Veden jatkuva desinfiointi

Ulkoporealtaassa pidetään samaa vettä keskimäärin 4-12 kuukautta, joten vesi pitää desinfioida jollain aineella säännöllisesti. Kloori on käytetyin ja tehokkain aine allasveden desinfiointiin. HUOM: lue aina oman altaasi käyttöohjeet ensin.

Kloori tappaa allasvedessä olevat bakteerit ja epäpuhtaudet hyvin tehokkaasti. Kloorin valintaan kannattaa kuitenkin kiinnittää huomioita, sillä niissä on hyvin suuria eroja niin laadullisesti kuin siinä, minkälaista ja missä muodossa kloori on.

Koska altaan vesimassa on pieni, kannattaa kloorin laatuun kiinnittää huomioita. Käyttämällä laadukasta klooria, hyvin pienet määrät riittävät, ja klooritaso saadaan pienemmällä määrällä sopivalle tasolle. Suuret määrät tehottomampaa klooria kuluttaa laitteistoa ja altaan osia, eikä välttämättä puhdista tarpeeksi.

Toinen ratkaistava asia on kloorin muoto: jauhe vai tabletti? Jauhe annostellaan veteen yleensä käytön yhteydessä, klooritabletti puolestaan on altaassa jatkuvasti. Lue oman altaasi käyttöohjeet ennen tämän valinnan tekoa tai keskustele myyjän kanssa aiheesta. Verkkokaupastamme löytyy molemmat kloorit, ja kloorin annosteluohjeet löytyvät aina purkin kyljestä.

Kloori ei kuitenkaan pääse vaikuttamaan altaan pinnoille kertyvään biofilmiin, vaan tappaa vain allasvedessä vapaana olevat bakteerit. Ilman biofilmiä estävää vedenhoitoainetta altaan pinnoille ja putkistoon alkaa ajan kanssa kertyä epäpuhtauksia. Tästä syystä suosittelemme asiakkaille Aquafinesse-vedenhoitoainetta, joka on saanut todella hyvää asiakaspalautetta. Pääset tästä tutustumaan Aquafinesseen tarkemmin 

Ulkoporealtaassa näkyvät varpaat, jotka ovat vesipuotouksen poreissa.