Ulkoporealtaamme pääsevät oikeuksiinsa talvipakkasilla, jolloin kylpeminen altaassa on unohtumaton elämys. Joskus kuitenkin altaita käytetään vain kesäisin ja ne tyhjennetään talveksi. Tässä tapauksessa tulee suorittaa ulkoporealtaan talvityhjennys, jotta putkistoihin ei jää vettä, joka jäätyisi. Katso ohjeet alta!

HUOM! Suosittelemme puhdistamaan altaan putkiston SpaClean-tabletilla 24 tuntia ennen ulkoporealtaan talvityhjennystä, jotta putkisto puhdistuu epäpuhtauksista. Tämä ohje on yleisohje kaikille altaille. Katso oman altaasi ohjekirjasta juuri sinun altaasi tyhjennystoimenpiteet. Ulkoporealtaan talvityhjennys tulee suorittaa huolella, jotta putkisto ei pääse jäätymään talven aikana. 

  1. Katkaise altaasta virta laukaisemalla vikavirtasuoja ja altaan sulake.
  2. Poista altaan päätyhjennysventtiilin korkki (vasemmanpuoleinen putki). Kiinnitä puutarhaletku päätyhjennysventtiiliin (välttääksesi veden tulvimista altaan ympäristöön) ja johdata letkun toinen pää esimerkiksi viemäriin. Voit käyttää tyhjennykseen myös uppopumppua.
  3. Avaa päätyhjennysventtiili kääntämällä venttiilin vipua. Allas tyhjenee suurimmilta osin painovoiman vaikutuksesta.

HUOM! Suurin osa altaistamme tyhjenee lähes kokonaan vedestä tyhjennysventtiilin kautta. Laitteistoon ja putkistoon jää kuitenkin kaikissa altaissa vettä, joka on myös saatava pois. Laitteisto ja putkisto pitää imuroida tarkasti vesi-imurilla, jotta putket eivät jäädy talvella.

  1. Odota, että ulkoporeallas tyhjenee.
  2. Avaa toissijaisen tyhjennysventtiilin korkki (oikeanpuoleinen putki). Poista suodatin ja suodatinputki. Imuroi suodatintilan pohjassa olevat reiät, jokainen suutin sekä tyhjennysventtiilin putki/putket. Joissakin altaissa pitää myös irroittaa pumpun letku ja imuroida se.
  3. Kun ulkoporeallas on tyhjentynyt, tarkista ja puhdista altaan kuori sekä pese suodattimet hyvin.
  4. Sulje päätyhjennysventtiili ja kiinnitä venttiilin korkki.
  5. Kiinnitä toissijaisen tyhjennysventtiilin korkki.
  6. Laita altaaseen ulkoporealtaille soveltuvaa pakkasnestettä ohjeiden mukaan. Pakkasnestettä voit ostaa meidän myymälästämme. Katso tarkemmat ohjeet pakkasnesteen käyttöön liittyen oman altaasi manuaalista tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme 020 7710 800.
  7. Altaan päälle kannattaa laittaa lisäsuojaksi vielä suojapeite talvea varten.

HUOM! Altaissa on allaskohtaisia eroja. Lue lisää oman altaasi käyttäjän oppaasta. Voit myös tilata KuumaLähde-huollon tekemään tyhjennyksen puolestasi! Muista myös tarkistaa, että kotivakuutuksesi kattaa ulkoporealtaasi myös talvisin!