Ulkoporealtaan veden vaihto pitää tehdä viimeistään, kun vesi ei enää reagoi allaskemikaaleihin. Veden vaihtoväli riippuu monesta tekijästä, kuten altaan käyttöasteesta, vedenhoidosta sekä vedenpuhdistusjärjestelmän tehokkuudesta. HotSpring-ulkoporealtaat ovat tunnettuja erittäin tehokkaista vedenpuhdistusjärjestelmistä ja siksi suosittelemme veden vaihtoa 2 kertaa vuodessa, noin 6 kk välein. Säännöllinen veden vaihto pitää altaasi kunnossa ja veden puhtaana sekä kirkkaana. Eihän kukaan halua kylpeä likaisessa vedessä! Mikäli vesi vaahtoaa, suosittelemme suorittamaan ulkoporealtaan veden vaihdon myös tällöin. Veteen päätyneet pesuaineet / kosmetiikkatuotteet eivät vedestä muuten häviä.

Highlife envoy 100 % suodatus

Highlife Envoy 5 Tri-X suodattimella. Highlife -mallistossa on ainoana ulkoporealtaana 100% suodatus.

Muista kuitenkin, että ulkoporealtaissa on suuria eroja. Jos omistat jonkun toisen valmistajan ulkoporealtaan veden vaihtoväli voi olla lyhyempi. Noudata aina ensisijaisesti veden vaihto-ohjetta, jonka sait altaasi mukana tai vaihda vetesi aina kun se on likaista, eikä reagoi vedenpuhdistusaineisiin.

Milloin vesi kannattaa vaihtaa?

Veden vaihtoajaksi on hyvä valita syksy ja kevät. Veden vaihto on erittäin hankalaa talvella mahdollisen jäätymisen vuoksi. Siksi on tärkeää, että vesi vaihdetaan enne talvea. Jäätyminen on erittäin haitallista ulkoporealtaan laitteistolle ja suosittelemme, ettet suorita vedenvaihtoa talvisin, ellei sinun ei ole sitä pakko tehdä jostain syystä. Jos vaihdat veden syksyisin ja keväisin, voit nauttia puhtaasta ja kirkkaasta vedestä läpi vuoden.

Ennen tyhjentämistä

Ennen veden tyhjentämistä suosittelemme tekemään ulkoporealtaan putkiston syväpuhdistuksen SpaClean-tabletin avulla. SpaClean-tabletti lisätään altaaseen 24 h ennen vedenvaihtoa. Käyttöohjeet löydät SpaClean-tuotesivun alalaidasta tai painamalla alhaalla olevasta kuvasta.

Veden vaihto-ohjeet

Tyhjentäminen

  1. Katkaise virta altaasta laukaisemalla vikavirtasuoja ja altaan sulake.
  2. Paikanna ulkoporealtaan päätyhjennysventtiili ja poista venttiilin korkki. Kiinnitä puutarhaletku päätyhjennysventtiiliin (välttääksesi veden tulvimista altaan ympäristöön) ja johdata letkun toinen pää sopivaan veden tyhjennyspaikkaan. Voit käyttää tyhjennykseen myös uppopumppua, joka nopeuttaa tyhjentämistä.
  3. Avaa päätyhjennysventtiili kääntämällä venttiilin vipua. Allas tyhjenee painovoiman vaikutuksesta.
  4. Odota, että ulkoporeallas tyhjenee.

Altaan peseminen

Kun allas on tyhjentynyt, suosittelemme pesemään allaskuoren ja niskatyynyt Citrus Cleaner-pesuaineella ja pesusienellä. (HUOM! Useimmat kodin kemikaalit ovat vahingollisia altaan pinnalle. Pinnan puhdistamiseen ei tule käyttää hiovia, hankaavia tai liuottavia aineita.) Huuhtele pesuaine huolellisesti pois ennen veden lisäämistä altaaseen.

Suodattimien kuntoarvio

Allaskuoren pesun jälkeen kannattaa tarkistaa ja arvioida suodattimien kunto. Veden vaihdon vaikutus jää lyhyeksi, jos suodattimet ovat huonossa kunnossa, eikä ne enää puhdista altaan vettä. Tässä tapauksessa osta uudet vanhojen tilalle. Suodattimen syväpuhdistukseen AquaFinesse Filter Cleaner. Käyttöohjeet löydät tuotesivun alalaidasta tai painamalla oikealla olevasta kuvasta.

Aquafinesse Filter Cleaner -suodattimen pesuaine

Katso suodattimen pesuohje painamalla kuvasta.

Suosittelemme ostamaan 2 settiä suodattimia. Tällöin voit vaihtaa koko setin suodattimia kerralla ja ottaa likaiset sivuun pesua varten. Kun uudet suodattimet ovat pesua vailla, laita vanhat sisään ja uudet pesuun. Näin sinulla on aina vaihtosuodattimet likaisten suodattimien tilalle.

Altaan täyttäminen vedellä

  1. Sulje päätyhjennysventtiili ja kiinnitä venttiilin korkki.
  2. Kiinnitä toissijaisen tyhjennysventtiilin korkki.
  3. Täytä ulkoporeallas vedellä suodatinlokeron kautta
  4. Kun allas on täynnä, kytke virta altaaseen.

Avaa kaikki suuttimet ja laita hieronnat täydelle teholle. Tasapainoita vesiarvot ja nosta altaasi klooritaso 5 ppm. Odota 15 minuuttia kansi auki. Vetesi on nyt vaihdettu. Odota, että vesi nousee oikeaan lämpötilaan. Jos sinulla on ulkoporealtaassasi FreshWater-suolapuhdistusjärjestelmä, seuraa FreshWaterin käynnistämisohjetta!

Ota ulkoporealtaassa rentoutuminen osaksi jokapäiväistä arkeasi ja tunne kuinka kehosi kiittää. Hymyä elämään!