Ulkoporealtaan shokkiklooraus tarkoittaa noin 3 kertaista määrää klooria normaaliin annosteluun nähden. Veteen menee ilman ja kylpijöiden mukana epäpuhtauksia sekä bakteereja. Tästä johtuen vesi on käsiteltävä desinfiointiaineella säännöllisesti käytön yhteydessä. Usein tämä desinfiointiaine on klooria, sillä se on tehokas ja edullinen. Altaaseen laitetaan joka käytön yhteydessä vesitilavuuden mukainen määrä klooria (Katso klooripurkista ohjeet). Noin kahden viikon välein ulkoporealtaan vesi olisi hyvä ns. tehopuhdistaa, joka tarkoittaa shokkikloorausta. Shokkiklooraus on tehokas keino hävittää allasvedestä sinne kuulumattomat bakteerit ja epäpuhtaudet. Veden puhdistuksen lisäksi shokkiklooraus desinfioi myös suodattimia!

Shokkiklooraukseen hyvä kloori!

Kuinka paljon klooria ulkoporealtaan shokkiklooraus tarvitsee?

Ulkoporealtaan shokkiklooraus tarkoittaa noin 3-kertaista määrää klooria normaaliklooraukseen verrattuna. Määrä riippuu altaan koosta sekä veden kunnosta. Laadukkailla allasklooreilla, jotka eivät sisällä turhia täyteaineita, tavallinen annostelumäärä on 2-3 grammaa klooria 1000 vesilitraa kohden (tarkista annostelu omasta klooripurkistasi). Shokkikloori on siis 6 – 9 grammaa. Kloorimäärä riippuu hyvin monesta asiasta, joten mittaathan altaasi vesiarvot 5-way testitikuilla ennen kloorin lisäämistä. PH-arvon mittaus on tärkeä, sillä jos pH-arvo on hyvin kaukana suositellusta arvosta, kloori ei reagoi vedessä ollenkaan.

Milloin saa mennä uimaan shokkikloorauksen jälkeen?

Shokkikloorauksen jälkeen kloorin määrä altaassa on korkea. Tästä syystä on hyvä antaa ulkoporealtaan olla rauhassa muutama tunti. Tänä aikana ylimääräinen kloori haihtuu altaasta pois.  Haihtumisen vuoksi on todella tärkeää pitää altaan kantta auki vähintään 15-20 minuuttia, jotta kloorihöyryt pääsevät haihtumaan ilmaan, eivätkä syövytä altaan kantta sisältäpäin.

Nopea kertaus

  • Shokkikooraus tarkoittaa noin 3-kertaista määrää klooria. Tarkista oman klooripurkin annosteluohjeistus!

  • Shokkiklooraus Tehopuhdistaa porealtaan veden sekä desinfioi osaltaan suodattimia. (Ei korvaa suodattimen puhdistusta.)

  • Ulkoporealtaan kantta tulee pitää auki vähintään 15 – 20 minuuttia shokkikloorauksen tai normaalin kloorauksen jälkeen. (Näin haihtuva kloori ei syövytä kantta sisältäpäin.)

  • Altaassa ei saa olla muutamaan tuntiin. (Tarkasta 5-way testitikuilla klooritasot ennen porealtaaseen menoa.)

Verkkokauppa