Joulupukin päämajalla Napapiirillä, Rovaniemellä, ei Etelä-Suomen loskakeleistä ole tietoakaan. Korkeat lumivallit, hauskat jääliukumäet, kipakat pakkaset sekä hulppeat lumilinnat hämmästyttävät komeudellaan niin ulkomaan kuin kotimaan turisteja. Ympäri maailmaa saapuvat ihmiset saavat rahoilleen vastinetta Joulupukin pajakylässä. Siellä perinteiset hirsirakennukset ja Joulupukin lämminsydäminen konttori kohtaavat revontulia palvovat modernit lasi-iglut sekä uusimpana lisäyksenä – KuumaLähde-ulkoporealtaat.

talvimaisema iglu majoitus

Talven ihmemaan lasi-iglut nauttivat suosiota

Viime vuosien aikana Lapin turismissa ovat suosiotaan kasvattaneet lasi-igluilla brändätyt mökkikylät eikä niiden loisto ole himmenemässä. Tämän huomasi myös Petri Palkinen, Snowman Worldin toimitusjohtaja, joka rakennutti uuden lasikotakeskittymän Napapiirille – Glass Resortin. Tällä hetkellä kylässä on 14 huoneistoa, joista jokaiseen mahtuu jopa neljä henkeä – ja joista jokainen on varattu täyteen maaliskuuhun asti. Huh!

”Liikunnanopettajan koulutuksella tämä oli aika haastava juttu, mutta kyllä se vaan nousi sieltä parin vuoden suunnittelun ja tänä vuonna alkaneen rakennusurakan jälkeen. Tästä nyt tuli tällainen meidänlainen kotakylä. Todella hyvää palautetta olemme saaneet.”

Glass Resort -kylän lasi-iglut eroavat muista vastaavista, sillä huoneistoista löytyy jokaisesta ruokapöytä, runsaasti liikkumatilaa sekä saunatilat. Huoneiston saa myös pimennysverhoilla suojatuksi. Yläkerroksessa on päämakuuhuone, missä varsinainen revontulien ihastelupaikka sijaitsee. Modernin ja tilavan, perinteitä kunnioittavan huoneiston kruunaa ainutlaatuisuus, KuumaLähde-ulkoporeallas, mitä muissa vastaavissa kylissä ei vielä ole.

petri palkinen lasi-iglu ulkoporeallas

”En ole ollut näiden altaiden suosija, näin valehtelematta. Mutta viime keväänä huhtikuussa ulkoporeallasta kokeilin, kun oli sellainen kylmä lumisateinen keli. Siinä ihastuin siihen, että kun ollaan ulkona pakkasessa ja siirrytään lämpimään. Niihin lämpötilaeroihin. Se minua kiehtoi – mielikuva siitä, että on pipo päässä altaassa viiniä juoden ja pakkasessa revontulien alla. Jos se ei ole elämys, niin sitten ei mikään.”

Mielikuvasta kimposi idea, jonka Petri päätti yhdistää majoitusalueeseensa. Tällä hetkellä kaikkiin huoneistoihin kuuluu KuumaLähde-ulkoporeallas eli lisästä pääsee nauttimaan ilman erillistä maksua. Näin Glass Resort varmistaa asiakkailleen kokonaisvaltaisen rentouttavan elämyksen.

ulkoporeallas ja lasi-iglumajoitus

Paikallinen kauppias ja mielen rauhoittava asiakaspalvelu

Ulkoporeallasmerkin valinnassa – niin kuin myös muiden huoneiston osa-alueiden – Palkinen suosii paikallisuutta. Rahit, sängynpäädyt ja monet muut yksityiskohdat lasiparatiisissa ovat paikallisilta räätäleiltä tilattuja. Tämä arvomaailma vahvisti myös päätöstä KuumaLähde-altaan hankinnasta paikalliselta kauppiaalta Ari-Matti Joelta.

”Tässä koko huoneistopaketissa ollaan rehellisesti sanottuna yritetty käyttää paikallisia tuotteita ja paikallisuutta.”

Myös asiakaspalvelu on ollut uuden konseptin omistajan mieleen. Huolto on ollut toimivaa eikä altaiden kanssa ole jääty yksin. Puhelinpalvelu on ollut Palkisen mieleen ja apua on saanut aina tarvittaessa. Altaiden toimitus sujui hyvin nimenomaan tavoitettavuuden ansiosta. Aluksi yrittäjää hirvitti meren yli tuleva suuri allastoimitus, mutta mieli rauhoittui hänen saatuaan säännöllisiä puheluita Kari Tiittaselta altaiden matkasta (ja kierretyistä myrskyistä).

”Tällainen luottosuhde on hyvä ja tieto siitä, että huolto toimii. Pysyin levollisilla mielillä, kun pidettiin hyvin ajan tasalla”.

ulkoporeallas talvella

Edukseen erottuva ja yllättävän energiatehokas

Vaikka lasi-iglukyliä rakennetaan uusia ja kilpailua syntyy, ei niiden kysyntä näytä hiipuvan. Ja ei ihme – konsepti on eksoottinen ja toimiva. Kukapa ei haluaisi nauttia revontulista romanttisessa ylellisessä iglussa. Ja tässä tapauksessa myös tunnelmallisella KuumaLähde-ulkoporealtaalla.

”Tiedossani ei ole, että missään toisessa Lapin tällaisessa mökkikylässä olisi jokaisessa huoneistossa ulkoporeamme. Siinä on aikamoinen kilpailuetu. Ja vaikka se tuo lisää hintaa, niin se toivon mukaan maksaa itsensä takaisin.”

Altaiden energiatehokkuus yllätti Palkisen, sillä hän oli varautunut suurempiin lukuihin. KuumaLähde-ulkoporealtaiden hyvät eristykset parantavat altaiden energiatehokkuutta. Energiankulutus ei noussut hurjasti, vaikka yrittäjä tilasi altaisiin hieman suuremmat lämmittimet. Suuremmilla lämmittimillä mahdollistetaan nopea vedenvaihto asiakkaiden välillä.

”Ulkoporeammeissamme käy talven aikana asiakkaita noin 3000-4000. Näin ollen halusimme vedenvaihdon yhteydessä saada lämmitettyä altaan veden mahdollisimman nopeasti. Suuremmalla lämmittimellä tämä onnistuu tehokkaasti”.

ulkoporeallas pimeällä mökkikylässä

Extremeä tulevaisuutta luvassa

Mökkikylän valmistuminen on ollut nopeatempoinen ja mittava projekti, mutta myös antoisa. Alle vuodessa kohonnut Glass Resort on unelmia täynnä etenkin ulkoporealtaiden saapumisen jälkeen – niin asiakkaille kuin Petri Palkiselle itselleen.

”Näen sen ajatuksen näistä ulkoporealtaista, että valokuvat leviävät sosiaalisessa mediassa ja hehkutetaan tätä uutta juttua. Voi olla joillekin ”extremeä” jopa. Lisäksi olemme tehneet pipoja ja saunatakkeja, joissa on meidän brändin logot. Eli kyllä nämä markkinointiarvoa tuovat”.

Suuret kiitokset haastattelusta Petri Palkiselle!

 


Tutustu myös lisää Snowman World Glass Resort-majoitukseen sekä Highlife-ulkoporealtaisiin!