Kun aletaan miettiä ulkoporeammeen hankkimista, on usein ensimmäinen kysymys ”kuinka paljon se maksaa?”. Hinta riippuu hyvin monesta asiasta. Ulkoporeammeiden hinnat eivät ole mitään alan salaisuuksia. Suurin osa ihmisistä on kuitenkin ostamassa ensimmäistä allastaan, eikä heillä ole mitään käsitystä siitä, miten altaita tulisi vertailla tai mikä on hyvä tai huono asia altaassa. Tämän blogin aiheena onkin käsitellä, mistä ulkoporeammeen hinta koostuu ja mitä milläkin rahasummalla voi odottaa saavansa.

Ulkoporeammeiden hinnat

Hinnat vaihtelevat yleensä noin 3 000 euron ja 30 000 euron välissä, joten olettaakin saattaa, että altaiden välillä on eroja. Yleistäen voidaan sanoa, että mitä enemmän altaastasi maksat, sitä kauemmin se pysyy matkassa mukana. Tämä ei toki päde aina. Pitkään toimineet USA:n ulkoporeammevalmistajat ovat vuosikymmenien aikana onnistuneet kehittämään myös laadukkaita ja kestäviä matalamman hintaluokan altaita. Hintansa vuoksi niistä tosin puuttuu kalliimpien altaiden ominaisuuksia, sillä kestävät ja laadukkaat komponentit ovat kalliita.

Hankintahinta on joka tapauksessa vain yksi asia mitä kannattaa miettiä allasta vertaillessa. Osta ulkoporeamme, joka vastaa juuri sinun tarpeitasi ja on omille mitoillesi sopiva. Koeistu ja vertaa! Ole kyselijä ja kysy materiaaleista ja eristystavoista, sillä pidemmällä aikavälillä voit jopa säästää! Laadukasta ulkoporeammetta ei tarvitse huoltaa jatkuvasti. Yksi yleinen harhaluulo on, että mitä enemmän suuttimia, sitä parempi hieronta. Tämä ei pidä missään nimessä paikkaansa. Jatkuva suunnittelu- ja kehitystyö on paljon kalliimpaa, kun reikien poraaminen ja letkujen liittäminen ulkoporealtaaseen. Hyvin suunniteltu, pumppujen tehoihin mitoitettu ja monipuolisesti toteutettu hieronta erilaisine hierontasuuttimineen antaa aivan eri luokan vesihierontaa, kun suuri määrä samanlaisia suuttimia. Jos mahdollista, koekylve allas aina ennen ostoa, niin tiedät varmasti mitä ostat! Meillä on jokaisesta allasmallistosta yksi ulkoporeamme vesissä, joita suosittelemme testaamaan aina ennen ostopäätöstä. Tällöin tiedät varmasti mitä saat!

asdasd

Koekylpykäytössä oleva HotSpring Sovereign.

Kuinka paljon se ulkoporeamme sitten maksaa?

Altaiden hinnat lähtevät noin 3000-5000 eurosta. Yleensä tämän hintaluokan ulkoporealtaat tarjoavat vain perusominaisuudet, mutta pääset silti nauttimaan suhteellisen edullisesti lämpöisen veden vaikutuksesta sekä vesihieronnasta ulkoilmassa! Tämän hintaiset ulkoporealtaat ovat yleensä rotaatiovalettu kestävästä muovista, eli ne ovat eri näköisiä kuin perinteiset kiiltävät akryylialtaat. Tähän on myös hyvä syy! Rotaatiovalettu, itseään kantava runko on paljon halvempi valmistaa kuin akryylivastine. Tällöin voidaan panostaa komponenttien laatuun ja tehdä myös pitkäkestoinen ja laadukas halvemman hintaluokan ulkoporeamme. Esimerkiksi Freeflow malliston ulkoporeammeet ovat täyseristettyjä. Tähän eristystekniikkaan törmätään yleensä vasta monta tuhatta euroa kalliimmissa ulkoporealtaissa.

Freeflow

Freeflow Azure Premier

Mitä tältä hintaluokalta kannattaa odottaa

 • Laadukas eristys
 • Laadukas eristekansi
 • Hyvät peruskomponentit
 • Monivärinen valaistus
 • Vesihieronta
 • Ratkiriemukkaita hetkiä!

Rotaatiovalettujen altaiden etu on niiden keveys, niitä on helppo siirtää tarvittaessa, ne toimivat aina 16 ampeerin virralla, eivätkä vaadi järeää voimavirtaa, ne ovat erittäin helppohoitoisia ja yksinkertaisia käyttää! Rotaatiovalettu allas on iso askel eteenpäin paljusta. Lähes samaan paljun hintaan saat ulkoporealtaan vaivattomuuden, helppokäyttöisyyden sekä vesihierontaominaisuudet.

Tutustu tarkemmin Freeflow-mallistoon

Peruslaadukkaat ulkoporealtaat

Komposiitista ja akryylista valmistettujen ulkoporealtaiden hinnat lähtevät noin 5000 – 6000 eurosta. Peruslaadukkaat ulkoporealtaat tarjoavat yleensä tehokkaampaa vesihierontaa ja enemmän ominaisuuksia. Kilpailu ja kysyntä on suurinta tässä hintaluokassa, josta johtuen valmistajat tekevät eniten kompromisseja laadun suhteen. Peruslaadukkaiden ulkoporealtaiden hintaluokka on kaikista vaikein ensimmäistä ulkoporeammetta ostavalle asiakkaalle. Suosittelemme, että ennen ulkoporealtaan ostoa perehdyt tarkasti ostajan oppaaseemme, jossa käsittelemme eri aihepiirejä, joihin on hyvä tutustua ennen ulkoporealtaan ostoa.

Tutustu ostajan oppaaseen

Moni valmistaja keskittyy tarjoamaan hirvittävän määrän altaan ominaisuuksia, jolla saadaan ostavan asiakkaan huomio, kuten suuri määrä suuttimia, otsonaattori, paljon led-valoja, kiertovesipumppu, suuri lämmitin jne. Jotta kaikki nämä ominaisuudet voidaan tarjota ja ulkoporealtaan hinta saadaan pudotettua alle 9 000 €, on jossain vedetty mutkia suoriksi.

Laadukkaan ulkoporealtaan suunnitteluvaiheessa otetaan huomioon, että komponentit ja ominaisuudet ovat sopusuhdassa keskenään. Esimerkiksi hyvällä eristyksellä varustettu poreamme ei tarvitse isoa lämmitintä. Iso lämmitin voi olla jopa merkki huonosta eristyksestä, jonka vuoksi ulkoporeamme kuluttaa paljon sähköä. Suuri määrä suuttimia voi tarkoittaa onnetonta hierontatehoa, mikäli pumpun/pumppujen teho ei riitä. Jokainen huonosti tiivistetty suuttimen reikä on myös tulevaisuuden mahdollinen vuotokohta. Altaan suodatuskapasiteetti pitäisi olla mitotettu altaan vesimäärälle. Jos altaalle pitää antaa välipäiviä, niin se on merkki riittämättömästä suodatuksesta. Likainen vesi on ihmisille aiheutuvan haitan lisäksi myös kuluttavaa ulkoporealtaan laitteistolle. Jotta ensimmäistä ulkoporeammetta ostavan on helpompi tehdä päätös, kannattaa vertailla ja koekylpeä! On eri asia lukea ominaisuuksista, kun nähdä niiden vaikutus omin silmin tai mikä parempaa, koekylpeä ja kokea ne itse!

HotSpring Hot Spot Relay ulkoporeallas sisältä päin

HotSpring Hot Spot Relay -ulkoporealtaan sisätilat.

Mitä tältä hintaluokalta kannattaa odottaa

 • Tehokas vesihieronta
 • Laadukas eristys
 • Energiatehokkuus
 • Säädettävä valaistus
 • Laadukkaat komponentit
 • Hyvä vedensuodatus
 • Ergonomiset istuimet
 • Tyylikkyys

Hyvin suunniteltu ja mitoitettu peruslaadukas ulkoporeamme tarjoaa erinomaista vesihierontaa, kuluttaa vähän sähköä ja suodattaa veden puhtaaksi! Se ei välttämättä tarjoa eniten ominaisuuksia, koska laatu on tärkein asia, jota tässä hintaluokassa ulkoporealtaalta kannattaa oikeasti vaatia! Laadukas ulkoporeamme tulee tarjoamaan huolettomia ja ratkiriemukkaita hetkiä todella pitkän aikaa. Erinomaisen hinta/laatusuhteen tarjoaa tyrmäävän upea Hot Spot -mallisto.

Hot Spot Rhythm

HotSpring Hot Spot Rhythm.

Tutustu tarkemmin Hot Spot -mallistoon

Premium-tason allas suolavesijärjestelmällä

Hintahaarukka on yleensä noin 9 000-15 000 euron välillä. Sijoittaessa premium-tason altaaseen saat ominaisuuksia, laatua ja helppohoitoisuutta! Premium-tason altaissa komponentit, kuten pumppu/pumput ja lämmittimin on yleensä tehty laadukkaammista materiaaleista, joten niiden käyttöikäkin on pidempi. Kaikesta tulee myös monipuolisempaa: esimerkiksi valaistus on paremmin säädettävissä ja tehokkaampi, hierontaominaisuudet monipuolistuvat useiden erilaisten suuttimien ansiosta, joka taas tarjoaa entistä parempaa vesihierontaa. Usein myös altaiden vedensuodatuskyky kasvaa.

Näiden perusominaisuuksien lisäksi altaisiin alkaa yleensä tulemaan lisäominaisuuksia, kuten jatkuva vedensuodatus, kehittyneemmät ohjausnäytöt ja esimerkiksi suolapuhdistusjärjestelmä.

Mitä tältä hintaluokalta kannattaa odottaa

 • Monipuolinen ja tehokas vesihieronta
 • Erittäin laadukas eristys
 • Monipuolisesti säädettävä valaistus
 • Energiatehokkuus
 • Kiertovesipumppu
 • Mahdollisuus suolavesijärjestelmään
 • Erittäin laadukkaat komponentit
 • Todella hyvä vedensuodatus
 • Ergonomia
 • Helppokäyttöinen ja monipuolinen ohjauspaneeli
 • Tyylikäs ulkonäkö

Premium-tason ulkoporealtaissa HotSpring Limelight -mallisto paistattelee parrasvaloissa legendaarisen HotSpring laadun ja monipuolisen varustelunsa ansiosta! Limelight mallistoon on saatavilla FreshWater-suolapuhdistusjärjestelmä, joka on yksinkertaisin ja helpoin tapa pitää vesi puhtaana läpi kokonaisen vuoden. Pääset nauttimaan pehmeästä, luonnonmukaisesta vedestä ilman voimakkaita allaskemikaaleja. Käytät siis vähemmän aikaa altaan ylläpitoon, ja enemmän aikaa altaasta nauttimiseen! Laadukkaampien komponenttien vuoksi Premium-altaat tulevat myös pitkällä tähtäimellä edullisemmaksi ylläpitää ja omistaa.

Pariskunta nauttimassa Limelight ulkoporealtaasta iltavalaistuksessa

HotSpring Limelight Flair.

Tutustu tarkemmin Limelight -mallistoon

Teknologialtaan ja designiltaan edistyneimmät ulkoporealtaat

Hinnat ovat noin 12 000-30 000 euron välillä. Altaat tässä kategoriassa tarjoavat parhaimman mahdollisen altaan omistajakokemuksen. Tällä tasolla hyöty siitä, että sijoitat altaan hankinnassa hiukan enemmän altaaseesi, tuo parhaimman nautinnon pitkällä tähtäimellä. Pääset nauttimaan kaikkein pienimmästä energiankulutuksesta, minimaalisesta altaan ylläpidosta, helppokäyttöisyydestä sekä laatukomponenteista! Tässä kategoriassa olevat ulkoporealtaat ovat allasmaailman parhaimmistoa ja vaihtoehdot alkavat vähenemään.

Tämän hintaluokan kärkinimi on ehdottomasti HotSpring, joka innovoi ja kehittää jatkuvasti ulkoporeammemarkkinoiden viimeisimpiä teknologioita, kuten MotoMassage -hieronta, 100 % vedensuodatus tai FreshWater-suolapuhdistusjärjestelmä.

HotSpring Highlife Sovereign.

Mitä tältä hintaluokalta kannattaa odottaa

 • Paras mahdollinen ja monipuolisin vesihieronta
 • Monitiheyksinen täyseritys
 • Valaistuksen täysi hallinta
 • Paras mahdollinen energiatehokkuus
 • Kiertovesipumppu
 • Mahdollisuus suolavesijärjestelmään
 • ABS -allaskuori
 • Parhaat mahdolliset komponentit
 • 100 % vedensuodatus
 • Täysi ergonomisuus
 • Kosketusnäytöllinen ja langaton helppokäyttöinen ohjauspaneeli
 • Tyylikäs ulkonäkö
 • Polymeerinen runkorakenne
 • Pitkät takuuajat

HotSpring Highlife -mallisto tarjoaa omistajalleen kaiken mitä ulkoporealtaalta voi toivoa. Helpoimman mahdollisen vedenhoidon automaattisen FreshWater-suolapuhdistusjärjestelmän avulla, joka pitää veden hyvänä yhdessä 100 % suodatuksen kanssa jopa kokonaisen vuoden, paras mahdollinen vesihieronta MotoMassage -hierontasuuttimien avulla, kehittyneimmät ja parhaimmat mahdolliset komponentit, jotta altaasi pysyy menossa mukana pitkään. Highlife ulkoporeamme on sijoitus tulevaisuuteen.

Tutustu tarkemmin HotSpring Highlife -mallistoon

Ulkoporealtaan hintaan vaikuttavat tekijät

 • Koko
 • Ominaisuudet
 • Komponentit ja materiaalit
 • Suunnittelu
 • Laatu
 • Muotoilu ja design
 • Lisävarusteet

On erittäin tärkeää ymmärtää mistä ulkoporealtaan hinta koostuu ja mitä milläkin rahasummalla voi odottaa saavansa. Tällöin on todella paljon helpompi miettiä mikä itselle on tärkeintä. Haluaako paljon ominaisuuksia, vai riittääkö jokin hieman yksinkertaisempikin ulkoporeamme. Yksi asia mistä ei kannata tinkiä ulkoporeammeen ostamisessa on laatu. Laadukas poreamme on sijoitus huolettomuuteen ja on hyvin hoidettuna erittäin pitkäikäinen.

Ulkoporeammetta hankittaessa kannattaa katsoa myös pidemmälle tulevaisuuteen. Ota selvää myös seuraavista asioista ennen altaan ostamista

 • Miten pitkät takuuajat
 • Huollon saatavuus
 • Tarvikkeiden ja varaosien saatavuus
 • Tarjoaako myyjä riittävän opastuksen
 • Mahdollinen jälleenmyyntiarvo

Rahoitus

Jos päädyt lopulta h