Laadukas ulkoporeallas kuluttaa vähemmän sähköä

Ulkoporeallas talvi HotSpring Grandee

Eri allasvalmistajien altaiden välillä on suuriakin eroja, kun puhutaan ulkoporealtaan sähkönkulutuksesta. Joitain ulkoporealtaita ei ole eristetty lainkaan, kun taas esimerkiksi meidän altaamme on eristetty erittäin hyvin. Tutustu lisää ulkoporealtaiden eristykseen täältä! Huonosti eristettyjen poreammeiden ongelma on lämmön karkaaminen, joka saattaa johtaa pahimmillaan jopa 2000 € sähkölaskuun vuodessa. Esimerkiksi meidän asiakkaan HotSpring Highlife -sarjan Sovereign kulutti sähköä noin 300 € vuodessa. Asiakas käytti ulkoporeallasta läpi vuoden, vaihtoi altaaseen veden kaksi kertaa sekä ylläpiti lämpötilaa jatkuvasti 38 °C. Koska erot ulkoporealtaiden sähkönkulutuksessa on näin suuria, ulkoporeallasta ostaessa kannattaa ostohinnan lisäksi laskea tulevaisuuden sähkönkulutus ja miettiä tuleeko halpa ulkoporeallas lopulta halvemmaksi lainkaan. Muista kysyä ostotilanteessa ulkoporealtaan myyjältä altaan eristyksestä. Esimerkiksi Highlife -malliston altaamme ovat varustettu useatiheyksisellä täyseristyksellä, eli runko on eristetty useilla eri kerroksilla polyuretaania, joka täyttää koko allaskuoren. Suosittelemme myös, että kysyt suoraan ulkoporealtaan sähkönkulutuksesta.

HotSpring -altaidemme valmistaja antaa jokaiselle altaalle 20 vuoden varaosasaatavuustakuun. Eli jos pidät altaastasi huolta muuten, takaamme että varaosia altaaseen saa 20 vuotta. Voit siis laskea tämän olevan vähintään HotSpring- ulkoporealtaan käyttöikä.

Ulkoporealtaistamme

Ulkoporealtaamme on suunniteltu siten, että ne kuluttavat mahdollisimman vähän sähköä. Altaat on sertifioitu tiukkojen Kalifornian energiakomission (CEC) standardien ja Yhdysvaltojen ulkoporealtaita koskevan kansallisen energiatehokkuusstandardin (APSP 14) mukaisiksi. Altaissamme käytetään eristeenä joko polyuretaania (useita kerroksia, joilla eri tiheydet) tai palkittua FiberCor -eristettä. Tekniikan avulla vältetään kolot ja aukot, jotka voisivat lisätä porealtaan sähkönkulutusta. Jokaisessa HotSpring -ulkoporealtaissa on useita eri sähkönkulutusta pienentävää ominaisuutta, jotka takaavat yhdessä mahdollisimman alhaiset käyttökustannukset. HotSpring kutsuu tätä Energy Smart -järjestelmäksi.

HotSpringin Energy Smart -järjestelmä:

  1. HighLife -malliston täyseristys: monia eri kerroksia hyvin tiivistä polyuretaanivaahtoa, jota käytetään mm. pakastimien eristyksessä.
  2. Limelight -malliston innovatiivinen FiberCor -eristys: Täysin allasrungon täyttävä ja 4 kertaa tiivimpi eriste, kuin useimmissa muissa ulkoporealtaissa.
  3. Omien allaskansien valmistus: Voidaan olla varmoja, että eristekansi istuu tiiviisti ulkoporealtaan päällä. Käytetään tiivistä eristevaahtoa, jotta voidaan taata hyvä, laadukas eristävyys.
  4. Jatkuvasti vettä kierrättävä SilentFlo 5000 -kiertovesipumppu: Käyttää vähemmän sähköä kuin 40-watin hehkulamppu.
  5. Tehokas WaveMaster -vesipumppu: Erillinen vesipumppu, joka on käynnissä vain silloin, kun haluat tehokasta vesihierontaa.
  6. SmartJet -järjestelmä: Antaa sinun ohjata tehoa juuri niihin suuttimiin mihin sinä haluat vähemmillä hevosvoimilla.
  7. Itse suunnittelemat lämmittimet: Jotta voidaan tarjota paras mahdollinen lämmön välittyminen veteen.
  8. Patentoitu järjestelmä, joka siirtää konehuoneen tuottaman lämmön altaan veteen.
  9. Himmennettävä LED-valaistus.

Sähkönkulutukseen vaikuttavat luonnollisesti myös muun muassa altaan malli, käyttökertojen määrä ja se, minkä lämpöisenä vettä ylläpidetään.

Tutustu alla tarkemmin ulkoporealtaidemme sähkönkulutukseen!

Täältä löydät muita usein kysyttyjä kysymyksiä ulkoporealtaisiin liittyen.

Ulkoporeallasmallistomme