Ulkoporealtaan sähkönkulutuksessa on suuriakin eroja eri allasvalmistajien altaiden välillä. Sähkönkulutus on suoraan verrannollinen mm. altaan tekniikkaan, eristykseen sekä kannen laatuun. Jotkut altaat ovat eristetty huonosti, kun taas toiset on eristetty erittäin hyvin. Huonosti eristettyjen ulkoporealtaiden ongelma on lämmön karkaaminen, joka johtaa lopulta suurempaan sähkölaskuun. Meidän parhaan Highlife-malliston altaat on varustettu allasmarkkinoiden tehokkaimmalla eristyksellä, useatiheyksisellä täyseristyksellä. Tämä tarkoittaa, että runko on eristetty usealla eri tiheyksisellä kerroksella polyuretaania niin, että se täyttää koko allasrungon. Useatiheyksinen täyseristys on tällä hetkellä tehokkain tapa eristää ulkoporeallas ja se takaa parhaan mahdollisen energiatehokkuuden sekä pienimmän sähkönkulutuksen. Tällaisella eristyksellä päästään jopa alle 1 € kulutukseen per päivä. Suosittelemme, että tutustut tarkemmin ulkoporealtaiden eristykseen täältä!

Asiakkailta saatuja mittauksia

Asiakkaamme mittasi HotSpring Highlife Sovereign -ulkoporealtaan sähkönkulutusta vuoden ajan ja allas kulutti yhteensä noin 300 € vuodessa (2018-2019). Ulkoporeallasta käytettiin ahkerasti läpi vuoden, siihen vaihdettiin vesi kaksi kertaa sekä lämpötilaa ylläpidettiin jatkuvasti 38 °C. Koska pelkästään ulkoporealtaan sähkönkulutus voi tuottaa näin suuria eroja ulkoporealtaiden välille, kannattaa ostovaiheessa laskea myös tulevaisuuden käyttökustannukset ostohinnan lisäksi ja miettiä tuleeko halpa ulkoporeallas lopulta halvemmaksi lainkaan. Selaa sivun alalaitaan ja katso asiakkaidemme tekemiä sähkönkulutusmittauksia!

Ulkoporeallas pihalla

Miten ulkoporealtaan sähkönkulutus on saatu niin alhaiseksi?

Ulkoporealtaamme on alusta alkaen suunniteltu niin, että ne kuluttavat mahdollisimman vähän sähköä. Kaikki ulkoporealtaamme tulevat samalta tehtaalta ja ovat sertifioitu tiukkojen Kalifornian energiakomission (CEC) standardien ja Yhdysvaltojen ulkoporealtaita koskevan kansallisen energiatehokkuusstandardin (APSP 14) mukaisiksi. Altaissamme käytetään eristeenä joko polyuretaania (useita kerroksia, joilla eri tiheydet) tai palkittua FiberCor-eristettä. Eriste on levitetty altaaseen niin, että se täyttää kaikki reiät ja kolot, jotka voisivat lisätä ulkoporealtaan sähkönkulutusta.

Jokaisessa HotSpring -ulkoporealtaissa on useita sähkönkulutusta pienentävää ominaisuutta, jotka takaavat yhdessä mahdollisimman alhaiset käyttökustannukset. HotSpring kutsuu tätä Energy Smart -järjestelmäksi.

HotSpringin Energy Smart -järjestelmä:

  1. Highlife-malliston täyseristys: monia eri kerroksia hyvin tiivistä polyuretaanivaahtoa, jota käytetään mm. pakastimien eristyksessä.
  2. Limelight-malliston innovatiivinen FiberCor-eristys: Täysin allasrungon täyttävä ja 4 kertaa tiivimpi eriste, kuin useimmissa muissa ulkoporealtaissa.
  3. Omien allaskansien valmistus: Voidaan olla varmoja, että eristekansi istuu tiiviisti ulkoporealtaan päällä. Käytetään tiivistä eristevaahtoa, jotta voidaan taata hyvä, laadukas eristävyys.
  4. Jatkuvasti vettä kierrättävä SilentFlo 5000 -kiertovesipumppu: Käyttää vähemmän sähköä kuin 40-watin hehkulamppu.
  5. Tehokas WaveMaster -vesipumppu: Erillinen vesipumppu, joka on käynnissä vain silloin, kun haluat tehokasta vesihierontaa.
  6. SmartJet -järjestelmä: Antaa sinun ohjata tehoa juuri niihin suuttimiin mihin sinä haluat vähemmillä hevosvoimilla.
  7. Itse suunnittelemat lämmittimet: Jotta voidaan tarjota paras mahdollinen lämmön välittyminen veteen.
  8. Patentoitu järjestelmä, joka siirtää konehuoneen tuottaman lämmön altaan veteen.
  9. Himmennettävä LED-valaistus.

Sähkönkulutukseen vaikuttavat luonnollisesti myös muun muassa altaan malli, käyttökertojen määrä ja minkä lämpöisenä vettä ylläpidetään.

Tutustu alla tarkemmin ulkoporealtaidemme sähkönkulutukseen!

Täältä löydät muita usein kysyttyjä kysymyksiä ulkoporealtaisiin liittyen.

Ulkoporeallasmallistomme
Asiakkaamme Olli mittasi altaansa sähkönkulutusta vuoden ajan. Tutustu hänen tarinaansa!
Näiden vinkkien avulla voit vähentää sähkönkulutusta entisestään!
Tutustu mallistojen esitteisiin