Miksi ulkoporeallas vaahtoaa? Yleisin syy vaahtoavaan veteen on sinne kertyneet kosmetiikkatuotteet, pesuaineet, hiuslakka, meikit ja muut sinne kuulumattomat aineet. Lähes aina nämä aineet päätyvät allasveteen kylpijöiden mukana. Ulkoporeallas vaahtoaa myös, jos vedenhoitoa on laiminlyöty ja vedenlaatu on päässyt todella huonoksi.

Miten voin estää ja hoitaa ulkoporealtaan vaahtoamista?

Ulkoporealtaan vaahdonpoistoaine

Vaahtoavaan veteen voidaan suihkuttaa SpaLine Foam down -vaahdonpoistoainetta. Suihkuta ainetta suoraan vaahdon päälle ja vaahto häviää vedestä lähes samantien. Altaan säännöllisellä käytöllä ainetta voi joutua lisäämään säännöllisesti.

foam down

Kloori

Voit myös kokeilla allasveden shokkikloorausta. Lisää kolminkertainen annos klooria normaaliin kloorimäärään nähden. Tavallinen annostelumäärä laadukkaalla kloorilla on 5-8 g 1000 vesilitraa kohden (tarkista annostelu klooripurkista). Jos allasvesi vaahtoaa epäpuhtauden vuoksi, shokkiklooraus voi poistaa ongelman.

Mikäli ulkoporeallas vaahtoaa shokkikloorauksen jälkeen, tällöin nopeaa ratkaisua veden vaahtoamiseen ei ole. Paras ja pysyvin hoitokeino on veden vaihto ja omien kylpytottumuksien muuttaminen. Edellä mainittuja keinoja voi kokeilla ensisijaisesti hoitamaan vaahtoamista, mutta jos ongelma jatkuu, suosittelemme veden vaihtoa.

Kuinka ehkäisen allasveden vaahtoamista?

Ennen altaaseen menoa pitäisi aina peseytyä huolellisesti puhtaalla vedellä. Pese meikit, hiuslakat, shampoot ja muut aineet pois huolellisesti. Pese myös uima-asu ennen altaaseen menoa. Huom. myös uusien uima-asujen mukana on kemikaaleja, jotka voivat aiheuttaa allasveden vaahtoamista. Älä pese itseäsi pesuaineilla ennen altaaseen menoa, sillä vaikka kuinka peset itseäsi pesuainejäämiä voi jäädä iholle. Pese itsesi vasta kylvyn jälkeen pesuaineilla!

Pidä myös allasvedestä huolta säännöllisellä vedenhoidolla ja käytä korkealaatuisia allaskemikaaleja.

Näillä ohjeilla vetesi pysyy mahdollisimman pitkään puhtaana, vaahdottomana ja kirkkaana. Hymyä elämään!