Ulkoporealtaan puhdistus kannattaa tehdä aina veden vaihdon yhteydessä. Suosittelemme tekemään puhdistuksen ulkoporealtaan putkistolle ja ulkopinnoille. Hyvin hoidettuna laadukas ulkoporeallas on todella pitkäikäinen kumppani! Miten ulkoporealtaan puhdistus siis tehdään? Tämä on todella yksinkertainen toimenpide, joka voidaan jakaa 4 eri osaan.

  1. Putkiston ja mekaniikan puhdistus – SpaClean -tabletti
  2. Suodattimien pesu – AquaFinesse-suodattimen puhdistustabletti
  3. Ulkoporealtaan pintojen pesu – Citrus Cleaner -puhdistusaine
  4. Ulkoporealtaan kannen pesu ja vahaaminen – SpaLine -kannen hoitoaine

Seuraavaksi käydään kaikki vaiheet läpi.

Ulkoporealtaan putkiston puhdistus

putkiston puhdistus tabletti

Ulkoporealtaan putkiston puhdistukseen tarvitset vain allasklooria, SpaClean-tabletin ja altaan, jossa vesi on vaihtamista vailla. Lisää SpaClean-tabletti ämpärilliseen lämmintä vettä ja anna sen liueta. Voit myös vaihtoehtoisesti murskata tabletin, jolloin se liukenee paljon nopeammin.

Nosta altaasi klooritaso 3 – 5 ppm. Poista vedestä kaikki esineet ja varmista, että altaasi on täysin tyhjä kaikesta, mikä voisi imeytyä putkistoon. Liuota SpaClean-tabletti ämpärilliseen vettä. Poista ulkoporealtaasi suodattimet toimenpiteen ajaksi. Avaa kaikki suuttimet, jotta vesi virtaa kaikissa putkissa. Laita hierontapumput täydelle teholle ja kaada SpaClean-vesi altaaseen. Pidä pumppuja päällä noin 20 minuutin ajan. Anna vaikuttaa 12 – 24 tuntiin. Käytä hierontapumppuja täydellä teholla 2 – 3 kertaa koko toimenpiteen aikana. Allasta ei saa käyttää SpaClean-tabletin lisäämisen jälkeen. SpaClean-tabletti poistaa pinttyneet lika- ja limakertymät sekä kalkin. Toimenpiteen jälkeen putkistosi ja laitteistosi on puhdistettu! Seuraavaksi voidaan tyhjentää allas vedestä. Ulkoporealtaan putkiston puhdistus kannattaa tehdä joka kerta, kun altaaseen vaihdetaan vesi. Mikäli teette vain ulkoporealtaan putkiston puhdistuksen, muistakaa huuhdella allas huolella ennen uuden veden lisäämistä. Suosittelemme kuitenkin, että toistat kaikki ulkoporealtaan puhdistuksen vaiheet!

Porealtaan suodattimen pesu

Samalla kun Spa Clean -tabletti hoitaa ulkoporealtaasi putkiston ja mekaniikan, voit pestä ulkoporealtaasi suodattimet. Tähän tarvitset joko Filter net -suodattimen pesuainetta tai AquaFinesse-suodattimen puhdistustabletteja. Koska putkiston puhdistuksessa kestää pidemmän aikaa, suosittelemme AquaFinessen puhdistustabletteja. Ne syväpuhdistavat suodattimet epäpuhtauksista.

Ulkoporealtaan suodattimen puhdistus

Lisää 10 litran ämpäriin lämmintä vettä ja murskaa sen sekaan 2 kpl AquaFinesse-suodattimen puhdistustablettia. Lisää porealtaan likainen suodatin ämpäriin ja anna vaikuttaa vähintään yksi tunti. Jos suodatin ei peity kokonaan, voit kääntää suodattimen ylösalaisin ja antaa aineen vaikuttaa toinen tunti. Jos porealtaan suodatin on erittäin likainen, sen voi jättää likomaan jopa 24 tunnin ajaksi. Mikäli ulkoporealtaassa on useampi suodatin, voit vaihtoehtoisesti täyttää isomman ämpärin ja laittaa kaikki suodattimet kerralla pesuun. Likomisen jälkeen huuhtele suodatin huolellisesti, jotta pesuaine varmasti huuhtoutuu pois suodattimesta. Nyt sinulla on syväpuhdistetut suodattimet, jotka ovat valmiina uutta vettä varten!

Ulkoporealtaan puhdistus