Verkkokauppa

Ulkoporealtaan sähkönsyöttö

Lisensoidun sähköasentajan tulee tehdä kaikki KuumaLähteen ulkoporealtaiden sähkötyöt. Ne on tehtävä kaikkien voimassa olevien paikallisten ja kansallisten sähkömääräysten mukaisesti.

Altaiden sähkösyötön suhteen tulee ottaa huomioon seuraavat asiat:

– Allas tarvitsee toimiakseen joko yksivaiheisen, 16 ampeerin tai 20 ampeerin sähkösyötön. Katso allasmallikohtainen tarve! Samassa ryhmässä ei saa olla muita laitteita – sulakkeen kesto voi osoittautua riittämättömäksi.

KuumaLähteen altaat on myös mahdollista kytkeä kolmivaihekytkennällä (3 x 16A), jolloin altaalle vaaditaan viisijohtoinen sähkösyöttö (kolme virtajohdinta, yksi neutraali, yksi suojaa). Tämä kytkentä vaatii kuitenkin muutoksia altaan ohjauskeskukseen (kysy lisätietoja).

– Kaikissa altaissa maadoitusjohdon tulee olla vähintään saman paksuinen kuin virtajohtimen, mutta ei kuitenkaan ohuempi kuin 2,10 mm². Grandee-, Envoy-, Vanguard- ja Aria-altaissa maadoitusjohdon tulee olla vähintään saman paksuinen kuin virtajohtimen, mutta ei kuitenkaan ohuempi kuin 4,00 mm².

– Altaan kaikilla sähköpiireillä tulee olla yksi yhteinen pääkatkaisin, jossa on vähintään 3 millimetrin erotus kosketuspintojen välillä.

– Allas vaatii vikavirtasuojan sähköturvallisuuden vuoksi (samassa ryhmässä ei saa olla muita laitteita). Valtuutettu sähköasentaja asentaa sekä varmistaa sen toiminnan. Suosittelemme vikavirtasuojan kiinnittämistä altaan sähköjohdon päähän syötön puolelle.

– Altaassa ei ole valmiina virtajohdinta, vaan se kytketään suoraan altaan ohjauskeskuksen riviliittimiin kiinteistön puolelta. Kytkennässä ei saa käyttää jatkojohtoja tai pistotulppaa – suosittelemme ns. puolikiinteää kytkentää.

Ulkoporealtaan huolto irroittamassa ulkoporealtaan pumppua laitteistotilassa

Ulkoporealtaan toimitus

Voit valita sen, kuinka allas pihallesi päätyy. Vaihtoehtoja on useita:

  • voit noutaa altaan varastoltamme sovitusti
  • allas tulee rahdilla pihaan pystyasennossa
  • allas tulee kuorma-autolla pihaan, ja allas nostetaan paikoilleen (PK-seudulla jopa 36 m nosturi). Kysy tarkemmin myyjältä!
  • KuumaLähteen oma henkilöstö ja kalusto toimittaa altaan kohteeseen

Usein kysyttyä

Mikä ulkoporeallas sopii juuri minulle? Kuinka paljon työtä ulkoporealtaan ylläpito vaatii? Mitä jos ulkoporeallas menee rikki tai siihen tulee vika? Olemme koonneet tälle sivulle ulkoporealtaista usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia niihin.

Jos jokin asia jää vielä askarruttamaan sinua, ota yhteyttä meihin – vastaamme mielellämme!

Ulkoporeallas tarvitsee tasaisen, routimattoman alustan sekä maadoitetun, vikavirtasuojatun sähkön (230 V eli ns. valovirta riittää). Mallista riippuen altaamme toimivat joko 16 tai 20 ampeerin sulakkeella eli voimavirtaa ei tarvita.

Ulkoporealtaan voi sijoittaa pihalle, terassille tai sisätiloihin. Se täytetään puutarhaletkulla, joten vesiliitäntää ei tarvita. Altaamme voi ottaa mukaan muutettaessa tai siirtää esimerkiksi loma-asunnolle kesäksi.

Lue lisää ulkoporealtaan asennuksesta täältä!

Vedenvaihtotarve riippuu käytön määrästä, mutta aktiivisessa kotikäytössä vesi pitää vaihtaa noin kahdesti vuodessa. Suuremmissa ulkoporeltaissa vesi pitää vaihtaa harvemmin kuin pienissä. Vettä joutuu lisäämään jonkin verran haihtumisen seurauksena.

KuumaLähteen ulkoporealtaisiin on saatavilla erilaisia puhdistusjärjestelmiä. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin hyvä ja tehokas suodatus. KuumaLähde-ulkoporealtaissa suodattimen koko eli suodatuspinta-ala kasvaa altaan koon mukana. Suurimmissa KuumaLähteen ulkoporealtaissa on jopa kuusi suodatinta!

Ulkoporealtaissa on yleensä kaksi tyhjennysventtiiliä altaan etupaneelissa – toisesta tyhjennetään allas, toisesta putkisto. Altaat voi tyhjentää myös uppopumpulla.

KuumaLähteen altaiden tarkoitus on tarjota hydroterapiaa ja rentoutumista. Hydroterapian tehokkuus ei perustu suutinten määrään, vaan suutinten sijaintiin altaassa, suuttimen kokoon ja ominaisuuksiin. Jokaiseen makuun sopiva hierontateho saavutetaan voimakkuussäätimien avulla, joilla voit itse valita sopivan hierontatehon.

Hyvän hieronnan jokainen määrittelee itse ja sen saa selville vain kokeilemalla eri altaita. Suutinten tai pumppujen lukumäärä ei siis kerro kaikkea!

Suuttimia tarkastellessa tulisi kiinnittää huomiota myös ulkoporealtaan tehoon. Useat suuttimet tarvitsevat paljon tehoa ollakseen enemmän kuin ”kutittavia poreita”. Toisaalta jos allas vaatii voimavirtaa toimiakseen, kannattaa huomiota kiinnittää myös energiataloudellisuuteen. Toisaalta useatkaan suuttimet eivät tarjoa monipuolista hierontaa, jos ne ovat huonosti suunniteltu.

KuumaLähteen altaiden hieronta ovat ammattilaisten suunnittelema. Suuttimet ovat sijoiteltu siten, että kaikki lihasryhmät saavat oman hoitonsa.

Kaikissa KuumaLähteen altaissa on todella iso suodatusteho. HotSpring on ainoa merkki maailmassa, jossa on 100 % -vedensuodatus – ilman ohivuotoja. HotSpring-altaissa on 3–5 kappaletta konepestäviä keraamisia suodattimia. Yhden tällaisen suodattimen suodatusteho on kaksinkertainen vastaavan kokoiseen kuitusuodattimeen nähden.

KuumaLähteen altaat on suunniteltu siten, että ne kuluttaisivat mahdollisimman vähän sähköä. Altaat on sertifioitu tiukkojen Kalifornian energiakomission (CEC) standardien ja Yhdysvaltojen ulkoporealtaita koskevan kansallisen energiatehokkuus-standardin (APSP 14) mukaisiksi.

Highlife-sarjan altaissa käytetään EnergySmart™-järjestelmää, joka pitää veden halutun lämpöisenä mahdollisimman pienellä energiankulutuksella.

Altaissamme käytetään eristeenä polyuretaania useana eri tiheyksisenä kerroksena tai palkittua FiberCor-eristettä. Altaat ovat eristetty niin, että kaikki kolot ja aukot, jotka voisivat lisätä energiankulutusta saadaan tilkittyä.

Ulkoporealtaidemme valmistaja valmistaa myös niiden kannet, jotta voidaan varmistua niiden tiiviydestä ja siitä, että kansi pitää varmasti lämmön altaan sisällä.

SilentFlo 5000™ -kiertovesipumppu (Limelight-, Highlife-altaissa) kuluttaa vähemmän energiaa kuin 40 watin hehkulamppu, vaikka se kierrättää vettä altaassa ympäri vuorokauden.

Sähkönkulutukseen vaikuttavat luonnollisesti myös muun muassa altaan malli, vesitilavuus, käyttökertojen määrä ja se, minkä lämpöisenä vettä pidetään.

Ei ole. Käytämme ainoastaan laadukkaita hierontasuuttimia. Kaikkien KuumaLähteen altaiden hieronta on vesihierontaa – ei ilmaporeita.

KuumaLähteen altaissa on vakiona Corona Discharge -otsonaattori. Corona Discharge -otsonaattori on kolme kertaa tehokkaampi kuin yleensä altaissa käytetyt UV-lamppuun perustuvat otsonaattorit. KuumaLähteen altaiden otsonaattorissa ei myöskään ole kahden vuoden välein vaihdettavaa UV-lamppua – otsonaattori ei tarvitse latausta.

Kilpailevassa altaassa on kolme pumppua ja lisäksi ilmapumppu – miksi KuumaLähde on silti parempi?

Altaiden hieronnan tehokkuuteen vaikuttaa moni asia. Ensimmäinen asia on suodatus. KuumaLähteen altaissa on ainoana altaana 100 % vedensuodatus, mikä tarkoittaa, että kaikki altaaseen palaava vesi tulee suodatettuna suuttimista ulos, eikä pohjan ohivuotona, kuten useissa muissa altaissa. Tämä on yksi suurimmista syistä siihen, miksi vähempi pumpputeho riittää – hukkaa ei tule ollenkaan.

Suuttimet on suunniteltu ja asemoitu älykkäästi. KuumaLähteen altaissa on lähtökohtaisesti vähemmän suuttimia, mutta ne ovat suurempia ja tehokkaampia kuin muissa altaissa – käyttäjäkokemusten myötä hierontaa on kehitetty yli 40 vuotta. Vähempi määrä laadukkaampia suuttimia tarkoittaa parempaa hierontaa ja pienempää sähkölaskua.

Kaikki KuumaLähde-altaat ovat täysin eristettyjä. Ne on suunniteltu aktiiviseen käyttöön eli veden lämpötila pysyy jatkuvasti käyttölämpöisenä. Koska kaikessa on ajateltu energiatehokkuutta, altaat eivät vie paljoa sähköä. Lämmitin riittää siis hyvin altaaseen – altaamme eivät tarvitse suurempaa lämmitintä hyvän eristyksen vuoksi! Jos kuitenkin haluat vaihtaa suuremman lämmittimen altaaseen, sekin onnistuu.

Highlife-altaiden eristykseen on käytetty parasta mahdollista materiaalia eli paineuretaania. Altaat on eristetty täysin ja aukottomasti seitsemällä eri uretaanitiheydellä, jotta eristyskyky olisi mahdollisimman hyvä. Samaa eristystapaa käytetään teollisuuskäytössä olevissa pakastimissa.

Limelight- ja HotSpot-altaat on eristetty innovaatiopalkinnon saaneella Fibercor -eristemateriaalilla, joka on suunniteltu juuri kyseisiä altaita varten. Materiaali on valmistettu 25 prosenttisesti kierrätysmateriaaleista. Fibercor on painumaton sekä kosteuden- ja homeenkestävä. Eristeellä täytetään koko altaan runko niin, että se levittyy kaikkialle täyttäen pienetkin raot ja kolot. Samalla eriste tukee putkistoa ja vaimentaa putkiston ja pumppujen ääniä. Eristeen eristyskyky on erinomainen, sillä eristeen tiheys on jopa 32 kg / m². Fibercor -eristeellä eristetyillä altailla on myös erittäin pitkä käyttöikä.

Näin hyvin tehty eristys ei ole halvin tapa eristää allasta, mutta se on ehdottomasti paras pienen energiankulutuksen sekä altaan pitkän käyttöiän kannalta.

Täyseristetyn altaan hyödyt:

1. Täyseristys tukee putkistoa – vuodot ovat harvinaisia.

2. Täyseristys vaimentaa tekniikan äänet altaasta – allas on hiljainen.

3. Täyseristetyssä altaassa energiatehokkuus on paras mahdollinen.

4. Täyseristetyssä altaassa on varaava takkamekanismi – pumppujen tuottama lämpö tiivistyy eristeisiin, mikä auttaa allasta toimimaan huomattavasti kauemmin ilman sähköjä mahdollisen sähkökatkon yllättäessä.

Lue lisää ulkoporealtaiden eristyksestä painamalla tästä!

Kyllä kestävät. Kaikki KuumaLähteen ulkoporealtaat ovat hyvin eristettyjä ja niiden materiaalit sekä osat ovat kestäviä. Lisäksi tiivis suojakansi takaa sen, ettei lämpö pääse karkuun. Altaita myydään Suomeakin kylmempiin olosuhteisiin. Niiden takuut ovat voimassa jopa -50 asteen pakkasessa. Kylmissä olosuhteissa altaalta vaaditaan kuitenkin enemmän, joten on kannattavaa valita laadukas ja energiataloudellinen allas.

Highlife-altaat valmistetaan Kalifornian Vistassa. HotSpot- Freeflow- ja Limelight-altaat valmistetaan Meksikossa.

Tervetuloa liikkeeseemme tutustumaan ulkoporeallasvalikoimaamme – soita ja varaa aika henkilökohtaiseen esittelyyn numerosta 020 771 0800!