Altaan käyttöönotto

Altaan sähkökytkennän ohje löytyy ohjausyksikön kannen sisäpuolelta.

 1. Ulkoporealtaan tyhjennysputken korkin ja -adapterin, kannen lukituksen avaimet, englanninkielisen manuaalin ja takuukosteen löydät muovipussista, joka roikkuu nippusiteellä altaan konetilassa. Konetila sijaitsee ohjainnäytön alapuolella olevan etupaneelin takana.
 2. Laita korkki paikalleen. Täytä allas vedellä. TÄRKEÄÄ! Täytä allas vedellä aina suodatinlokeron kautta. Täyttöveden lämpötila saa olla max. 40 °C.
 3. Vesirajan tulisi olla noin 1 – 2 cm niskatyynyn alapuolella.
 4. Vedentäytön jälkeen voit kytkeä altaan virrat päälle. (Voit testata vesirajasi laittamalla pumput täydelle teholle. Jos vesi roiskuu, on altaassa liian vähän vettä.)Käynnistä altaan pumput ja säädä ne täydelle teholle. Lisää tämän jälkeen 3 ruokalusikallista jauheklooria (shokkiklooraus) sekä ohjeen mukainen
 5. määrä AquaFinesseä suodatinkotelon kautta altaaseen.
 6. Katso 5-way testitikuilla myös veden muut arvot; veden kovuus, pH sekä alkaliinisuus. Tasapainoita vesi laittamalla tarvittavaa ainetta veteen ohjeen mukaan. Huomio kuitenkin, että aineet eivät imeydy kunnolla kylmässä vedessä. Jos siis täytit altaan kylmällä vedellä, odota että vesi on lämmennyt ja tasapainoita vesi vasta sitten (yleensä seuraavana päivänä).
 7. Anna pumppujen kierrättää vettä vähintään 15 minuuttia, jotta kloori ja muut aineet sekoittuu kunnolla altaan veteen. Kansi tulee pitää auki vähintään 15 minuutin ajan aina kloorin lisäämisen yhteydessä, jotta
  ylimääräinen kloori pääsee haihtumaan pois.
 8. Voit sulkea pumput 15 minuutin kierrättämisen jälkeen.
 9. Sulje kansi ja jätä allas lämpenemään.

Esisuodatus

Mitä puhtaampaa vettä täytät altaaseen, sitä helpompia ovat vedenhoidon seuraavat askeleet. Suomessa vesijohtovesi on todella puhdasta, mutta esisuodattimen avulla se on entistäkin optimaalisempaa altaalle. Altaissa on todella pieni vesimassa, keskimäärin vain noin 500-2000 litraa, joka kiertää altaassa keskimäärin 4-12 kuukautta, joten pienetkin vaihtelut vedenlaadussa voivat olla merkittäviä jatkoa ajatellen. Puhumattakaan, jos allas täytetään muulla kuin kunnallisella vesijohtovedellä.

Clean Screen -esisuodatin varmistaa, että altaasi vesi on mahdollisimman puhdasta täyttäessäsi allasta. Esisuodatin kiinnitetään altaan täyttöletkun päähän ja se poistaa vedestä orgaaniset hiukkaset, metallit (kuten kuparin ja raudan) ja tanniinit ennen kuin ne pääsevät allasveteen. Esisuodatin vaihtoehdot löytyvät verkkokaupastamme.

Mikäli teillä ilmenee ongemia tai lisäkysymyksiä altaan käyttöönottoon littyvissä asiossa, autamme mielellämme.
Vaihde: 020 7710 800
Sähköposti: asiakaspalvelu@kuumalahde.fi