Käyttöönotto-ohje

Freshwater-suolajärjestelmän käynnistymisen kannalta on erittäin tärkeää, että luet ja noudatat ohjeita täsmällisesti, jotta sinun ei tarvitse aloittaa prosessia alusta uudelleen.

1. Ulkoporealtaan tyhjennysputken korkin / korkit, kannen lukituksen avaimet, englanninkielisen manuaalin ja takuukosteen löydät muovipussista, joka roikkuu nippusiteellä altaan konetilassa. Konetila sijaitsee ohjainnäytön alapuolella olevan etupaneelin takana.

2. Laita korkit paikoilleen. Täytä allas vedellä. Täytä allas vedellä aina suodatinlokeron kautta. Täyttöveden lämpötila saa olla max. 40 °C.

3. Täytä tyhjä altaasi vedellä niin, että ylimmät suuttimet peittyvät ja niskatyynyjen alapuolelle jää noin 1 cm väli vesirajaan. Tehtaalta tullessaan altaan suolajärjestelmässä on tyhjä titaanipatruuna kiinni. Avaa suolajärjestelmän korkki ja vaihda titaanipatruuna uuteen.

4. Laita altaaseen virta päälle. Aseta suolajärjestelmä tasolle 0, jolloin se on pois päältä. Allas alkaa lämmittämään itseään 38 °C virran ollessa päällä automaattisesti. Älä vaihda lämpötilaa.

5. Laita vesipumppusi täysille. Shokkiklooraa vesi tasolle 5 ppm ja anna pumppujen pyörittää vettä noin 15 minuuttia. Pidä kansi auki tämän ajan. Tarkasta testitikkujen avulla, että klooritasosi ovat 5 ppm.

6. Sulje kansi ja odota, että vesi saavuttaa 38 °C.

Olet nyt tehnyt pohjatyön FreshWaterin käyttöönottoon. Kun lämpötila on noussut 38°C, voidaan aloittaa suolajärjestelmän käynnistämisprosessi.

1. Tasapainota vesi

Testaa vesi 5-way testitikkujen avulla ja varmista, että altaan pH, alkaliinisuus ja kovuus ovat oikealla tasolla. Ohessa taulukko, josta näkyy tavoitetasot.

2. Shokkiklooraa

Testaa vesi 5-way testitikulla. Jos vesi on jo 5 ppm, jätä tämä vaihe tekemättä. Laita vesipumput täysille ja avaa kaikki suutinventtiilit. Shokkiklooraa allasvesi niin, että klooritaso nousee 5 ppm. Lisää kloori suodatinlokeroon. Pidä kansi auki vähintään 15 minuuttia jokaisen kloorauksen jälkeen.

3. Lisää suola

Selvitä altaasi vesitilavuus (manuaali). Laita vesipumput täysille. Katso suolapussin kyljestä ohjeet suolan lisäämiseen. Lisää puolet suolan kokonaismäärästä suodatinlokeron kautta ja odota. Suola liukenee noin 5 min. Tarkista vesi suolatikun avulla. Lisää loput suolasta 4 osassa niin, että suolataso on lopulta 1750 ppm. Tarkasta suolataso jokaisen lisätyn mitallisen jälkeen, koska liiallinen suola voi estää suolajärjestelmän toiminnan kokonaan.

4. Vähennä kovuutta

(Vaihe suoritetaan vain jos sille on tarvetta)

Suomessa vesi on yleensä pehmeää, jonka vuoksi tätä vaihetta ei yleensä tarvitse suorittaa. Jos veden kovuus on liian korkealla, lisää altaaseen Vanishing Act tai Vanishing Act XL laskeaksesi veden kovuuden tasolle 50 ppm.

5. Aseta järjestelmän voimakkuus

Määritä ulkoporealtaan ohjauspaneelista suolajärjestelmän voimakkuus tasolle 7.

Huom. Järjestelmä on vasta puoliteholla tasolla 7.

Taso 0 Pois päältä
Taso 1 Loma-asetus
Taso 2-7 Suositeltu
Taso 8-9 Kova käyttö
Taso 10 Täysi teho

HUOM. FreshWater-suolajärjestelmän käynnistymisessä voi kestää useampi päivä. Pidä manuaalisesti klooritasosi jatkuvasti tasolla 3 ppm, jotta autat suolajärjestelmää käynnistymään nopeammin. Kun klooritaso pysyy itsestään tasolla 3 ppm, on suolajärjestelmä käynnistynyt, eikä altaaseen tarvitse lisätä enää klooria.

Järjestelmä laskee voimakkuuttaan automaattisesti 15- ja 20 päivän käyttämättömyyden jälkeen. 15 päivän jälkeen järjestelmä laskee voimakkuutensa tasolle 3 ja 20 päivän jälkeen tasolle 1.

Mikäli teillä ilmenee ongemia tai lisäkysymyksiä altaan käyttöönottoon littyvissä asiossa, autamme mielellämme.

Vaihde: 020 7710 800
Sähköposti: asiakaspalvelu@kuumalahde.fi