Ulkoporeallas ei ole pelkkä hupiväline, vaikka altaassa viikonloppuillan viettäminen onkin parasta viihdettä! Ulkoporeallas on todellinen hyvinvointiväline, jos sen ottaa osaksi jokapäiväistä arkiruutinia.

Lapsi leikkii ulkoporealtaassa

Mitä ulkoporeallas tekee kehollesi?

Jos olet tutustunut ulkoporealtaisiin, olet varmasti törmännyt niiden tuomiin terveysvaikutuksiin. Hyvän mielen ja hymyn lisäksi ulkoporeallas tuo myös paljon muita terveysvaikutuksia! Tässä blogissa pureudumme aiheeseen hieman tarkemmin.

Ulkoporealtaan säännöllisellä käytöllä on valtavan suuria vaikutuksia useaan fyysiseen vaivaan sekä kylpijän kokonaishyvinvointiin. Seuraavaksi on lueteltu muutamia yleisiä fyysisiä vaivoja tai terveyshuolia, joita voidaan lievittää säännöllisellä ulkoporealtaan käytöllä:

Lihaskipu

Krooninen kipu on todella yleinen vaiva, josta kärsii todella moni ihminen. Yleensä tämä kipu tunnetaan kipeinä lihaksina. Lihaskipua voidaan lievittää ulkoporealtaan avulla luonnonmukaisesti! Ulkoporealtaan lämmin vesi auttaa lihaksia rentoutumaan sekä vilkastuttaa verenkiertoa. Tämän on havaittu lievittävän kipua.  Tehokkaat vesihierontasuuttimet hierovat lihaksia ja vapauttavat lihaksissa olevaa kireyttä. Lihaskivun lievittämisen lisäksi voit siis tuntea olosi energiseksi ja rentoutuneeksi!

Nivelkipu

Nivelkipu on toinen kärsimyksen aihe, jota voidaan lievittää aktiivisella ja säännöllisellä ulkoporealtaan käytöllä. Kivun lievittymiselle on yksinkertainen syy: veden kelluttava vaikutus poistaa painoa niveliltä, mikä voi vähentää nivelkipua tai niveltulehdusta. Niveltulehdus-järjestön mukaan*upottautuminen lämpöiseen veteen tarjoaa 360-asteen tuen raajoille ja jäsenille, mikä vähentää turvotusta ja tulehdusta sekä vilkastuttaa verenkiertoa. Tutkimuksessa havaittiin myös se, että ulkoporealtaan terveysvaikutukset jatkuvat vielä altaasta poistumisen jälkeen.

Stressi

Hektisessä nykymaailmassa on paljon stressitekijöitä, jotka voivat ottaa otteen meidän hyvinvoinnistamme. Ulkoporealtaan lämmin ja hierova syleily auttaa sulattamaan stressiä pois elimistöstämme. Tutkimukset ovat osoittaneet, että elimistön automaattinen hermojärjestelmä tasapainottuu, kun upottaudut lämpöiseen veteen. Tämä elimistöä tasapainottava arkirutiini auttaa sinua vähentämään stressin aiheuttamia negatiivisia vaikutuksia elimistöön sekä auttaa myös muun muassa sydän- ja verisuonitauteihin, parantaa muistia ja keskittymiskykyä sekä tehostaa oppimista!

Ahdistuneisuus

Ulkoporealtaassa rentoutuminen voi vähentää ahdistuneisuutta samalla tavalla, kun se voi vähentää stressiä. Lämmin kehoa ympäröivä vesi vaikuttaa automaattisesti tiedostomattomaan hermojärjestelmäämme, mikä helpottaa ahdistuneisuutta sekä voi auttaa ikävien tunteiden käsittelyssä. Lämpöisen veden lisäksi muun muassa altaan rahoittavilla valoilla, veden äänellä, rentouttavalla musiikilla sekä raikkaalla ulkoilmalla saadaan aikaan tunnelma, joka nostaa mielialaa! Yksi hyvä arkirutiinivinkki on kuunnella ohjattua meditaatiota altaan kaiuttimista tai meditoida yksin kaikessa hiljaisuudessa. Myös huolien jakaminen lähimpien ihmisten kanssa rauhallisessa ympäristössä voi tehdä ihmeitä.

Pariskunta Limelight porealtaassa

Unettomuus

Unettomuus ottaa otteeseensa sekä kehon että mielen. Ulkoporeallas voi auttaa unettomuuteen sekä huonoon unen laatuun. Rentouttava kylpy juuri ennen nukkumaanmenoa auttaa poistamaan stressiä sekä katkaisemaan ajatukset arjen murheista. Tauon ottaminen televisiosta sekä kännykästä hiljentää mielesi ja johtaa tutkitusti parempilaatuiseen uneen. Rentouttamalla lihakset ja pyyhkimällä arjen huolet mielestä, ulkoporeallas antaa hyvän lähtötilanteen paremmalle unelle, ilta toisensa jälkeen.

Ota rentouttava kylpy ulkoporealtaassa osaksi päivittäistä rutiiniasi ja tulet huomaamaan eron! Mukavia ja rentouttavia kylpyhetkiä!