Talvi on parasta aikaa kylpemiselle lämpimässä vedessä. Täyseristetyt ulkoporealtaamme pääsevät oikeuksiinsa talvipakkasilla, jolloin kylpeminen altaassa on unohtumaton elämys.

Mikäli altaan haluaa kuitenkin jostain syystä jättää ”tyhjäksi” talven ajaksi, tulee altaalle suorittaa huolellinen talvityhjennys sekä toimenpiteitä jäätymisen estämiseksi.

Suosittelemme tilaamaan ammattilaisen suorittamaan altaan talvityhjennyksen. Talvityhjennys on aina työläs prosessi ja se tulee suorittaa erittäin huolellisesti, jotta varmistetaan, että allas, altaan putkisto tai laitteisto eivät jäädy talvella. Mikäli altaan putkisto pääsee jäätymään ja esimerkiksi halkeamaan, silloin ajateltu satasien säästö muuttuukin tuhansien korjauskuluksi. Tällainen vahinko on käyttövirhe, eikä kuulu takuun piiriin. Moni valmistaja kieltää takuuehdoissaan altaan säilyttämisen talvella ilman vettä ja sähköä; lue aina oman altaasi käyttöohjeet.

Tämän sivun sisältö on yleisluonteista tiedotusta ja neuvontaa, jonka ei ole tarkoitus olla niin kattavaa tai riittävää, että käyttäjät voisivat sen perusteella suorittaa altaan talvityhjennyksen.

KuumaLähde ei ole vastuussa mistään välittömistä, epäsuorista, satunnaisista tai välillisistä vahingoista tai menetyksistä, jotka aiheutuvat tämän ohjeen sisällöstä tai sen käytöstä tai siihen luottamisesta.  Altaan virallinen talvityhjennysohje löytyy altaan omasta käyttöohjeesta. Tämä ohje on vain viitteellinen ja siinä kerrotaan yleisellä tasolla altaan talvityhjentämisestä.

Polarwell Services Oy ei vastaa välillisistä eikä välittömistä vahingoista, jotka aiheutuvat tämän ohjeen noudattamisesta tai sen sisältöön luottamisesta tai muista ohjeista, joihin tässä ohjeessa viitataan.

Oman altaasi käyttäjän opas määrittelee AINA viime kädessä mitä voit omalle altaallesi tehdä, toimi aina oman altaasi valmistajan antaman käyttöohjeen mukaisesti. Olemme kuitenkin koonneet yleisen ohjeistuksen avuksi talvityhjennystä harkitseville:

  1. Aluksi kannattaa tehdä altaan putkiston puhdistus, jotta putkistoon ei jää epäpuhtauksia talven ajaksi ja allas on mahdollisimman puhdas keväällä altaan käyttöönottoa varten. Putkiston puhdistus tehdään aina vanhaan veteen, eli se tulee suorittaa 24 tuntia ennen altaan tyhjentämistä vedestä. Täältä voit tilata putkiston puhdistusaineen: Spa Clean-tabletti.
  1. Katkaise altaasta virta laukaisemalla vikavirtasuoja ja altaan sulake. Kyseinen sulake suositellaan merkattavaksi niin että sitä ei talvella kukaan nosta ylös/käynnistä. Allas ei saa koskaan olla sähköissä ilman vettä.
  2. Poista altaan tyhjennysventtiilien korkki/korkit ja tyhjennä allas. Voit käyttää myös uppopumppua tyhjennyksen apuna.
  3. Irrota suodattimet, puhdista ne ja kuivata sekä säilö ne lämpimässä talven yli. Myös altaan niska/allastyynyt kannattaa irrottaa, puhdistaa ja säilyttää lämpimässä talven yli.
  4. Kun ulkoporeallas on täysin tyhjentynyt, tarkista ja puhdista altaan kuori sekä suojakansi. Täältä pääset lukemaan tarkemmin ohjeita altaan sekä kannen puhdistamiseen.
  5. Kun altaan ja kannen pinnat on puhdistettu, imuroidaan ensimmäisenä märkäimurilla altaan tyhjennysputkista vedet pois (kohdat mistä poistit korkit).
  6. Tämän jälkeen imuroidaan altaan suodatinputkien kautta (suodatinputki on esim. Highlife, Limelight ja Hotspot-malleissa kierteillä kiinni altaan pohjassa: irrota koko putki ensin pois, ja ime vedet sen jälkeen tätä kautta)
  7. Tämän jälkeen imuroidaan vedet altaan vesiputouksista / vesiputouksen säätöventtiilistä
  1. Imuroi altaan jokaisesta poresuuttimesta vedet (katso oman altaasi manuaalista tuleeko suuttimet poistaa ensin), peitä samalla istuimella olevat muut suuttimet, kun imuroit yhtä suutinta, näin voidaan varmistaa, että vesi imeytyy mahdollisimman tehokkaasti putkistosta. Aloita imuroiminen ylhäältä alaspäin. (Huom. Jos altaassa on Motomassage-suutin tulee tästä suuttimesta myös imuroida vedet. Motomassagen selkänoja tulee irrottaa, jotta pääset imuroimaan kaukalon pohjalta ja motomassagen letkusta vedet. DoubleMotomassage: kun imuroit motomassage-suuttimia, peitä toinen suutin kun imuroit toista suutinta. Imuroi kutakin putkea niin kauan, ettei vettä tule enää ollenkaan (joskus tämä voi hetken kestää)

10. Tämän jälkeen kannattaa avata altaan laitetilasta jokainen putkiliitin ja imuroida vedet putkiliittimistä/pumpuista

11. Kun allas on huolellisesti imuroitu, laita venttiilien korkit takaisin paikoilleen

12. Laita altaaseen ulkoporealtaille soveltuvaa myrkytöntä Ruste-pakkasnestettä ohjeiden mukaan (altaan pohjalle, painepullolla poresuuttimiin, suodatin putkien kautta putkistoon sekä motomasage kaukalon pohjalle sekä Motomassage-suuttimiin. Pakkasnestettä voit tilata myymälästämme tai verkkokaupastamme. Katso tarkemmat ohjeet pakkasnesteen käyttöön liittyen oman altaasi manuaalista tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme 020 7710 800.

13. Tämän jälkeen suosittelemme altaan päälle suojapeitettä tai pressua jotta voidaan varmistaa, ettei sulamis-/sadevedet ajaudu altaaseen talvella.

HUOM! Altaissa on mallikohtaisia eroja. Lue tarkemmat ohjeet oman altaasi käyttäjän oppaasta. Voit myös tilata KuumaLähde-huollon tekemään tyhjennyksen puolestasi!

KuumaLähde suorittaa altaan talvityhjennykset tuntiveloitus perusteisesti, kysy lisätietoja huollostamme.

HUOM! Muista myös tarkistaa, että kotivakuutuksesi kattaa ulkoporealtaasi myös talvisin!

Kevään koittaessa täältä löytyy ohjeistus altaan uudelleen käyttöön ottamiseen.