Lipsahtiko liikaa klooria porealtaaseen?

Liikaa klooria porealtaassa voi aiheuttaa ihoärsytystä tai punoitusta silmissä. Suositeltu klooritaso on noin 3 – 5 ppm. Klooritasoa voidaan laskea monella eri tavalla:

  • Ei kiirettä – Kloori haihtuu ajan kanssa pois allasvedestä. Voit olla käyttämättä allasta kunnes kloori on haihtunut.
  • Haluan kloorin nopeammin pois – Avaa ulkoporealtaasi kansi ja laita pumput päälle. Tällöin vesi altistuu ulkoilmalle ja kloori haihtuu nopeammin vedestä.
  • Haluan kylpeä altaassa nopeasti – Voit halutessasi laskea altaasta vettä pois ja täyttää sen puhtaalla + lämpöisellä vedellä. Vaihda vettä sen verran, että klooritasosi laskee oikealle tasolle.

PH-taso

Kloorin tehokkuuteen vaikuttaa myös altaasi pH-arvo. Mikäli pH-taso on liian korkea tai matala, kloorin tehokkuus kärsii. Tällöin kloori ei sido itseensä likaa, eikä myöskään haihdu altaasta yhtä nopeasti. PH-taso on muutenkin hyvä pitää oikealla tasolla, sillä myös liian matala tai korkea pH-taso voi aiheuttaa ihoärsytystä ja pitkittyneessä tilassa se voi myös vahingoittaa ulkoporealtaan komponentteja.

Miten mitata porealtaan vesiarvot?

Tähän meiltä löytyy monenlaista keinoa. Löytyy nopeaa, edullista, tarkkaa ja mullistavaa!

Nopea ja edullinen – Testiliuskat

5-way testiliuskat kertovat sinulle nopeasti ja luotettavasti altaan kaikki tärkeät vesiarvot: Klooritaso, pH, Alkalisuus ja veden kovuus. Testiliuskat riittävät yleensä vedenhoidon tekemiseen.

5-way testiliuskat
Ulkoporealtaan veden testaukseen tarkoitetut testiliuskat

Tarkka – Scuba II

Scuba II on palkintoja voittanut vesimittari, jolla saat mitattua tarkat vesiarvot altaasta. Scuballa mittaa klooritasot, pH, alkalisuuden ja syanuurihapon. Erittäin hyvä lisäväline esimerkiksi testiliuskojen ohelle arvojen tarkkaan säätämiseen.

Scuba II -vesimittari
Scuba II allasmittari, millä voit testata altaan veden eri pitoisuuksia

Täysautomaattinen ICO WIFI

ICO WIFI on täysautomaattinen veden analysointilaite, joka lähettää vesiarvot suoraan puhelimeesi. Tämän lisäksi se myös neuvoo miten vettä tulisi hoitaa. ICO mullistaa vedenhoidon helppoudellaan.

ICO WIFI -täysin automaattinen vedenlaadunmittaus
ico wifi ja puhelin vierekkäin

Miksi ulkoporeallas vaahtoaa? Yleisin syy vaahtoavaan veteen on sinne kertyneet kosmetiikkatuotteet, pesuaineet, hiuslakka, meikit ja muut sinne kuulumattomat aineet. Lähes aina nämä aineet päätyvät allasveteen kylpijöiden mukana. Ulkoporeallas vaahtoaa myös, jos vedenhoitoa on laiminlyöty ja vedenlaatu on päässyt todella huonoksi.

Miten voin estää ja hoitaa ulkoporealtaan vaahtoamista?

Ulkoporealtaan vaahdonpoistoaine

Vaahtoavaan veteen voidaan suihkuttaa SpaLine Foam down -vaahdonpoistoainetta. Suihkuta ainetta suoraan vaahdon päälle ja vaahto häviää vedestä lähes samantien. Altaan säännöllisellä käytöllä ainetta voi joutua lisäämään säännöllisesti.

foam down

Kloori

Voit myös kokeilla allasveden shokkikloorausta. Lisää kolminkertainen annos klooria normaaliin kloorimäärään nähden. Tavallinen annostelumäärä laadukkaalla kloorilla on 5-8 g 1000 vesilitraa kohden (tarkista annostelu klooripurkista). Jos allasvesi vaahtoaa epäpuhtauden vuoksi, shokkiklooraus voi poistaa ongelman.

Mikäli ulkoporeallas vaahtoaa shokkikloorauksen jälkeen, tällöin nopeaa ratkaisua veden vaahtoamiseen ei ole. Paras ja pysyvin hoitokeino on veden vaihto ja omien kylpytottumuksien muuttaminen. Edellä mainittuja keinoja voi kokeilla ensisijaisesti hoitamaan vaahtoamista, mutta jos ongelma jatkuu, suosittelemme veden vaihtoa.

Kuinka ehkäisen allasveden vaahtoamista?

Ennen altaaseen menoa pitäisi aina peseytyä huolellisesti puhtaalla vedellä. Pese meikit, hiuslakat, shampoot ja muut aineet pois huolellisesti. Pese myös uima-asu ennen altaaseen menoa. Huom. myös uusien uima-asujen mukana on kemikaaleja, jotka voivat aiheuttaa allasveden vaahtoamista. Älä pese itseäsi pesuaineilla ennen altaaseen menoa, sillä vaikka kuinka peset itseäsi pesuainejäämiä voi jäädä iholle. Pese itsesi vasta kylvyn jälkeen pesuaineilla!

Pidä myös allasvedestä huolta säännöllisellä vedenhoidolla ja käytä korkealaatuisia allaskemikaaleja.

Näillä ohjeilla vetesi pysyy mahdollisimman pitkään puhtaana, vaahdottomana ja kirkkaana. Hymyä elämään!