Shokkiklooraus

Kun olet täyttänyt altaan uudella vedellä, vesi on hyvä shokkikloorata samantien, eli laittaa suurempi määrä klooria altaaseen. Tällä varmistetaan se, että vesi on kristallin kirkasta jatkotoimenpiteitä varten. Etenkin uutta allasta täytettäessä ensimmäistä kertaa tämä on erityisen tärkeää, sillä suuri osa altaista on testattu vedellä jo tehtaalla, jolloin putkistoon jäänyt vesi on voinut kehittää epäpuhtauksia.

Shokkiklooraus tehdään laadukkaalla kloorilla ja yleensä purkin kyljessä on annosteluohjeet shokkiklooraukselle. Kloorin määrä riippuu altaan koosta sekä veden kunnosta. Kuumalähteen laadukkailla allasklooreilla, jotka eivät sisällä turhia täyteaineita, tavallinen annostelumäärä on 2-3 grammaa klooria 1000 vesilitraa kohden (tarkista annostelu omasta klooripurkistasi). Shokkikloori on siis 6 – 9 grammaa. Kloorimäärä riippuu hyvin monesta asiasta, joten mittaathan altaasi vesiarvot 5-way testitikuilla ennen kloorin lisäämistä. PH-arvon mittaus on tärkeä, sillä jos pH-arvo on hyvin kaukana suositellusta arvosta, kloori ei reagoi vedessä ollenkaan.

Shokkikloorauksen jälkeen kloorin määrä altaassa on korkea. Tästä syystä on hyvä antaa ulkoporealtaan olla rauhassa muutama tunti. Tänä aikana ylimääräinen kloori haihtuu altaasta pois. Haihtumisen vuoksi on todella tärkeää pitää altaan kantta auki vähintään 15-20 minuuttia, jotta kloorihöyryt pääsevät haihtumaan ilmaan, eivätkä syövytä altaan kantta sisältäpäin.

Altaat, joiden veden puhtautta ylläpidetään pienellä määrällä klooria käytön yhteydessä, tulisi shokkikloorata noin kahden viikon välein. Tämä varmistaa veden puhtauden sekä pidentää veden käyttöikää. HUOM: Ne altaat, joissa on FreshWater-järjestelmä: allasvesi shokkikloorataan heti täytön jälkeen, mutta ei enää sen jälkeen. Lue oman altaasi käyttöoppaasta lisätietoja.

Nopea kertaus

  • Shokkikooraus tarkoittaa noin 3-kertaista määrää klooria. Tarkista oman klooripurkin annosteluohjeistus!

  • Shokkiklooraus Tehopuhdistaa porealtaan veden sekä desinfioi osaltaan suodattimia. (Ei korvaa suodattimen puhdistusta.)

  • Ulkoporealtaan kantta tulee pitää auki vähintään 15 – 20 minuuttia shokkikloorauksen tai normaalin kloorauksen jälkeen. (Näin haihtuva kloori ei syövytä kantta sisältäpäin.)

  • Altaassa ei saa olla muutamaan tuntiin. (Tarkasta 5-way testitikuilla klooritasot ennen porealtaaseen menoa.)

Verkkokauppa