Relay- ulkoporeallas terassilla Asuntomessuilla 2017

Terassien ja porisevan lämpimän veden loistoa

 

Mikkelin Asuntomessujen upeassa kohteessa 11, Kontio Toiveessa, sijaitsee suloisen kompaktilla terassilla HotSpot Relay-allas. Ulkoporealtaan omistajat Tiina Eskelinen ja Marko Seppänen ovat itsekin tyytyväisiä altaan sijoitukseen ja sen saunan läheisyyteen – terassille mahtui jopa penkki viilentymistä varten. Tämän pikkuterassin lisäksi talossa on kaksi pergolaa, mistä voi ihailla Saimaata sekä asuinalueen rauhaa.

Perheelle piha-altaat olivat entuudestaan tuttuja, sillä perheellä on ollut palju. Tällä kertaa kuitenkin haluttiin saada enemmän rentoutumista ja vähemmän työtä.

”Meillä on ollut aiemmin palju ja se oli melko vaivalloinen käyttää. Puhuttiin sitten, että jos joskus talo rakennetaan, niin otetaan ulkoporeallas.”, Marko tarkentaa suunnitteluvaihetta.

 

Tarkkaan harkittu valinta

 

Ulkoporealtaan ja sen valmistajan valinta ei tapahtunut hetkessä – päätös tehtiin huolellisen pohdinnan ja tutkiskelun jälkeen. Marko selasi vaihtoehtoja netissä, keräsi tietoa ja luki asiakaskokemuksia. Perusteellisen esityön jälkeen hän printtasi tiedot ulos ja kävi läpi eri altaiden ominaisuudet – suuttimet, eristyksen ja muut tärkeät yksityiskohdat.

”Minulla oli kolme vaihtoehtoa, joista sain tarjoukset. Vertailin niitä ja printtasin kaikista altaista, joista kiinnostuin, printit. Sitten vertasin niitä keskenään. Ennen kaikkea KuumaLähteen ulkoporealtaassa oli hyvä eristys – ulkoeristys oli merkittävä asia. Se oli se kokonaisuus. Lisäksi katsoin kansainvälisiä sivuja ja huomasin, että jenkeissä HotSpring on ylisuosittu.”, muistelee Marko ostopäätösprosessia pohtien.

”Meillä oli toisena hyvänä vaihtoehtona kotimainen valmistaja. Laadussa kuitenkin päädyttiin HotSpringin valmistamaan altaaseen.”, Tiina kertoo valinnasta.

”Myös lisävarustepaketti oli hyvä ja kattava.”, Marko puoltaa perheen päätöstä.

 

Terassista tilaihme ja hyvää huoltopalvelua

 

Koska terassi, jolle altaan oli tarkoitus tulla, oli pinta-alaltaan pieni ja näin ollen vaati tilaan sopivan kompaktin allaspaketin lisävarusteineen. Tämän seurauksena altaaseen valittiin Uprite-kansimekanismi, joka vain 20cm takaa tilaa vievänä sopi paikkaan täydellisesti – terassille mahtui altaan lisäksi penkki ja avointa tilaa.

Messujen aikana ulkoporeallasta on huoltanut ja hoitanut KuumaLähteen huoltotiimi, joka sai kiitosta hyvin tehdystä työstä. Tiina kehuu myös ulkoporealtaan helppoutta – se on aina valmis. Aiemmin paljun omistanut pari on valintaansa tyytyväinen ja iloinen siitä, että ensi talvena pääsee pulahtamaan heti valmiiseen lämpimään ulkoporealtaaseen stressaamatta sen lämmityksestä.

 

Ihania kylpyhetkiä Tiina Eskeliselle ja Marko Seppäselle!