Miten tyhjennän ulkoporealtaani?

Putkiston puhdistus tehdään täyteen altaaseen, eli mikäli putkiston puhdistus on ajankohtainen, lue siitä ohjeet tästä/linkki ennen veden pois päästöä.

Ohjeet altaan tyhjentämiseen:

  1. Katkaise altaasta sähköt (kiinteistön sulaketaulusta) aina ennen veden tyhjennystä
  2. Voit poistaa veden altaasta joko poistamalla korkin altaan pohjasta (vesi valuu omalla paineellaan korkista ulos) tai nopeammin laittamalla uppopumppu altaaseen
  3. Tyhjennä allas
  4. Avaa lopuksi toissijaisen tyhjennysventtiilin korkki

Huom. Altaan pohjalle, istuimiin ja putkistoon voi jäädä hiukan vettä. Nopeassa veden vaihdossa tämä pieni määrä ei haittaa, ja se voi jäädä altaaseen. Perusteellisemmassa vedenvaihdossa, joka kannattaa tehdä kaksi kertaa vuodessa, kaikki pinnat puhdistetaan.

Minne ulkoporealtaan vesi tyhjennetään?

Ulkoporealtaan vesi pitää vaihtaa veden ollessa vielä kylpypuhdasta ja se huomioiden, että muun muassa lapsi saattaa hörpätä vettä suuhunsa. Kun viimeisen veden desinfioinnin jälkeen pitää huolen siitä, että kaikki kloori ehtii haihtua vedestä pois, voi veden huoletta päästää luontoon. Vesi kannattaa ehdottomasti kuitenkin hyöty käyttää, ja pestä sillä esimerkiksi terassi. Huomio kuitenkin se, että vesi ohjataan riittävän kauaksi ja pois rakenteista.

Asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon:

vältä veden tyhjentämistä/veden vaihtoa kovimmilla pakkasilla. Pyri ajoittamaan veden tyhjennys plussa-keleille, näin vältät riskin putkiston jäätymiseltä
Altaan tyhjennys syksyllä: koko putkisto jää täyteen vettä, kun pohjakorkki poistetaan tai allas tyhjennetään uppopumpulla. Huomio, että altaalle tulee tehdä erillinen talvityhjennys, mikäli allas jätetään talveksi ilman vettä. Ilman talvityhjennystä putkistoon jäänyt vesi jäätyy talvella, ja pahimmassa tapauksessa altaan putkistot ovat jäätyneet talvella. Lue lisää talvityhjennyksestä oman altaasi manuaalista.