Kuinka ehkäisen allasveden vaahtoamista?

Vesi pysyy kirkkaana, kun vedenhoidon ohjeita noudatetaan, suodatin pestään säännöllisesti ja käytetään vain laadukkaita allaskemikaaleja.

Tärkein asia on, että jokainen kylpijä peseytyy huolellisesti puhtaalla vedellä aina ennen altaaseen menoa. Pese meikit, hiuslakat, shampoot ja muut aineet pois huolellisesti. Pese myös uima-asu ennen altaaseen menoa. Huom. myös uusien uima-asujen mukana on kemikaaleja, jotka voivat aiheuttaa allasveden vaahtoamista. Älä pese itseäsi pesuaineilla ennen altaaseen menoa, sillä vaikka kuinka peset itseäsi, pesuainejäämiä voi jäädä iholle. Pese itsesi vasta kylvyn jälkeen pesuaineilla!

Mitä tehdä, kun vesi on alkanut vaahtoamaan?

  • Pese suodatin/suodattimet. Suodatin kerää epäpuhtaudet vedestä, ja kun suodatin on täynnä epäpuhtauksia, vesi alkaa vaahtoamaan.
  • testaa allasvesi jollain vedentestausmenetelmällä- jos arvot eivät ole OK- välillä, lähde muuttamaan niitä oikeaan suuntaan.

Ulkoporealtaan vaahdonpoistoaine

Vaahtoavaan veteen voidaan suihkuttaa SpaLine Foam down -vaahdonpoistoainetta. Suihkuta ainetta suoraan vaahdon päälle ja vaahto häviää vedestä lähes samantien. Altaan säännöllisellä käytöllä ainetta voi joutua lisäämään säännöllisesti. Tämä on pika-apu ongelman poistamiseen. Allasveden käyttöikä kuitenkin lyhenee, mikäli altaaseen lisätään kemikaaleja ongelman poistamiseen, eikä ratkaista itse juurisyytä- mikä aiheutti veden vaahtoamisen? Suodattimen pesu auttaa lähes tulkoon aina itse ongelmaan- eli poistaa epäpuhtauksia allasvedestä. Mikäli vesipesu ei riitä, tutustu suodattimen syvälliseen desinfiointiin.

Kloori

Voi olla, että allasvesi kaipaa shokkikloorausta. Lisää kolminkertainen annos klooria normaaliin kloorimäärään nähden. Tavallinen annostelumäärä laadukkaalla kloorilla on 5-8 g 1000 vesilitraa kohden (tarkista annostelu klooripurkista). Jos allasvesi vaahtoaa epäpuhtauden vuoksi, shokkiklooraus voi poistaa ongelman.

foam down

Altaan vesi joudutaan vaihtamaan, jos veteen on kertynyt liikaa saippuaa, eikä se lähde suodattimien pesulla pois. Tai jos vesi on tullut käyttöikänsä päähän jostain syystä.