KuumaLähde-tarina

KuumaLähde-tarina2018-06-19T17:49:01+00:00

Näin ulkoporealtaat päätyivät KuumaLähteen valikoimaan

Lumiset talvet, moottorikelkkasafarit, saunominen ja avantouinti. Näitä elämyksiä Kari Tiittanen halusi tarjota asiakkailleen. Keski-Suomessa ei vielä 1990-luvun puolivälissä ollut matkailualan yrityksiä, jotka olisivat tähän tarpeeseen osanneet hyvin vastata, joten Polarwell Services Oy syntyi 1995. Yrityksen missio oli tarjota suomalaisia elämyksiä turisteille hyvässä yhteistyössä muiden keski-suomalaisten yritysten kanssa.

Vientijohtajana sauna-alalla Karin työhön kuului vierailla eri maissa asiakkaidensa toimipisteissä, sekä luonnollisesti maailman johtavilla sauna- ja spa-messuilla ympäri maailmaa. Messuillessaan vuodesta toiseen ympärimaailmaa, Kari tutustui sauna-alan ammattilaisten lisäksi myös johtaviin ulkoporeallasvalmistajiin. Itse asiassa merkittävä osa ulkoporealtaiden maahantuojista ja myyjistä Euroopassa myy lisätuotteena myös saunoja.

Kuva vuodelta 2004. Ulkoporealtaita esiteltiin erilaisilla kokoonpanoilla ympäri Suomen.

HotSpring-merkin valinta

Karin siirryttyä uuden yrityksen palvelukseen 90-luvun lopulta alkaen osallistui hän myös usean Eurooppalaisen taloteollisuus- ja sauna-alan yrityksen hallitustyöskentelyyn, jolloin myös ulkoporealtaat tulivat entistä tutummiksi. Useat eri ulkoporealtaiden valmistajat pyysivät Karia aloittamaan ulkoporealtaiden maahantuonnin Suomeen. Ennen lopullista päätöstä ja investointeja Kari kysyi vielä muutamalta tutultaan Keski-Euroopasta, mitä merkkiä he suosittelisivat. Vaikka muutama tuttu myikin muun merkkisiä altaita, oli viesti yksiselitteinen: ”jos vain saat HotSpring ulkoporealtaat myyntiin, älä edes mieti muita!”. Silloinen HotSpringin vientijohtaja Rick soitti keväällä 2002 Kaliforniasta ja kysyi joko Kari voisi aloittaa altaiden maahantuonnin, ja Kari vastasi ”yes, we start”.

Suomen ensimmäiset ulkoporealtaat tulikasteessa

Kuva vuodelta 2007. ”The power of water”- viestiä on kuljetettu ympäri Suomea, Saana-tunturin juurelle asti. Viesti veden voimasta on jäänyt elämään.

Ensimmäiset ulkoporealtaat saapuivat Suomeen kesällä 2002, ja ne toimitettiin yhteistyökumppaneille, kuten Varjolan tilalle Laukaaseen. Varsinainen tulikaste alaan saatiin tammikuussa 2003, kun -32 asteen pakkasessa toimitettiin ensimmäisiä altaita Leville. Kaikki toimi suomalaisten yllätykseksi, mutta valmistajalle tämä oli jo tuttua. Olihan HotSpring-altaita toimitettu vaativiin olosuhteisiin Norjaan, Alaskaan ja Venäjälle jo vuosia aiemmin. Kotityöt oli siis tehty kunnolla ja edes voimavirtaa ei tarvittu. Tuolloin oli myös sähkökatkoja, jolloin kuulemma yli 50 Levin mökissä vesiputket jäätyivät. HotSpring käynnistyi ongelmitta sähkökatkojen jälkeen.

Suurelle yleisölle ulkoporealtaat esiteltiin kotimessuilla, Laukaan asuntomessuilla kesällä 2003. Ulkoporeallas oli täysi UFO suurimmalle osalle messukävijöistä ja mediasta. Niin UFO, että pääsimme jopa maikkarin kymppiuutisiin!

Kuten usein käy, kun jotain täysin uutta tekee, sille nauretaan. Nauruilta ei säästytty tässäkään. Kun ihmiset näkivät talon takapihalla ensimmäistä kertaa ulkoporealtaan, erilaisia arvauksia mikä laite on kyseessä, tuli noin 20 kpl! Kun messuvieraille kerrottiin, että kyseessä on ulkoporeallas, tutuiksi tuli kommentit kuten ”noita et myy yhtään”, ”ei me tuollaista allasta tarvita, meillä on järvi vieressä!”, ”mitäs tuolle talvella tehdään?”, ”sitten pitää olla Fortum naapurina?”, ”tiedätkös tyttö, että vesi jäätyy talvella?” ja tämäkö on niille, joilta ei mitään muuta enää puutu?” ja monia muita.

”Dealer of the Year” – 6-kertainen voittaja

Laukaalaisena yrityksenä toiminta rakennettiin aluksi Jyväskylään, jonne Vivecan avatessa ovensa avattiin myös Suomen ensimmäinen ulkoporeallasmyymälä syksyllä 2003. Huolto ja maahantuonnin varaosakeskus perustettiin Laukaaseen, jossa se toimii edelleenkin. Allasmarkkinan kasvaessa voimakkaasti päätettiin panostaa juuri tähän tuotteeseen jopa muiden liiketoimintojen kustannuksella. Polarwell toimi 2000-luvun alussa myös muutamien muiden kansainvälisten sauna-/SPA-toimialan yritysten kanssa kehitys- ja markkinointiyhteistyössä, jossa osana oli myös vientitoiminta. Nyt päätettiin keskittyä ulkoporealtaisiin Suomessa.

Ensimmäinen vuosi sujui kuitenkin sen verran hyvin, että Polarwell Services palkittiin USAssa ”Pioneer of the Year 2003”-palkinnolla. Tämä oli kiitos nopeimmasta ja ammattitaitoisesta liiketoiminnan aloittamisesta uudella markkina-alueella. Kansainvälisiä Dealer-palkintoja Polarwell on saanut yhteensä 6 kpl, viimeisin vuodesta 2016 – Dealer of the Year North Europe.

Kuva Ideaparkin myymälästä. Myymälä avattiin ensin kodinrakentamisen osastolle rakennuksen yläkertaan.

Toiminta laajeni Etelä-Suomessa, joten Lempäälän Ideaparkin auetessa joulukuussa 2006 siellä avattiin myös laaja KuumaLähde- myyntinäyttely. Allasvolyymien ja logistiikan kasvaessa perustettiin allasvarasto ja huoltoyksikkö myös Ideaparkiin.

Toimipisteidemme kokoonpano nykypäivänä

Kesäkuussa 2018 avattu Vantaan myymälä

Keväällä 2010 avattiin oma myymälä alakerran Catwalkille. Uutta vauhtia pääkaupunkiseutu sai alkuvuodesta 2011, kun Espoon Kiloon avattiin laaja KuumaLähde-näyttely. Kiinteä myyntinäyttelytoiminta keskitettiin vuonna 2013 Espoon Kiloon, jossa toimi 2018 toukokuuhun saakka laajin KuumaLähde-näyttely – altaita oli esillä noin 20 erilaista. Ideaparkin oma myyntinäyttely siirtyi tässä kehitysvaiheessa Laukaaseen, jossa se toimii samalla asiakkaiden huoltopalvelukeskuksena Arwidssonintie 15-17. Ideapark toimii edelleen varastointkeskuksena uusille altaille ja siellä on myös HotSpot-allasnäyttely ja tarvikemyynti.

Kesäkuussa 2018 avasimme myymälämme Vantaan Petikkoon Pohjoismaiden suurimpaan SpaExpo-allasmyymälään, jossa KuumaLähteellä on kymmeniä ulkoporealtaita, kaksi fitness-allasta ja vaihtoallas-valikoima esillä. Altaiden lisäksi myymälästämme löytyy myös altaiden vedenhoitoaineet ja altaiden lisävarusteiden runsas valikoima.

Petikon myymälässä on mahdollisuus myös testata altaita kaikessa rauhassa.  Yhteistyökumppaneinamme SpaExpo myymälässä on useita tarkkaan valittuja kumppaneita joiden avulla voimme palvella kokonaisvaltaisemmin aina pihasuunnittelusta näyttävien kokonaisuuksien rakentamiseen. Tervetuloa tutustumaan myymälöihimme!

Tutustu mallistoomme