Ulkoporeallaspaikan valmisteluohje

Ulkoporealtaan voi asentaa lähes minne tahansa. Vaatimuksena on, että alusta on tasainen ja yhtenäinen, routimaton sekä kestää altaan painon vajoamatta. Alustalla olisi hyvä olla pieni kaato (laitetilan suuntaan, 1 cm/m), jotta sadevesi ei jää altaan ympärille. Betonialusta on aina varmin, etenkin suurille altaille ja jos ei ole tietoa siitä, miten piha routii. Betonin ja altaan väliin kannattaa kuitenkin laittaa esimerkiksi ohut finnfoam-levy, jotta saadaan parempi eristävyys betonista hohkaavaa kylmyyttä vastaan sekä vaimennetaan altaan resonointia alustaa vasten. Etenkin pienemmille altaille riittää hyvin myös se, että kaivaa maata pois noin 30 cm (jonkin verran altaan mitat ylittävästi), täyttää alueen soralla, ja soran päälle laittaa finnfoam-levyn altaan pohjaa vasten. Myös vuosikausia paikallaan pysyneet pihalaatat voivat olla turvalliset. Epämiellyttävää on se, että jos 1 laatta alkaa routia, se voi tehdä tuhoja altaan pohjaan ilman, että sitä huomaa pitkään aikaan.

Pohja kannattaa tehdä hyvin, sillä laadukas ja hyvin hoidettu allas voi olla samassa paikassa seuraavat yli 20 vuotta.

Huomaa, että allas painaa täytettynä huomattavasti enemmän kuin tyhjänä. Varmista siis, että alustasi todella kestää altaan painon – myös täytettynä. Rakenteelliset vauriot, jotka ovat aiheutuneet virheellisestä alustasta, eivät kuulu takuun piiriin.

Altaalle sopivan alustan hankkiminen on tilaajan vastuulla. Toimitus- ja asennushenkilöstö ei ole varautunut alustan rakennus- tai tasaustöihin.

Huomaa, että minkään malliston altaissa ei ole säädettäviä jalkoja altaan pohjassa, vaan pohja on tasainen. Saat asiakaspalvelustamme jokaiselle mallistolle oman esiasennusohjeen.

Ulkoreporealtaan terassi- ja parvekeasennus

Jos ulkoporeallas asennetaan terassille tai parvekkeelle, on selvitettävä, kestääkö kyseinen paikka altaan painon.

Vertaa terassin tai parvekkeen suurinta kantavuutta altaan painoon. Suurimman kantavuuden saat selville asiantuntevalta rakennusurakoitsijalta tai -insinööriltä. Altaan painon puolestaan saat selville altaan mallikohtaisista tiedoista sekä esiasennusohjeista.