaiheessa oli jo selvää, että ulkoporeallas sinne on saatava. Tuttavaperheen allas oli hankittu KuumaLähteeltä, joten hankinnan pääsi testaamaan hyvin etukäteen. Paljua perhe ei edes harkinnut, sillä vain lämpimässä vedessä kylpeminen ei houkuttanut – altaassa piti olla hyvät hieronnat.

”Emme paljua halunneet, sillä lämpimässä vedessä kylpeminen ei ollut mitä altaalta halusimme. Altaassa piti olla kunnon hieronnat.”

Ulkoporeallas Asuntomessuilta ja rakenteisiin rautaa

Ihanan ja suositun Relay-ulkoporealtaan perhe nappasi mukaansa Asuntomessuilta. Vaikka kauniin talon pihalla komeilee laudoitettu terassi, ei allasta siihen haluttu sijoittaa. Lopulliseksi sijoituspaikaksi päätettiin talon toiseen kerrokseen rakennettava yläterassi, joka reunustettiin kauniilla maitolaseilla. Terassin rakentamisessa otettiin muun muassa altaan paino huomioon, jotta se kestäisi vesimassan sekä kylpijät –  pohjana toimiva betonivalu on täynnä rautaa.

”Halusimme, että ulkoporealtaasta näkyy tähtitaivas. Alaterassille sitä ei tämän vuoksi sijoitettu. Yläkerran terassi on yksityisempi maitolasireunusten ansiosta ja samassa kerroksessa sijaitsee sauna.”

ulkoporeallas talvella terassilla

Odotukset ulkoporealtaasta täyttyneet

Kahden vuoden käytön jälkeen Mäkelä summaa, että ulkoporeallas on vastannut odotuksia. Kovassa käytössä koko perheen kesken edelleen oleva allas on myös ollut hyvin huoltovapaa. Kylpykeitaan myötä lihasjännitykset ovat helpottaneet ja kroppa voi paremmin.

”Kesällä emme ulkoporeallasta juuri käytä. Viileämmällä säällä se on aktiivisemmassa käytössä.”

Pia vielä lopuksi vinkkaa poreallasta harkitseville, että laatuun sekä tehokkaaseen hierontaan kannattaa satsata. Perheen aiemmassa asunnossa sijaitsi sisäporeallas, joka ei vertoja ulkoporealtaalle vetänyt – hierontaominaisuudet tuntuivat aiemmassa porealtaassa lähinnä poreiluilta. Allas siis kannattaa testata ennen ostopäätöksen tekoa, summaa Pia.

 

Kiitos Pia Mäkelälle haastattelusta!

 


 

Tutustu lisää HotSpot Relay-ulkoporealtaaseen tästä!