Kimmo Virtanen ja hänen perheensä ovat nauttineet KuumaLähteen ulkoporealtaan lämmöstä ja rentouttavasta vaikutuksesta jo vuodesta 2012 lähtien. Silloin valmistui perheen merenrannalla Espoossa sijaitseva upea omakotitalo.

Virtanen oli itse aktiivisesti mukana talon suunnitteluprosessissa – olihan kyseessä ”once in a lifetime”-kokemus. Talosta haluttiin voimakkaasti ulkoelämään keskittyvä. Talon terasseilla onkin yhtä paljon pinta-alaa kuin sen sisätiloilla! Ulkoelämään keskittyvään asumiseen kuului luonnollisesti myös ulkoporeallas.

Virtanen alkoi etsiä markkinoilta sopivaa allasta. Hän halusi, että allas olisi viihtyisä ja siinä olisi “todelliset poreet”. Altaan ei tarvinnut olla isoin mahdollinen, koska sen vieressä olisi 14 metrin pituinen uima-allas. Loppujen lopuksi Virtanen päätyi HotSpot-malliston SX-altaaseen, joka täytti kaikki hänen vaatimuksensa.

Allasta valittaessa yksi kriteeri oli myös se, että allas olisi sellainen, jonka voisi upottaa terassiin. Virtanen nimittäin halusi, että tila altaan ympärillä ei menisi hukkaan. Nyt altaan ympärillä on syvennys, jonka reunalla voi istua mukavasti ja josta voi pulahtaa suoraan veteen – ilman ylimääräisiä portaiden nousuja ylös tai alas.

Allas päätettiin sijoittaa terassin suojaiseen ja katettuun kulmaan. Siellä allas on suojassa mereltä päin puhaltavalta tuulelta. Suojaisa kulma luo altaalle myös toivottua yksityisyyttä.

Virtanen iloitsee siitä, että ulkoporeallas on käyttövalmis koko ajan. Lisäksi allas tukee loistavasti talon saunaosastoa ja pidentää uima-altaan käyttökautta toimiessaan lämmittelypaikkana. Virtaselta saavat kiitosta myös altaan käyttäjäystävällisyys, helppohoitoisuus ja ulkonäkö. Perheen suunnitelmissa on rikastuttaa ulkoporeallaskokemusta vielä muun muassa altaan yhteyteen asennettavalla kotiteatterijärjestelmällä.

“Kyllähän ilman allastakin toimeen tulisi, mutta kun illalla pääsee sinne saunasta, niin on se oma kokemuksensa. Sitten kun ottaa siihen vielä kylmän juoman ja uppoutuu katsomaan merinäköalaa, niin kyllä se nostaa elämänlaatua ja tuo arkeen pienen vivahteen luksusta!”, Virtanen summaa.