Ulkoporealtaamme pääsevät oikeuksiinsa talvipakkasilla, jolloin kylpeminen altaassa on unohtumaton elämys.

Joskus kuitenkin altaita käytetään vain kesäisin ja ne tyhjennetään talveksi. Siinä tapauksessa muista tehdä tyhjennys huolella, jottei putkistoihin jää vettä, joka jäätyisi. Katso ohjeet alta!

HUOM! Suosittelemme puhdistamaan altaan putkiston SpaClean-tabletilla 24 tuntia ennen altaan tyhjennystä, jotta putkistoon ei jää epäpuhtauksia. Altaan vesi kannattaa myös shokkikloorata ja antaa pumppujen käydä noin 15–20 minuuttia ennen veden poislaskemista.

1. Katkaise virta altaasta laukaisemalla vikavirtasuoja ja altaan sulake.

2. Paikanna ulkoporealtaan päätyhjennysventtiili ja poista venttiilin korkki. Kiinnitä puutarhaletku päätyhjennysventtiiliin (välttääksesi veden tulvimista altaan ympäristöön) ja johdata letkun toinen pää sopivaan veden tyhjennyspaikkaan. Voit käyttää tyhjennykseen myös uppopumppua.

3. Avaa päätyhjennysventtiili kääntämällä venttiilin vipua. Allas tyhjenee suurimmilta osin painovoiman vaikutuksesta.

HUOM! Suurin osa altaistamme tyhjenee lähes kokonaan vedestä tyhjennysventtiilin kautta. Laitteistoon ja putkistoon jää kuitenkin kaikissa altaissa vettä, joka on myös saatava pois (esim. imuroimalla laitteisto), kun allas jätetään tyhjäksi talven ajaksi.

4. Odota, että ulkoporeallas tyhjenee.

5. Avaa toissijaisen tyhjennysventtiilin korkki. Poista suodatin ja suodatinputki. Imuroi suodatintilan pohjassa olevat reiät, jokainen suutin sekä tyhjennysventtiilin putki/putket. Joissakin altaissa on myös irrotettava pumpun letku ja imuroitava se.

6. Kun ulkoporeallas on tyhjentynyt, tarkista ja puhdista altaan kuori sekä pese suodattimet hyvin.

7. Sulje päätyhjennysventtiili ja kiinnitä venttiilin korkki.

8. Kiinnitä toissijaisen tyhjennysventtiilin korkki.

9. Laita altaaseen ulkoporealtaille soveltuvaa pakkasnestettä.

10. Altaan päälle kannattaa laittaa lisäsuojaksi vielä suojapeite.

HUOM! Altaissa on allaskohtaisia eroja. Lue lisää oman altaasi käyttäjän oppaasta. Voit myös tilata KuumaLähde-huollon tekemään tyhjennyksen puolestasi!