Espoo on kevään pienillä pakkasilla kaunista aluetta linnunlauluineen ja omakotitaloineen. Vaikka lunta ei ole satanut runsaasti, on maa silti hennon vaalea ja sädehtivä auringon paisteen alla. Aika ulkoporealtaassa rentoutumiselle on siis parhaimmillaan!

Tällaisena kauniina pakkaspäivänä KuumaLähteen Katja ja Sonja vierailivat asiakkaamme Katrin luona vaihtamassa kuulumisia hänen Bolt-ulkoporealtaastaan – tai huljustaan, niin kuin Katri ja hänen perheensä sitä kutsuvat. Meistä oli ihana kuulla, että ulkoporeallas on niin tärkeä osa perhettä, että se on saanut oman lempinimen!

 

Kaiken kaikkiaan Katrin perheellä on ollut jo 12 vuotta KuumaLähde-allas. Ensimmäiset seitsemän vuotta perheellä oli vanhassa kodissaan pienempi SX-mallinen allas. Lasten kasvaessa ja perheen lisääntyessä oli aika vaihtaa muuton jälkeen uudempaan, Limelight Bolt-ulkoporealtaaseen, joka on heillä ollut nyt neljä vuotta. Katri perusteli valinneensa KuumaLähteen uudelleen klassisen syyn vuoksi – ei ollut mitään syytä vaihtaa valmistajaa. Kaikki oli mennyt hyvin aiemmin ja messuilla oli mukavat messuemännät, joiden kanssa perhe varasi uuden altaan. ”Nälkä kasvoi niin sanotusti syödessä!”, naurahti Katri.

 

”Ei ollut mitään syytä vaihtaa valmistajaa – kaikki on aina mennyt hyvin.”

 

 

Kun perhe ensimmäisen kerran hankki ulkoporealtaan talouteensa, oli se juhlaa ja vieraita varten. Tänä päivänä Katri kuitenkin huomauttaa, että siitä on tullut olennainen osa arkea – joskin Katrin perhe käyttää allasta vain talvisin, kesäisin allas pidetään tyhjänä. Ulkoporealtaaseen pulahdetaan heidän perheessään silloin, kun siltä tuntuu. Koska allas on aina heti valmis, ei sitä tarvitse sen kummemmin suunnitella eikä lämmitellä etukäteen.

 

”Ulkoporealtaaseen pulahdetaan silloin, kun siltä tuntuu. Allas on aina heti valmis, ei sitä tarvitse sen kummemmin suunnitella eikä lämmitellä etukäteen. Arki tuntuisi haikealta ilman huljua.”

 

Katri myös kertoo, että ulkoporeallas on todella helppohoitoinen. Vesi vaihdetaan kerran vuodessa, sillä allasta käyttää tällä hetkellä pääasiassa vain perhe. Helppohoitoisuus ja käyttövalmius ovat tärkeitä ominaisuuksia Katrille kiireisenä perheenäitinä. ”Arki tuntuisi haikealta ilman huljua”, mainitsee Katri.

 

 

Katri vinkkaa kokeneena ulkoporealtaan omistajana, että altaan hankintaa ei kannata pitää mystisenä aiheena – se on helppohoitoinen eikä lisää työtä. Ulkoporeallas ei ole pelkästään juhlatuote, vaan sitä voi halutessaan käyttää vaikka joka päivä. ”Siellä hermo lepää eikä siellä käytetä kännyköitä. Altaassa voi ihastella luontoa, katsoa täysikuuta ja jutella perheen kanssa ilman häiriöitä. Kylpeminen ulkoporealtaassa on todella meditatiivinen kokemus.”, kertoo Katri.

 

”Siellä hermo lepää eikä siellä käytetä kännyköitä. Altaassa voi ihastella luontoa, katsoa täysikuuta ja jutella perheen kanssa ilman häiriöitä. Kylpeminen ulkoporealtaassa on todella meditatiivinen kokemus.”

 

 

Taloudessaan heillä on myös sisäporeallas, mutta ulkoporeallas on ehdoton ykkönen kylpemiseen. Ulkoilman raikkaus, luonto ja ulkoporealtaan käyttövalmius ovat Katrin argumentit valinnalle – vesi on aina sen lämpöistä kuin haluaa ja käyttäminen helppoa. Myös mökille Katri suosittelisi ulkoporeallasta ehdottomasti. Sähkökulut ovat pysyneet niin pieninä, ettei hän ole niitä erityisemmin huomioinut.

 

”Ulkoporeallas on ehdoton ykkönen kylpemiseen. Parasta ovat ulkoilman raikkaus, luonto ja se käyttövalmius.”

 

Ehdottoman tärkeää Katrille kylpykokemuksessa ovat talven kylmyys ja lumi. Hemmotteluhetkinä hän sytyttää tuikut altaalle ja ihailee öisen taivaan täysikuuta. Musiikilla hän lisää meditatiivista kokemusta ja maksimoi rentoutumisen. Perheellä on huljuilua varten kaikille omat huljupipot, jotka ihanasti lämmittävät päätä kipakoilla talvipakkasilla. Kun päivän tehtävät on tehty, tapaavat lapset kysyä äidiltään: ”Koska voidaan mennä huljuun?”.

Kiitos Katrille ja ihanaa kevättä kaikille!

 

PS. Inspiroidu Katrin perheen ihanista huljupipoista ja lisää ne kylpykokemukseesi!